Over de omgang met persoonsgegevens

In de Europese Unie geldt sinds 25 mei 2018 één regeling voor de omgang met persoonsgegevens. Deze wet wordt de AVG (Algemene Verordening Gegevensbescherming) genoemd. De AVG noodzaakt organisaties die persoonsgegevens verwerken om extra goed na te denken over de vraag: Wat registreren we van wie? Met welke reden? Voor hoe lang?

Parochies in het bisdom Rotterdam vinden meer informatie over de AVG op rkkerk.nl, de website van de Nederlandse kerkprovincie:

Het bureau van het bisdom Rotterdam zelf hanteert als organisatie de volgende documenten:

Contact met het bisdom

U hebt het recht om een verzoek te doen tot inzage in uw persoonsgegevens. Het bisdom heeft géén gegevens over kerklidmaatschap en deelname aan het parochiële leven (neem daarvoor contact op met uw parochie). U kunt het bisdom Rotterdam vragen om uw gegevens zoals die bij het bisdom bekend zijn te rectificeren, aan te vullen of te verwijderen. Daarnaast kunt u zich verzetten tegen het gebruik van uw persoonsgegevens of het gebruik van uw persoonsgegevens tijdelijk laten beperken. Voor inzage in de persoonsgegevens die het bisdom Rotterdam van u heeft verzameld, of correctie of verwijdering van deze gegevens, kunt u een e-mail sturen naar avg@bisdomrotterdam.nl.

Contact met uw parochie

Voor gegevens die betrekking hebben op uw kerklidmaatschap en deelname aan het parochiële leven kunt u contact opnemen met uw eigen parochie. Als u niet weet tot welke parochie u behoort, kunt u uw parochie opzoeken.

Deel dit item

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze tweewekelijkse nieuwsupdate en mis niets.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze tweewekelijkse nieuwsupdate en mis niets.

Aanmelding aan het verwerken
Er is iets fout gegaan bij het aanmelden
Bedankt voor je aanmelding
× Deze popup niet meer weergeven