Netwerk van liefde

Netwerk van liefde

De Kerk van Rotterdam is een netwerk van liefde tot opbouw van een beschaving van liefde.

Je bent lid van het lichaam van Christus               

De apostel Paulus schrijft: “Het menselijk lichaam vormt met zijn vele ledematen één geheel [..] Welnu, gij zijt het lichaam van Christus, en ieder van u is een lid van dit lichaam” (1 Korintiërs 12, 12-27).

In de Kerk als Lichaam van Christus worden wij gevoed met Christus’ lichaam en bloed in de eucharistie (1 Korintiërs 11, 23-26). En vanuit de eucharistie worden wij gezonden om onze naaste lief te hebben en onze medemens van dienst te zijn.

Mensen met verschillende gaven en talenten die elkaar aanvullen, om te bouwen aan een beschaving van liefde in onze wereld.              

Vanaf Paulus VI spraken meerdere pausen over de Kerk als een netwerk van liefde om in Christus’ naam te bouwen aan een beschaving van liefde. Paus Franciscus benadrukt: “Het beeld van het lichaam van Christus wil de gelovige niet reduceren tot een eenvoudig deel van een anoniem geheel, louter tot een element van een groot raderwerk, maar onderstreept veeleer de vitale eenheid van Christus met de gelovigen en van alle gelovigen onder elkaar” (Lumen Fidei 22).

De apostel Paulus schrijft: “Wanneer één lid lijdt, delen alle ledematen in het lijden; wordt één lid geëerd, alle delen in de vreugde.” In kracht van de Heilige Geest zijn we als Kerk in staat om samen één lichaam te vormen: mensen met verschillende gaven en talenten die elkaar aanvullen (1 Korintiërs 12, 12-30) om te bouwen aan een beschaving van liefde in onze wereld, met het oog op het rijk van God.

+ J.H.J. van den Hende
Bisschop van Rotterdam

Lees meer

 • “De DOCAT opende ook míjn ogen”

  Door: Bisdom Rotterdam woensdag 14 februari 2024

  Op donderdag 8 februari schoven zeven deelnemers in de parochiezaal bij de H. Petruskerk in Roelofarendsveen aan voor de laatste bijeenkomst in een cursus over de DOCAT. De cursus werd voor de tweede keer gegeven door diaken André van Aarle (parochiefederatie HH. Clara en Franciscus).

 • FOTOVERSLAG Bisschop Van den Hende aanwezig bij ‘Valentijnslunch’

  Door: Bisdom Rotterdam dinsdag 13 februari 2024

  Op zondag 11 februari vierde de Rotterdamse stichting Progresso het tienjarig jubileum. Progresso nodigde bisschop Van den Hende uit om het jubileum mee te vieren. Ook wethouder Natasha Mohamed-Hoesein was aanwezig (armoedebestrijding, schuldhulpverlening en taal) en speciale gast was Gerda Havertong, bekend van Sesamstraat.

 • Paus Franciscus roept op om de Veertigdagentijd bewust te beleven

  Door: Bisdom Rotterdam vrijdag 09 februari 2024

  Op Aswoensdag, 14 februari begint de Veertigdagentijd. In zijn boodschap voor de Veertigdagentijd roept paus Franciscus op om deze periode bewust te beleven. “God leidt ons door de woestijn naar de vrijheid” is de titel van de boodschap.

 • Wereldziekendag: Het is niet goed dat de mens alleen blijft

  Door: Katholiekleven.nl & Rkkerk.nl dinsdag 06 februari 2024

  Op 11 februari viert de Kerk Wereldziekendag 2024. De boodschap van de paus voor deze dag heeft als titel: “Het is niet goed dat de mens alleen blijft.”

 • Paus pleit voor algor-ethiek

  Door: Katholiekleven.nl vrijdag 12 januari 2024

  Het nieuwe jaar startte op 1 januari met de Wereldvredesdag. Hiervoor publiceerde paus Franciscus zijn boodschap: Kunstmatige intelligentie en vrede. De paus staat in zijn boodschap voor de Wereldvredesdag stil bij de gevaren van kunstmatige intelligentie, maar ziet ook kansen en mogelijkheden.

Lees meer

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze tweewekelijkse nieuwsupdate en mis niets.

Aanmelding aan het verwerken
Er is iets fout gegaan bij het aanmelden
Bedankt voor je aanmelding
× Deze popup niet meer weergeven