Netwerk van liefde

Netwerk van liefde

De Kerk van Rotterdam is een netwerk van liefde tot opbouw van een beschaving van liefde.

Je bent lid van het lichaam van Christus               

De apostel Paulus schrijft: “Het menselijk lichaam vormt met zijn vele ledematen één geheel [..] Welnu, gij zijt het lichaam van Christus, en ieder van u is een lid van dit lichaam” (1 Korintiërs 12, 12-27).

In de Kerk als Lichaam van Christus worden wij gevoed met Christus’ lichaam en bloed in de eucharistie (1 Korintiërs 11, 23-26). En vanuit de eucharistie worden wij gezonden om onze naaste lief te hebben en onze medemens van dienst te zijn.

Mensen met verschillende gaven en talenten die elkaar aanvullen, om te bouwen aan een beschaving van liefde in onze wereld.              

Vanaf Paulus VI spraken meerdere pausen over de Kerk als een netwerk van liefde om in Christus’ naam te bouwen aan een beschaving van liefde. Paus Franciscus benadrukt: “Het beeld van het lichaam van Christus wil de gelovige niet reduceren tot een eenvoudig deel van een anoniem geheel, louter tot een element van een groot raderwerk, maar onderstreept veeleer de vitale eenheid van Christus met de gelovigen en van alle gelovigen onder elkaar” (Lumen Fidei 22).

De apostel Paulus schrijft: “Wanneer één lid lijdt, delen alle ledematen in het lijden; wordt één lid geëerd, alle delen in de vreugde.” In kracht van de Heilige Geest zijn we als Kerk in staat om samen één lichaam te vormen: mensen met verschillende gaven en talenten die elkaar aanvullen (1 Korintiërs 12, 12-30) om te bouwen aan een beschaving van liefde in onze wereld, met het oog op het rijk van God.

+ J.H.J. van den Hende
Bisschop van Rotterdam

Lees meer

 • Op vrijdag 8 februari nodigde Mgr. Van den Hende zes gasten uit om bij de Boskantkerk in Den Haag tijdens de Laurentiusconferentie met elkaar te spreken over de opvang van vluchtelingen. Elk van deelnemers is op eigen wijze betrokken bij de opvang van vluchtelingen. 8 februari is de jaarlijkse Internationale Gebedsdag tegen Mensenhandel.

 • Deze twee scholen krijgen dit jaar een nieuwe kerststal

  Door: Bisdom Rotterdam vrijdag 14 december 2018

  Het is voor het vijfde jaar dat de bisschop op katholieke scholen bezoekt in de Advent en een beeldengroep voor de kerststal cadeau doet. “Met een kerststal kun je vertellen over Jezus. Je kunt vertellen over zijn geboorte op een manier waarop het bij de kinderen nog meer kan gaan leven”, legt de bisschop uit. “Zo breng je het evangelie in de school.”

 • Geloofsgesprek: ‘De Werelddag van de Armen is een signaal’

  Door: Bisdom Rotterdam maandag 12 november 2018

  “Het antwoord van God aan de arme is een oproep aan degenen die in Hem geloven om te doen wat binnen hun mogelijkheden ligt.” Dat staat in de brief van paus Franciscus voor de Werelddag van de Armen op 18 november. Diaken Dick Vrijburg vertelt deze zondag in het Geloofsgesprek hoe de paus hem inspireert en over zijn roeping tot het diaconaat. Voordat hij diaken werd, was hij 25 jaar met veel plezier banketbakker.

 • November: bidden voor de gestorvenen in het Jaar van Gebed

  Door: Bisdom Rotterdam vrijdag 02 november 2018

  Op vrijdag 2 november, de gedachtenis van Allerzielen, vierde monseigneur Van den Hende in concelebratie met plebaan Bergs, de eucharistie tot intentie van de overledenen die begraven zijn en zijn bijgezet op de R.K. Begraafplaats St. Laurentius in Rotterdam.

 • Bisschop bezoekt Maasstad Ziekenhuis Rotterdam

  Door: Bisdom Rotterdam vrijdag 26 oktober 2018

  Op dinsdag 23 oktober bezocht Mgr. van den Hende het Maasstad ziekenhuis in Rotterdam. Bisschoppelijk gedelegeerde voor de categoriale zorg Emile Boleij vergezelde de bisschop bij de ontmoeting.

Lees meer

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze tweewekelijkse nieuwsupdate en mis niets.

Aanmelding aan het verwerken
Er is iets fout gegaan bij het aanmelden
Bedankt voor je aanmelding
× Deze popup niet meer weergeven