Netwerk van liefde

Netwerk van liefde

De Kerk van Rotterdam is een netwerk van liefde tot opbouw van een beschaving van liefde.

Je bent lid van het lichaam van Christus               

De apostel Paulus schrijft: “Het menselijk lichaam vormt met zijn vele ledematen één geheel [..] Welnu, gij zijt het lichaam van Christus, en ieder van u is een lid van dit lichaam” (1 Korintiërs 12, 12-27).

In de Kerk als Lichaam van Christus worden wij gevoed met Christus’ lichaam en bloed in de eucharistie (1 Korintiërs 11, 23-26). En vanuit de eucharistie worden wij gezonden om onze naaste lief te hebben en onze medemens van dienst te zijn.

Mensen met verschillende gaven en talenten die elkaar aanvullen, om te bouwen aan een beschaving van liefde in onze wereld.              

Vanaf Paulus VI spraken meerdere pausen over de Kerk als een netwerk van liefde om in Christus’ naam te bouwen aan een beschaving van liefde. Paus Franciscus benadrukt: “Het beeld van het lichaam van Christus wil de gelovige niet reduceren tot een eenvoudig deel van een anoniem geheel, louter tot een element van een groot raderwerk, maar onderstreept veeleer de vitale eenheid van Christus met de gelovigen en van alle gelovigen onder elkaar” (Lumen Fidei 22).

De apostel Paulus schrijft: “Wanneer één lid lijdt, delen alle ledematen in het lijden; wordt één lid geëerd, alle delen in de vreugde.” In kracht van de Heilige Geest zijn we als Kerk in staat om samen één lichaam te vormen: mensen met verschillende gaven en talenten die elkaar aanvullen (1 Korintiërs 12, 12-30) om te bouwen aan een beschaving van liefde in onze wereld, met het oog op het rijk van God.

+ J.H.J. van den Hende
Bisschop van Rotterdam

Lees meer

 • Van 16 tot en met 18 oktober bracht de Syrisch-katholieke patriarch Ignatius Youssef III een bezoek aan Nederland. Op maandag 18 oktober had hij in Arnhem een ontmoeting met vertegenwoordigers van kerkelijke organisaties die projecten ondersteunen in Libanon en het Midden-Oosten. Bisschop Van den Hende is bisschop-referent voor de Oosterse Kerken. Hij was aanwezig bij deze ontmoeting en leidde het gesprek.

 • Uitreiking Elisabethcertificaat in gevangenis

  Door: Bisdom Rotterdam vrijdag 10 september 2021

  Bisschop Van den Hende bracht op dinsdag 7 september een werkbezoek aan de Penitentiaire Inrichting (PI) Alphen aan den Rijn, samen met de medewerker voor diaconie Jan Maasen. Dit bezoek was nog een laat uitvloeisel van de Diaconieprijs ‘Brood en Rozen’ van vorig jaar.

 • Opening schooljaar Sint-Maartenscollege Voorburg

  Door: Bisdom Rotterdam maandag 06 september 2021

  Het Sint-Maartenscollege in Voorburg opent elk schooljaar met een viering in de kerk voor de nieuwe brugklassers. De school is dan te gast in de Sint-Martinuskerk. Dit jaar was bisschop Van den Hende hierbij samen met pastoor Wim Bakker.

 • Bisschop bij start schooljaar Stanislascollege in Delft

  Door: Bisdom Rotterdam donderdag 02 september 2021

  Op 30 augustus was bisschop Van den Hende bij de opening van het schooljaar op het Stanislas College in Delft. De bijeenkomst vond plaats in de vernieuwde kapel op het terrein van de school. Bisschop Van den Hende zegende de vernieuwingen door besprenkeling met wijwater en gebed.

 • Bisschop zegent de bloemen voor Rome

  Door: Bisdom Rotterdam maandag 29 maart 2021

  Op maandag 29 maart zegende bisschop Van den Hende de bloemen die naar Rome gaan. De rozen die naar Rome gaan, worden bij gelegenheid van het paasfeest bij paus Franciscus in Rome bezorgd en bij kwetsbare ouderen in de eeuwige stad.

Lees meer

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze tweewekelijkse nieuwsupdate en mis niets.

Aanmelding aan het verwerken
Er is iets fout gegaan bij het aanmelden
Bedankt voor je aanmelding
× Deze popup niet meer weergeven