Netwerk van liefde

Netwerk van liefde

De Kerk van Rotterdam is een netwerk van liefde tot opbouw van een beschaving van liefde.

Je bent lid van het lichaam van Christus               

De apostel Paulus schrijft: “Het menselijk lichaam vormt met zijn vele ledematen één geheel [..] Welnu, gij zijt het lichaam van Christus, en ieder van u is een lid van dit lichaam” (1 Korintiërs 12, 12-27).

In de Kerk als Lichaam van Christus worden wij gevoed met Christus’ lichaam en bloed in de eucharistie (1 Korintiërs 11, 23-26). En vanuit de eucharistie worden wij gezonden om onze naaste lief te hebben en onze medemens van dienst te zijn.

Mensen met verschillende gaven en talenten die elkaar aanvullen, om te bouwen aan een beschaving van liefde in onze wereld.              

Vanaf Paulus VI spraken meerdere pausen over de Kerk als een netwerk van liefde om in Christus’ naam te bouwen aan een beschaving van liefde. Paus Franciscus benadrukt: “Het beeld van het lichaam van Christus wil de gelovige niet reduceren tot een eenvoudig deel van een anoniem geheel, louter tot een element van een groot raderwerk, maar onderstreept veeleer de vitale eenheid van Christus met de gelovigen en van alle gelovigen onder elkaar” (Lumen Fidei 22).

De apostel Paulus schrijft: “Wanneer één lid lijdt, delen alle ledematen in het lijden; wordt één lid geëerd, alle delen in de vreugde.” In kracht van de Heilige Geest zijn we als Kerk in staat om samen één lichaam te vormen: mensen met verschillende gaven en talenten die elkaar aanvullen (1 Korintiërs 12, 12-30) om te bouwen aan een beschaving van liefde in onze wereld, met het oog op het rijk van God.

+ J.H.J. van den Hende
Bisschop van Rotterdam

Lees meer

 • Bisschop Van den Hende roept parochianen en parochies op om de komende tijd in gezamenlijkheid te bidden voor specifieke noden en dat te doen “juist in deze zomermaanden”. “Zomermaanden betekenen niet dat we de realiteit waarin wij leven onderbreken. Bovendien hebben christenen de uitdaging ontvangen om iedere dag ruimte te maken voor gebed”, aldus de bisschop.

 • Bezoek van de bisschop aan de zomerkampen

  Door: Bisdom Rotterdam donderdag 14 juli 2022

  Dit jaar beleven de zomerkampen van het bisdom Rotterdam hun veertigjarig jubileum. De kampen werden voor het eerst georganiseerd in 1982 door priesterstudenten van het bisdom Rotterdam als misdienaarskampen. Nu worden de kampen georganiseerd door een groep betrokken jonge vrijwilligers in samenwerking met het jongerenpastoraat van het bisdom en diakens van het bisdom.

 • Campagne ‘Together We’ uit de startblokken

  Door: Bisdom Rotterdam woensdag 22 juni 2022

  Op zaterdag 18 juni kwamen ruim vijftig mensen naar het kerkelijk centrum De Regenboog in Leiden voor een diocesane impulsbijeenkomst over de campagne ‘Together We’. Dit is een driejarige campagne die Caritas Internationalis eind vorig jaar is gestart.

 • Jan Maasen neemt in juli afscheid van het bisdom Rotterdam. Decennia lang zette hij zich in voor caritas en diaconie, dichtbij en ver weg. Tijdens de impulsbijeenkomst ‘Together We’ op 18 juni wordt daar bij stil gestaan.

 • “Voor een synodale Kerk” - gesprek op school met 5 VWO

  Door: Bisdom Rotterdam maandag 11 april 2022

  Op woensdag 6 april ontmoette bisschop Van den Hende drie groepen 5VWO-leerlingen van het Stanislas College. De bisschop bezocht hen in Pijnacker, waar leerlingen zich in een aantal lessen hadden verdiept in de Kerk en de thema’s van de bisschoppensynode ‘Voor een synodale Kerk: communio, participatio, missio’.

Lees meer

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze tweewekelijkse nieuwsupdate en mis niets.

Aanmelding aan het verwerken
Er is iets fout gegaan bij het aanmelden
Bedankt voor je aanmelding
× Deze popup niet meer weergeven