Netwerk van liefde

Netwerk van liefde

De Kerk van Rotterdam is een netwerk van liefde tot opbouw van een beschaving van liefde.

Je bent lid van het lichaam van Christus               

De apostel Paulus schrijft: “Het menselijk lichaam vormt met zijn vele ledematen één geheel [..] Welnu, gij zijt het lichaam van Christus, en ieder van u is een lid van dit lichaam” (1 Korintiërs 12, 12-27).

In de Kerk als Lichaam van Christus worden wij gevoed met Christus’ lichaam en bloed in de eucharistie (1 Korintiërs 11, 23-26). En vanuit de eucharistie worden wij gezonden om onze naaste lief te hebben en onze medemens van dienst te zijn.

Mensen met verschillende gaven en talenten die elkaar aanvullen, om te bouwen aan een beschaving van liefde in onze wereld.              

Vanaf Paulus VI spraken meerdere pausen over de Kerk als een netwerk van liefde om in Christus’ naam te bouwen aan een beschaving van liefde. Paus Franciscus benadrukt: “Het beeld van het lichaam van Christus wil de gelovige niet reduceren tot een eenvoudig deel van een anoniem geheel, louter tot een element van een groot raderwerk, maar onderstreept veeleer de vitale eenheid van Christus met de gelovigen en van alle gelovigen onder elkaar” (Lumen Fidei 22).

De apostel Paulus schrijft: “Wanneer één lid lijdt, delen alle ledematen in het lijden; wordt één lid geëerd, alle delen in de vreugde.” In kracht van de Heilige Geest zijn we als Kerk in staat om samen één lichaam te vormen: mensen met verschillende gaven en talenten die elkaar aanvullen (1 Korintiërs 12, 12-30) om te bouwen aan een beschaving van liefde in onze wereld, met het oog op het rijk van God.

+ J.H.J. van den Hende
Bisschop van Rotterdam

Lees meer

 • Videoboodschap bisschop tijdens ‘Biddend verbonden’

  Door: Bisdom Rotterdam zondag 22 maart 2020

  Tijdens de gebedsestafette ‘Biddend Verbonden’ die KRO-NCRV op zondag 22 maart uitzond via tv en internet, sprak bisschop Van den Hende over de coronacrisis, het licht van Christus en kijken met de ogen van het geloof.

 • Bisschop zegent rozen voor de zorg

  Door: Bisdom Rotterdam vrijdag 20 maart 2020

  Deze week worden 20.000 rozen beschikbaar gesteld door rozenkweker John Meijer uit Pijnacker. Hij bood vorige week aan een veelvoud van de rozen die normaliter naar Rome gaan, te snijden voor de zorg. De rozen gaan deze dagen naar ziekenhuizen. Op donderdag 19 maart zegende bisschop Van den Hende de bloemen.

 • 40-dagencampagne van start: Werken aan je toekomst

  Door: Bisdom Rotterdam woensdag 26 februari 2020

  ‘Werken aan je toekomst’ is het thema van de Vastenactie 2020 en volgens Jan Maasen, medewerker diaconie van het bisdom Rotterdam, kun je dat ook verstaan als een omschrijving van de Veertigdagentijd.

 • Wereldziekendag: Het leven is heilig

  Door: Bisdom Rotterdam woensdag 05 februari 2020

  Dit jaar komen de relieken van de heilige Bernadette naar Nederland. Maria verscheen aan de 14-jarige Bernadette in Lourdes, op 11 februari 1858. Na de verschijningen van Maria groeide Lourdes uit tot bedevaartsoord dat bekend is vanwege genezingen en de vele zieken die er bij Maria troost en bemoediging ontvangen. Daarom viert de Katholieke Kerk elk jaar op 11 februari Wereldziekendag.

 • In de Veertigdagentijd houdt het bisdom Rotterdam de 40-dagencampagne ‘Netwerk van Liefde’. Nieuw dit jaar is het aanbod voor een bezinningsbijeenkomst in de Veertigdagentijd: ‘Paus Franciscus en de armen’.

Lees meer

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze tweewekelijkse nieuwsupdate en mis niets.

Aanmelding aan het verwerken
Er is iets fout gegaan bij het aanmelden
Bedankt voor je aanmelding
× Deze popup niet meer weergeven