Netwerk van liefde

Netwerk van liefde

De Kerk van Rotterdam is een netwerk van liefde tot opbouw van een beschaving van liefde.

Je bent lid van het lichaam van Christus               

De apostel Paulus schrijft: “Het menselijk lichaam vormt met zijn vele ledematen één geheel [..] Welnu, gij zijt het lichaam van Christus, en ieder van u is een lid van dit lichaam” (1 Korintiërs 12, 12-27).

In de Kerk als Lichaam van Christus worden wij gevoed met Christus’ lichaam en bloed in de eucharistie (1 Korintiërs 11, 23-26). En vanuit de eucharistie worden wij gezonden om onze naaste lief te hebben en onze medemens van dienst te zijn.

Mensen met verschillende gaven en talenten die elkaar aanvullen, om te bouwen aan een beschaving van liefde in onze wereld.              

Vanaf Paulus VI spraken meerdere pausen over de Kerk als een netwerk van liefde om in Christus’ naam te bouwen aan een beschaving van liefde. Paus Franciscus benadrukt: “Het beeld van het lichaam van Christus wil de gelovige niet reduceren tot een eenvoudig deel van een anoniem geheel, louter tot een element van een groot raderwerk, maar onderstreept veeleer de vitale eenheid van Christus met de gelovigen en van alle gelovigen onder elkaar” (Lumen Fidei 22).

De apostel Paulus schrijft: “Wanneer één lid lijdt, delen alle ledematen in het lijden; wordt één lid geëerd, alle delen in de vreugde.” In kracht van de Heilige Geest zijn we als Kerk in staat om samen één lichaam te vormen: mensen met verschillende gaven en talenten die elkaar aanvullen (1 Korintiërs 12, 12-30) om te bouwen aan een beschaving van liefde in onze wereld, met het oog op het rijk van God.

+ J.H.J. van den Hende
Bisschop van Rotterdam

Lees meer

 • Elisabethcertificaat voor twintig diaconale activiteiten

  Door: Bisdom Rotterdam donderdag 01 december 2022

  Op zaterdag 26 november werd in de Caeciliakerk in Rotterdam een Elisabethcertificaat uitgereikt aan twintig diaconale activiteiten. Inhoudelijk werd aangesloten bij de driejarige campagne “Together We" van Caritas Internationalis, die zich richt op de zorg voor de aarde en de armen.

 • Nieuw: Diaconale kalender 2023-2024

  Door: Bisdom Rotterdam donderdag 01 december 2022

  Bij het bisdom Rotterdam is de diaconale kalender 2023-2024 verschenen. De diaconale kalender werd op 26 november uitgereikt aan twintig diaconale projecten die op die dag een Elisabethcertificaat ontvingen. De kalender werd daarnaast verstuurd binnen het bisdom.

 • Diocesane presentatie van de DOCAT

  Door: Bisdom Rotterdam zondag 27 november 2022

  Op donderdag 24 november vond de diocesane presentatie van de DOCAT plaats. Dat gebeurde tijdens een bijeenkomst van de diakenkring van het bisdom door bisschop Van den Hende en waarbij ook de vertaler van het boek aanwezig was.

 • Vastenactiecampagne 2023: ‘Mensen onderweg’

  Door: Bisdom Rotterdam vrijdag 25 november 2022

  Het thema van de Vastenactiecampagne 2023 is ‘Mensen onderweg’. Op zaterdag 12 november gaf de Bisschoppelijke Vastenactie hierover meer informatie tijdens een regionale startdag. Deelnemers ontvingen op deze dag informatie over de Vastenactiecampagne 2023.

 • LIVE: Maak de uitreiking mee van het Elisabethcertificaat 2022

  Door: Bisdom Rotterdam vrijdag 25 november 2022

  In 2020 werd voor het eerst een speciaal ontworpen Elisabethcertificaat uitgereikt aan diaconale initiatieven. Ook dit jaar worden Elisabethcertificaten uitgereikt. Dat gebeurt op zaterdag 26 november in Rotterdam.

Lees meer

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze tweewekelijkse nieuwsupdate en mis niets.

Aanmelding aan het verwerken
Er is iets fout gegaan bij het aanmelden
Bedankt voor je aanmelding
× Deze popup niet meer weergeven