woensdag 08/04/2020
Diocesane viering waarin de bisschop de oliën zegent en het chrisma wijdt

Op 8 april wordt de Chrismamis gevierd. Vanwege het coronavirus kan de chrismamis dit jaar geen publieke viering zijn, zoals de Nederlandse bisschoppen voor alle bisdommen hebben aangegeven.

In de Chrismamis zegent de bisschop de olie voor de geloofsleerlingen en de olie voor de zieken. De olie van de geloofsleerlingen is bestemd voor degenen die zich voorbereiden op het doopsel. De olie voor de zieken is om degenen te zalven die ernstig ziek zijn of door ouderdom zeer verzwakt. In de Chrismamis wijdt de bisschop het heilig Chrisma. Het heilig Chrisma ontvangen de dopelingen na het doopsel en hiermee worden de vormelingen gezalfd.

Parochies zijn uitgenodigd om gedurende de Veertigdagentijd voedsel in te zamelen voor de lokale voedselbank. Dit onder het motto ‘Waar wij vasten, worden anderen gevoed’. In de Goede Week kan de totale opbrengst van de parochiegemeenschap aan de lokale voedselbank worden overgedragen.