Bisdom Rotterdam Activiteiten

woensdag 08/04/2020
Diocesane viering waarin de bisschop de oliën zegent en het chrisma wijdt

Op 8 april wordt in de HH. Laurentius en Elisabeth kathedraal in Rotterdam de Chrismamis gevierd. In de Chrismamis zegent de bisschop de olie voor de geloofsleerlingen en de olie voor de zieken. De olie van de geloofsleerlingen is bestemd voor degenen die zich voorbereiden op het doopsel. De olie voor de zieken is om degenen te zalven die ernstig ziek zijn of door ouderdom zeer verzwakt. In de Chrismamis wijdt de bisschop het heilig Chrisma. Het heilig Chrisma ontvangen de dopelingen na het doopsel en hiermee worden de vormelingen gezalfd.

Parochies zijn uitgenodigd om gedurende de Veertigdagentijd voedsel in te zamelen voor de lokale voedselbank. Dit onder het motto ‘Waar wij vasten, worden anderen gevoed’. In de Goede Week kan de totale opbrengst van de parochiegemeenschap aan de lokale voedselbank worden overgedragen. In de Chrismamis dragen parochianen namens de verschillende parochies/federaties bij de offerande symbolisch ingezamelde voedselpakketten aan.

De Chrismamis begint om 19.30 uur. Voorafgaand aan de Chrismamis is er van 18.30-19.15 uur gelegenheid tot het ontvangen van het sacrament van boete en verzoening.

8 april
19.30 uur (18.30-19.15 uur gelegenheid tot het ontvangen van het sacrament van boete en verzoening)
HH. Laurentius en Elisabeth kathedraal
Mathenesserlaan 307, Rotterdam

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze tweewekelijkse nieuwsupdate en mis niets.

Aanmelding aan het verwerken
Er is iets fout gegaan bij het aanmelden
Bedankt voor je aanmelding
× Deze popup niet meer weergeven