Bisdom Rotterdam Activiteiten

dinsdag 13/09/2022

Cursus Sociale leer van de Kerk

Op donderdag 13 september start de cursus Sociale Leer van de Kerk. Deze wordt voor de tweede keer gegeven en wordt verzorgd door Hein Steneker, diocesaan medewerker Kerkopbouw.

De cursus wordt gegeven op vier dinsdagavonden in september en oktober: 13 september, 20 september, 27 september en 11 oktober. De avonden zijn telkens van 19.30 - 22.00 uur en worden gehouden in Rotterdam (Pax Christi kerk, Mathenesserdijk 23 Rotterdam).

De cursus gaat over het geloof in Jezus Christus en consequenties voor het maatschappelijk handelen als gelovige. In de vier bijeenkomsten komen de grondbeginselen en uitgangspunten van de sociale leer van de Kerk aan bod, de wijze waarop de sociale leer van de Kerk in praktijk wordt gebracht en de ervaringen van de cursisten. Daarbij is met name ook aandacht voor de wijze waarop vanuit de parochie wordt gebouwd aan een beschaving van liefde.

Voor meer informatie, mail of bel naar Hein Steneker h.steneker@bisdomrotterdam.nl tel. 010 - 281 5184

Kosten: € 40
Maximum aantal cursisten: 16
Voorbereidingstijd: ca. 1,5 - 2 uur per bijeenkomst (lezen en opdrachten)

Aanmelden kan tot 1 september via e-mail (geef uw naam op, adresgegevens, e-mailadres, uw telefoonnummer, en geef aan van welke parochie u lid bent): pastoraledienstverlening@bisdomrotterdam.nl

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze tweewekelijkse nieuwsupdate en mis niets.

Aanmelding aan het verwerken
Er is iets fout gegaan bij het aanmelden
Bedankt voor je aanmelding
× Deze popup niet meer weergeven