donderdag 03/03/2022

Cursus Sociale leer van de Kerk

Op donderdag 3 maart start de nieuwe cursus Sociale Leer van de Kerk in het bisdom Rotterdam. Deze wordt verzorgd door Hein Steneker, diocesaan medewerker Kerkopbouw en Pastoraat Oude Wijken

De cursus wordt gegeven op vier donderdagavonden in maart: 3 maart, 10 maart, 17 maart en 31 maart. De avonden zijn telkens van 19.30 - 22.00 uur en worden gehouden in Zoetermeer (Centrum De Kapelaan, Nicolaasplein 2, Zoetermeer). Wanneer de omstandigheden dit nodig maken worden de avonden online gegeven via Teams.

De cursus gaat over het geloof in Jezus Christus en consequenties voor het maatschappelijk handelen als gelovige. In vier bijeenkomsten komen de grondbeginselen en uitgangspunten van de sociale leer van de Kerk aan bod, de wijze waarop de sociale leer van de Kerk in praktijk wordt gebracht en de ervaringen van de cursisten. Daarbij is met name ook aandacht voor de wijze waarop vanuit de parochie wordt gebouwd aan een beschaving van liefde.

Voor meer informatie, mail of bel naar Hein Steneker h.steneker@bisdomrotterdam.nl tel. 010 - 281 5184

Kosten: € 40
Maximum aantal cursisten: 16
Voorbereidingstijd: ca. 1,5 - 2 uur per bijeenkomst (lezen en opdrachten)