dinsdag 20/10/2020

Diocesane bijeenkomst geldwerving

UPDATE: DEZE BIJEENKOMST GAAT NIET DOOR. DEGENEN DIE ZICH AANMELDDEN, KRIJGEN HIERVAN BERICHT.

---

Het werven van geld is - zeker in deze tijd - een grote uitdaging voor onze parochies. Het is van groot belang voor de parochies van nu en in de toekomst om kansen en ontwikkelingen te ontdekken. Op dinsdagavond 20 oktober vindt daarom opnieuw een diocesane bijeenkomst plaats over geldwerving.

Het landelijke campagneteam van Actie Kerkbalans 2021 laat zich ondersteunen door een communicatiebureau: Bureau IDD. Dit zet nieuwe lijnen uit voor de werving nu en voor de werving in de toekomst. Daarover wordt rond deze bijeenkomst informatie gegeven.

Tijdens de diocesane bijeenkomst geldwerving van vorig jaar heeft bisschop Van den Hende aandacht gevraagd voor ‘verbreding’, door nieuwe mensen uit te nodigen om financieel bij te dragen aan de parochiegemeenschap. Mgr. Van den Hende zal ook deze keer de avond inhoudelijk openen.

Het tweede deel van de avond gaat over de collecte-opbrengsten in parochies die gebruik zijn gaan maken van Givt én over de Nieuwe Automatisering Parochies. De coördinator van het Actie Kerkbalans Servicecentrum, Ad Sosef, is in veel parochies geweest om daarbij te ondersteunen.

Vriendelijk verzoek om vóór maandag 12 oktober aan te melden via economaat@bisdomrotterdam.nl.