maandag 31/05/2021

Impuls voor digitaal collecteren

De coronapandemie is een impuls voor parochies waar het gaat om digitaal collecteren. Geconstateerd wordt dat het echter ook lastig bleek om het afgelopen jaar de nodige stappen te zetten, mede doordat vanwege corona bestuursvergaderingen uitvielen. Daarom wordt op 31 mei (20.00-21.30 uur) deze online bijeenkomst gehouden. U kunt op deze bijeenkomst kennismaken met een van de medewerkers van de collecte-app Givt. Deze app wordt parochies door het bisdom aanbevolen en het Kerkbalans Service Centrum ondersteunt parochies bij de implementatie.

Meld u zich aan voor deze bijeenkomsten via economaat@bisdomrotterdam.nl. U ontvangt op de dag van de bijeenkomst de link om deel te nemen.

Dit is de derde in een reeks van drie online bijeenkomsten die worden gehouden als Teams-vergaderingen. U kunt deelnemen aan één, twee, of alle drie de bijeenkomsten.

In zijn homilie bij de chrismamis op 31 maart riep bisschop Van den Hende op om ons eigen geloof en engagement levend te houden, opdat het ook anderen mag bewegen en bemoedigen om na coronatijd niet te zeggen “het is klaar”, maar juist “opnieuw met de Heer een stap te zetten in de goede richting.” In deze drie online bijeenkomsten worden de woorden van de bisschop vertaald naar de inzet voor de financiële basis onder onze parochies nu en in de toekomst.