Bisdom Rotterdam Activiteiten

dinsdag 17/05/2022

Online bijeenkomst over de Heilige Geest en de sacramenten

In oktober begon in het bisdom Rotterdam het Jaar van de Sacramenten. “De themajaren die wij in het bisdom hebben gehouden, zijn vruchtbaar gebleken. Ze sterken ons geloof, helpen ons om de inhoud van het geloof door te geven en bereiden ons zo als gemeenschap voor op de toekomst, waarin het leven met en het verkondigen van Christus en zijn evangelie onze belangrijke missie blijven”, schrijft bisschop Van den Hende in zijn uitnodiging voor een reeks bijeenkomsten in het kader van het Jaar van de Sacramenten.

Deze inleidingen worden online gegeven op avonden in maart, mei en juni. Alle belangstellenden zijn hiervoor van harte uitgenodigd.

  • Op dinsdag 29 maart (20.00-21.30 uur via Teams) spreekt prof. dr. Archibald van Wieringen over de bijbelse oorsprong van de sacramenten
  • Op dinsdag 17 mei (20.00-21.30 uur via Teams) spreekt prof. dr. Herwi Rikhof over de Heilige Geest en de sacramenten
  • Op woensdag 15 juni (20.00-21.30 uur via Teams) in de week voorafgaand aan Sacramentsdag spreekt Mgr. drs. Herman Woorts, hulpbisschop van het aartsbisdom Utrecht, over de eucharistie in de kunst vanaf de Oudchristelijke tijd

Opgeven voor één of meer van deze online bijeenkomsten kan via Anneke Donkers via a.donkers@bisdomrotterdam.nl. Deelnemers ontvangen kort voorafgaand aan de bijeenkomst de Teams-link.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze tweewekelijkse nieuwsupdate en mis niets.

Aanmelding aan het verwerken
Er is iets fout gegaan bij het aanmelden
Bedankt voor je aanmelding
× Deze popup niet meer weergeven