vrijdag 25/06/2021

Online ‘kerktoetredersdag’

Elk jaar zijn er tientallen mensen in parochies van het bisdom Rotterdam die toetreden tot de Katholieke Kerk. Tot vorig jaar was het mogelijk om een bisdombrede ‘kerktoetredersdag’ te houden met een gezamenlijke eucharistieviering, ontmoeting en kennismaking. Dit jaar wordt de ‘kerktoetredersdag’ online gehouden als Teams bijeenkomst.

Bisschop Van den Hende nodigt de kerktoetreders hiervoor uit via de pastorale beroepskrachten die hen in de parochies hebben begeleid.

“We willen deze ontmoeting dit jaar graag online houden als Teams bijeenkomst, omdat het belangrijk is om samen te komen als gemeenschap van gelovigen”, schrijft de bisschop aan de kerktoetreders. “De Kerk van Rotterdam noemen wij vaak ‘een netwerk van liefde’. Het is een netwerk waarin we met elkaar verbonden zijn rond Christus, zoals de ranken van de wijnstok (Johannes 15, 5). Het is een netwerk waar we elkaar kunnen opbouwen, bemoedigen en als leerlingen van Jezus steeds meer kunnen groeien in geloof.”

Bij de online ‘kerktoetredersdag’ worden de deelnemers ingedeeld in groepen. De bijeenkomst wordt telkens gehouden voor een kleiner gezelschap als ontmoeting van anderhalf uur: op vrijdag 18 juni, donderdag 24 juni en vrijdag 25 juni.

Bisschop Van den Hende: “Vanwege het coronavirus kunnen we niet altijd zomaar de deur uit en moeten we onze voordeur nog een tijdje gesloten houden wanneer het om groepen gaat. Maar dat betekent niet dat we ons hart gesloten houden. Krachtens ons doopsel staat ons hart open voor God en de naaste. Bovendien vieren we met Pinksteren dat de verrezen Heer zelfs door dichte deuren bij zijn leerlingen komt (Johannes 20, 19-23).”