Bisdom Rotterdam Activiteiten

zaterdag 13/01/2024

Start actie Kerkbalans

De actieperiode van Kerkbalans 2024 is van zaterdag 13 januari tot zaterdag 27 januari. Bij de actie Kerkbalans vragen parochies jaarlijks een financiële bijdrage aan parochianen. Voor de zending van de Kerk zijn mensen en middelen nodig. De oproep van Kerkbalans is: Geef vandaag voor de Kerk van morgen.

Elk jaar ondersteunt het bisdom een startmoment in een parochie. Dit jaar is dit het startmoment in Gouda. In 2024 bestaat de actie Kerkbalans 50 jaar. Op zaterdag 13 januari wordt dit gemarkeerd in de H. Joseph kerk in Gouda (Aalberseplein 2).

Bij het startmoment (11.00-12.30 uur) wordt de rode loper uitgerold. Enkele mensen zullen over deze rode loper van Kerkbalans stappen. De slogan van Kerkbalans is: ‘Geef vandaag voor de Kerk van morgen’. Zij zullen bij de rode loper vertellen waarom de Kerk voor hen belangrijk is; dat ze om de Kerk geven en daarom ook voor de Kerk geven.

Bij het startmoment in Gouda is bisschop Van den Hende te gast. Hij is een van de sprekers bij de bijeenkomst. Andere sprekers bij het startmoment in Gouda zijn: pastoor Van Klaveren van de parochie Sint Jan de Doper (Gouda e.o.), vertegenwoordigers van de locatieraad van de parochie in Gouda, en Ad Sosef (coördinator van de actie Kerkbalans in het bisdom Rotterdam). Er is muziek en koorzang en na afloop van de bijeenkomst nog een kort samenzijn.

  • Heeft u in de eigen parochie geen startmoment? U bent van harte welkom bij het diocesane startmoment. Laat u inspireren en organiseer volgend jaar ook zelf een startmoment.Meld u aan via kerkbalans@bisdomrotterdam.nl.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze tweewekelijkse nieuwsupdate en mis niets.

Aanmelding aan het verwerken
Er is iets fout gegaan bij het aanmelden
Bedankt voor je aanmelding
× Deze popup niet meer weergeven