Jaar van de Roepingen

zondag 26/05/2019

Liduinaprocessie

Dit jaar viert op zondag 26 mei de Liduinaprocessie in Schiedam haar eerste jubileum. Vijf jaar geleden werd de processie van Sint Liduina voor het eerst gehouden. Dat was toen de kerk van Sint Liduina en Onze Lieve Vrouw Rozenkrans 25 jaar basiliek vierde.

Vicaris Henri Egging is rector van de basiliek. Hij nodigt iedereen van harte uit voor de processie. Mgr. Van den Hende onderstreept die uitnodiging in een brief aan parochies en leden van pastorale teams.

Het Liduinafeest op zondag 26 mei begint om 10.30 uur met een feestelijke eucharistieviering. Om 13.30 uur start de processie met een gebedsmoment in de Liduinabasiliek. De processie trekt langs plaatsen uit het leven van de heilige Liduina en plaatsen uit de devotie tot deze heilige. In de Grote Kerk wordt een oecumenische gebedsdienst gehouden. De processie wordt afgesloten in de basiliek met een korte vesperdienst met de broederschap van Sint Liduina. Daarna staat in parochiezaal de Wilgenburg voor elke deelnemer soep en een broodje klaar.

Lees ook: ‘De heilige Liduina heeft op haar ziekbed haar roeping gevonden’

Programma zondag 26 mei:

Basiliek van de H. Liduina en Onze Lieve Vrouw van de Rozenkrans
Singel 104, 3112 GS Schiedam

10.30 uur Feestelijke eucharistieviering
11.30 uur Koffie/thee en de gelegenheid een zelf meegebrachte lunch te gebruiken in parochiezaal De Wilgenburg
13.30 uur Start van de processie met een kort gebedsmoment in de Liduinabasiliek
15.45 uur Afsluiting met een korte vesperdienst