Jaar van Gebed
zondag 22/04/2018

Roepingenzondag

Elk jaar wordt op de Vierde Zondag van Pasen de Wereldgebedsdag voor Roepingen gehouden. Op Roepingenzondag wordt gebeden om roepingen tot het priesterschap, het diaconaat en het religieuze leven. Parochies en gemeenschappen in het bisdom Rotterdam sluiten zich hierbij aan. Het gewijde ambt is onmisbaar om Christus steeds voor ogen te houden in de gemeenschap van de Kerk.

Roepingenzondag werd ingesteld in 1963 tijdens het Tweede Vaticaans Concilie (1962-1965). De evangelielezing op Roepingenzondag is Johannes 10, 11-18. Hierin zegt Jezus: “Ik ben de goede herder. De goede herder geeft zijn leven voor zijn schapen.”

Op Roepingenzondag wordt in de kerken een collecte gehouden voor het roepingenwerk. In het bisdom Rotterdam is deze bestemd voor Centrum Vronesteyn voor de priester- en diakenopleiding.

U kunt uw bijdrage ook geven met onderstaand donatieformulier.

Uw gegevens

Als u de bovenstaande velden niet invult, doneert u anoniem.

Met een bedrag van: