Jaar van Gebed

zaterdag 01/09/2018

Wereldgebedsdag voor de Schepping

In het Jaar van Gebed wordt op enkele momenten aandacht gevraagd voor gebedsdagen van de Wereldkerk. Uw gebed wordt gevraagd op de Wereldgebedsdag voor de Schepping.

De Wereldgebedsdag voor de Schepping is ingesteld op 6 augustus 2015 door paus Franciscus. De Wereldgebedsdag voor het behoud van de schepping wordt jaarlijks op 1 september gehouden, samen met de Orthodoxe Kerk.

Tijdens het Heilig Jaar deed paus Franciscus in zijn boodschap voor de Wereldgebedsdag voor de Schepping het voorstel om de traditionele werken van barmhartigheid aan te vullen met een nieuw werk van barmhartigheid: zorg voor de schepping.

Paus Franciscus: “In onze snel veranderende en toenemend geglobaliseerde wereld, ontstaan vele nieuwe vormen van armoede. In reactie daarop moeten we creatief zijn in het ontwikkelen van nieuwe en praktische vormen van liefdevolle actie, als concrete uitdrukkingen van de weg van barmhartigheid.”

De paus heeft herhaaldelijk benadrukt dat met name de armen lijden onder de gevolgen van klimaatverandering.