Parochies worden uitgenodigd om in het Jaar van Gebed naar vermogen activiteiten te ontplooien

Parochies worden uitgenodigd om in het Jaar van Gebed activiteiten te ontplooien. Zij kunnen dit doen naar vermogen. Bijvoorbeeld door de traditie van paus Franciscus voort te zetten en van vrijdag 9 maart op zaterdag 10 maart 2018 de gebedsactie ‘24 uur voor de Heer’ te organiseren. Paus Franciscus nodigde hier de afgelopen twee jaar al toe uit, in het kader van het heilig jaar van de barmhartigheid. Mgr. Van den Hende nodigt parochies uit om, als deze er nog niet is, in dit Jaar van Gebed een gebedsgroep op te richten. In de loop van het jaar wordt hiertoe een workshop gehouden. Aanvullend wordt ook een workshop eucharistische aanbidding aangeboden.

Een ander voornemen is om in oktober een rozenkrans-estafette te houden. Zoals in het voorjaar de verbondenheid van parochies, pci’en, scholen, zorginstellingen en kloosters als netwerk van liefde heel concreet gestalte krijgt in de vastenestafette, zal in het Jaar van Gebed in oktober een rozenkrans-estafette worden gehouden door het bisdom. Reeds bestaande en nieuw opgerichte gebedsgroepen worden uitgenodigd om zich hierbij aan te sluiten samen met parochies, gezinnen, bedevaartgroepen et cetera. Het samen bidden van de rozenkrans is een bisdombreed antwoord op de opdracht om te volharden in gebed. De geloofsgeheimen die bij de rozenkrans ter sprake komen bieden veel mogelijkheden voor catechese en bezinning.