Jaar van de Roepingen

Foto: Ramon Mangold

Diocesaan themajaar 2019

In het kerstnummer van Tussenbeide 2018 kondigde Mgr. Van den Hende een nieuw themajaar aan voor het bisdom Rotterdam. In 2019 wil de bisschop extra aandacht vragen voor de Kerk als gemeenschap van geroepenen.

Het Jaar van de Roepingen begint op het Feest van de Doop van de Heer: zondag 13 januari 2019.

Het Jaar van de Roepingen volgt logisch op het Jaar van Gebed. Dit vond plaats van de Advent 2017 tot de Advent 2018.

• WJD in het Westland: Maria als (rol)model voor jongeren

Door: Bisdom Rotterdam donderdag 17 januari 2019

Panama en Ameland staan in het teken van de Wereldjongerendagen 2019. In dit kader was bisschop Van den Hende op 16 januari in Honselersdijk te gast bij de RKJ Westland. Begonnen werd met een eucharistieviering in de pastorie met assistentie van diaken Walter Burgering, gevolgd door een gezamenlijke maaltijd.

• Dit is de brief van de bisschop over het Jaar van de Roepingen 2019

Door: Bisdom Rotterdam zondag 13 januari 2019

In het weekend van 12 en 13 januari wordt in de parochies in het bisdom een brief van Mgr. Van den Hende verspreid en voorgelezen over het Jaar van de Roepingen. Dit nieuwe diocesane themajaar start op het het feest van de Doop van de Heer (13 januari).

• Staf en studenten Vronesteyn vieren voor Kerstmis

Door: Bisdom Rotterdam vrijdag 21 december 2018

Op maandag 17 december vierden de staf en studenten van Vronesteyn de eucharistie voor Kerstmis. Priesterstudent Stefan Luong ontving tijdens de mis de aanstelling tot lector. Mgr. Van den Hende nodigde hem naar voren, noemde hem bij zijn naam, waarop Stefan antwoordde: “Ja, hier ben ik.”

• Mgr. Van den Hende kondigt nieuw diocesaan themajaar aan

Door: Bisdom Rotterdam vrijdag 21 december 2018

In het openingsartikel van het kerstnummer van Tussenbeide kondigt Mgr. Van den Hende een nieuw themajaar aan voor het bisdom Rotterdam. In 2019 wil de bisschop extra aandacht vragen voor de Kerk als gemeenschap van geroepenen.

• Dit was de afsluiting van het Jaar van Gebed

Door: Bisdom Rotterdam zondag 25 november 2018

“Een heel jaar lang hebben we aandacht besteed aan de opdracht van de Heer om te volharden in gebed.” Op zondag 25 november sloot Mgr. Van den Hende het Jaar van Gebed af tijdens een eucharistieviering in de HH. Elisabeth en Laurentius Kathedraal.