Jaar van de Roepingen

Foto: Ramon Mangold

Diocesaan themajaar 2019

In het kerstnummer van Tussenbeide 2018 kondigde Mgr. Van den Hende een nieuw themajaar aan voor het bisdom Rotterdam. In 2019 wil de bisschop extra aandacht vragen voor de Kerk als gemeenschap van geroepenen.

Het Jaar van de Roepingen begint op het Feest van de Doop van de Heer: zondag 13 januari 2019.

Het Jaar van de Roepingen volgt logisch op het Jaar van Gebed. Dit vond plaats van de Advent 2017 tot de Advent 2018.

• Een uitnodiging om mee te doen met de “24 uur voor de Heer”

Door: Bisdom Rotterdam maandag 11 maart 2019

Op vrijdag 29 en zaterdag 30 maart vinden de “24 uur voor de Heer” plaats. Bij wijze van oproep en uitnodiging wordt op een poster een aantal plaatsen vermeld, waar de “24 uur voor de Heer” in het bisdom Rotterdam worden gehouden. Dit zijn kerken in Delft, Den Haag, Rotterdam en Leiden.

• Roepingenzondag: ‘Welke belofte draag jij met je mee in je hart?’

Door: Bisdom Rotterdam maandag 11 maart 2019

Op 9 maart verscheen de boodschap van paus Franciscus voor Roepingenzondag 12 mei 2019. In zijn boodschap vertrekt de paus vanuit de bisschoppensynode over jongeren (oktober 2018) en de Wereldjongerendagen in Panama (januari 2019).

• Het askruisje: teken van gezindheid en opdracht

Door: Bisdom Rotterdam donderdag 07 maart 2019

De tijd van vasten, gebed en aalmoezen is aangebroken: de Veertigdagentijd. Medewerkers van het bisdom Rotterdam ontvingen tijdens een eucharistieviering in de huiskapel het askruisje uit handen van Mgr. Van den Hende. Hij legt uit hoe deze Veertigdagentijd een belangrijke periode is voor onze roepingen.

• Bijbelleesrooster 2019 over roeping

Door: Bisdom Rotterdam woensdag 13 februari 2019

Het bijbelleesrooster voor het jaar 2019 van de Katholieke Bijbelstichting (KBS) heeft als thema ‘Geroepen worden en heiligen’. Dit thema is verwant aan het Jaar van de Roepingen, het diocesane themajaar in het bisdom Rotterdam.

• Interview: Mgr. Van den Hende over het Jaar van de Roepingen

Door: Bisdom Rotterdam zondag 20 januari 2019

“In het Jaar van het Gebed hebben wij als Kerk geleerd te begrijpen dat wij geroepen zijn om te blijven bidden en te werken aan een beschaving van liefde. Dat betekent ook dat wij onze roeping goed moeten verstaan.” Dit zegt Mgr. Van den Hende in een interview met het Katholiek Nieuwsblad (KN).