Jaar van de Roepingen

Foto: Ramon Mangold

Diocesaan themajaar 2019

In het kerstnummer van Tussenbeide 2018 kondigde Mgr. Van den Hende een nieuw themajaar aan voor het bisdom Rotterdam. In 2019 wilde de bisschop extra aandacht vragen voor de Kerk als gemeenschap van geroepenen.

Het Jaar van de Roepingen begon op het Feest van de Doop van de Heer: zondag 13 januari 2019. Het werd afgesloten op het Hoogfeest van Christus Koning: zondag 24 november 2019.

Het Jaar van de Roepingen volgde op het Jaar van Gebed (Advent 2017 - Advent 2018).

• Gebedsleiders delen hun roepingverhaal op ontmoetingsdag

Door: Bisdom Rotterdam dinsdag 03 december 2019

‘Hier ben ik, zend mij.’ Met dit roepingenthema kwamen gebedsleiders van parochies in het bisdom Rotterdam op zaterdag 30 november bijeen voor hun inhoudelijke ontmoetingsdag.

• Slot van het Jaar van de Roepingen

Door: Bisdom Rotterdam dinsdag 26 november 2019

Op het Hoogfeest van Christus Koning (24 november) eindigde het Jaar van de Roepingen. In een brief aan parochies, die aan het begin van het jaar werd verspreid (12-13 januari), nodigde Mgr. Van den Hende alle gelovigen uit om in 2019 in het Jaar van de Roepingen “bisdombreed stil te staan bij de roeping die we van de Heer ontvangen hebben, als gemeenschap en persoonlijk.”

• “Het is een mooi initiatief dat we deze week extra bidden om roepingen in de week van het hoogfeest van de heilige Willibrord.” Dit zei Mgr. Van den Hende in de ‘Nationale Roepingenweek’ op maandag 4 november op Vronesteyn.

• ‘Nationale Roepingenweek’ in Nederland

Door: Bisdom Rotterdam donderdag 24 oktober 2019

Dit jaar organiseert de R.-K. Kerk in Nederland voor het eerst een ‘Nationale Roepingenweek’. Van 3 t/m 9 november zijn er in de bisdommen speciale vieringen waarin de roeping tot het priesterschap, het diaconaat en het religieuze leven centraal staat.

• Mariaconcert basiliek Schiedam: ‘Maria inspireert en troost’

Door: Bisdom Rotterdam maandag 21 oktober 2019

Twee koren, een ensemble, een cantorij en een sopraan verzorgden op zondag 20 oktober in de basiliek in Schiedam een concert met Marialiederen. Mgr. Van den Hende was onder de genodigden en hield een korte overweging.