Jaar van de Roepingen

Foto: Ramon Mangold

Diocesaan themajaar 2019

In het kerstnummer van Tussenbeide 2018 kondigde Mgr. Van den Hende een nieuw themajaar aan voor het bisdom Rotterdam. In 2019 wilde de bisschop extra aandacht vragen voor de Kerk als gemeenschap van geroepenen.

Het Jaar van de Roepingen begon op het Feest van de Doop van de Heer: zondag 13 januari 2019. Het werd afgesloten op het Hoogfeest van Christus Koning: zondag 24 november 2019.

Het Jaar van de Roepingen volgde op het Jaar van Gebed (Advent 2017 - Advent 2018).

 • Pastoraal Bulletin: ‘Geroepen worden’

  Door: Bisdom Rotterdam vrijdag 20 december 2019

  Bij de afsluiting van het diocesane Jaar van de Roepingen verschijnt het Pastoraal Bulletin ‘Geroepen worden’. “Als God roept, houdt Hij rekening met ons kunnen en kennen en verheft dat. Hij tilt ons op en maakt wie en wat wij zijn nog beter”, schrijft hoofd pastorale dienstverlening Robert Jan Peeters in het voorwoord.

 • Gebedsleiders delen hun roepingverhaal op ontmoetingsdag

  Door: Bisdom Rotterdam dinsdag 03 december 2019

  ‘Hier ben ik, zend mij.’ Met dit roepingenthema kwamen gebedsleiders van parochies in het bisdom Rotterdam op zaterdag 30 november bijeen voor hun inhoudelijke ontmoetingsdag.

 • Slot van het Jaar van de Roepingen

  Door: Bisdom Rotterdam dinsdag 26 november 2019

  Op het Hoogfeest van Christus Koning (24 november) eindigde het Jaar van de Roepingen. In een brief aan parochies, die aan het begin van het jaar werd verspreid (12-13 januari), nodigde Mgr. Van den Hende alle gelovigen uit om in 2019 in het Jaar van de Roepingen “bisdombreed stil te staan bij de roeping die we van de Heer ontvangen hebben, als gemeenschap en persoonlijk.”

 • “Het is een mooi initiatief dat we deze week extra bidden om roepingen in de week van het hoogfeest van de heilige Willibrord.” Dit zei Mgr. Van den Hende in de ‘Nationale Roepingenweek’ op maandag 4 november op Vronesteyn.

 • ‘Nationale Roepingenweek’ in Nederland

  Door: Bisdom Rotterdam donderdag 24 oktober 2019

  Dit jaar organiseert de R.-K. Kerk in Nederland voor het eerst een ‘Nationale Roepingenweek’. Van 3 t/m 9 november zijn er in de bisdommen speciale vieringen waarin de roeping tot het priesterschap, het diaconaat en het religieuze leven centraal staat.

Lees meer
Deel dit item

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze tweewekelijkse nieuwsupdate en mis niets.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze tweewekelijkse nieuwsupdate en mis niets.

Aanmelding aan het verwerken
Er is iets fout gegaan bij het aanmelden
Bedankt voor je aanmelding
× Deze popup niet meer weergeven