Algemeen nieuws

AVG-nieuws: Model privacyverklaring voor parochies per januari 2021 herzien

Door: Rkkerk.nl maandag 25 januari 2021

Foto: Ramon Mangold

Parochies wordt geadviseerd de privacyverklaring voor de eigen parochie vast te stellen en op de parochiewebsite te plaatsen

Om parochies te helpen bij het opstellen van hun privacyverklaring is er een model-privacyverklaring voor parochies beschikbaar. Dit model is in januari 2021 herzien met het oog op het streamen van kerkelijke vieringen. Met deze model-privacyverklaring heeft de parochie een goed instrument in handen om mensen te informeren over welke gegevens de parochie verzamelt en waarom dit gebeurt.

Deze privacyverklaring is een model-document. Dit betekent dat het parochiebestuur de privacyverklaring kan aanpassen en uiteindelijk zelf moet vaststellen.

De geldende privacyregels schrijven voor dat mensen in heldere en begrijpelijke taal worden geïnformeerd over wat er met hun gegevens gebeurt. In de herziene model-privacyverklaring zijn een aantal onderwerpen verduidelijkt of met voorbeelden toegelicht. De parochies wordt geadviseerd de privacyverklaring voor de eigen parochie vast te stellen en op de parochiewebsite te plaatsen en de privacyverklaring actief aan te reiken wanneer mensen worden opgenomen in de R.-K. ledenadministratie.

Deel dit item

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze tweewekelijkse nieuwsupdate en mis niets.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze tweewekelijkse nieuwsupdate en mis niets.

Aanmelding aan het verwerken
Er is iets fout gegaan bij het aanmelden
Bedankt voor je aanmelding
× Deze popup niet meer weergeven