Algemeen nieuws

 • KBS publiceert nieuwe uitgave Dagelijks Woord

  Door: Bisdom Breda & Rkbijbel.nl zondag 03 december 2023

  De KBS heeft deel I van het Dagelijks Woord 2023/2024 uitgebracht. Dit deel begint op de Eerste Zondag van de Advent (3 december 2023) en loopt door tot aan de woensdag van de Goede Week (27 maart 2024).

 • Adventsboodschap bisschop Van den Hende

  Door: Bisdom Rotterdam zaterdag 02 december 2023

  “Zonder dat we onze moeilijkheden en die van de wereld kunnen vergeten, wil de Advent -op weg naar Kerstmis- een ander licht laten schijnen op de realiteit van ons leven en onze wereld. Niet feestverlichting en ook geen schijnwerpers, maar een licht in ons hart dat nooit meer dooft, ook niet als ons leven donker is of zonder perspectief lijkt.” Dit schrijft bisschop Van den Hende in zijn adventsboodschap.

 • Uit de agenda van Mgr. Van den Hende november 2023

  Door: Bisdom Rotterdam donderdag 30 november 2023

  Op deze website wordt maandelijks de activiteitenagenda van de bisschop gepubliceerd met activiteiten in parochies en vicariaten en diocesane activiteiten. Reguliere vergaderingen in en van het bisdom, en individuele afspraken zijn niet opgenomen.

 • De slottekst van de vergadering van de bisschoppensynode ‘Voor een synodale Kerk: communio, participatio, missio’ (oktober 2023) is nu beschikbaar in een Nederlandse vertaling.v

 • Paus Franciscus roept jongeren op een baken van hoop zijn. Hij spoort hen aan “om voor een levensstijl te kiezen die gebaseerd is op de hoop.” Dit is te lezen in de boodschap van de paus voor de Wereldjongerendag op 26 november (Hoogfeest van Christus Koning).

 • Heruitgave Catechismus van de Katholieke Kerk

  Door: Rkkerk.nl dinsdag 21 november 2023

  In november is de herdruk van de Catechismus van de Katholieke Kerk (CKK) verschenen. De Catechismus helpt inzicht te krijgen in het katholieke geloof en christelijk leven door er uitleg en achtergrond van te geven.

 • Korte verklaring Nederlandse bisschoppen: Laat de wapens zwijgen

  Door: Rkkerk.nl vrijdag 17 november 2023

  In een korte verklaring sluiten de Nederlandse bisschoppen zich aan bij de woorden van paus Franciscus over de situatie in het Heilig Land: “In Gods naam, laat de wapens zwijgen.”

 • “Godvergeten”: oproep van bisschoppen en hogere oversten

  Door: Rkkerk.nl woensdag 08 november 2023

  De Belgische documentairereeks “Godvergeten” is vanaf 12 november ook in Nederland te bekijken via NPO Start. Wanneer u te maken heeft of heeft gehad met grensoverschrijdend gedrag binnen de Rooms-Katholieke Kerk en u wilt daar naar aanleiding van de uitzending met iemand over praten, neem dan contact op met het R.K. Meldpunt Grensoverschrijdend Gedrag.

 • Vronesteyn: Het is Nationale Roepingenweek

  Door: Bisdom Rotterdam maandag 06 november 2023

  Het is Nationale Roepingenweek van 5 t/m 11 november. Ambassadeurs van Vronesteyn zijn in deze week uitgenodigd voor een ontmoeting op Vronesteyn. In de digitale nieuwsbrief schrijft rector Broeders over zijn indruk van de Katholieke Jongerendag (4 november).

 • Terugblik op de bisschoppensynode in Rome

  Door: Aartsbisdom Utrecht dinsdag 31 oktober 2023

  In het weekend van 28 en 29 oktober eindigde de Bisschoppensynode ‘Voor een Synodale Kerk: communio, participatio, missio’. Namens de Nederlandse kerkprovincie nam Mgr. Hoogenboom deel. Hij is hulpbisschop van het aartsbisdom Utrecht.

 • Lees meer

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze tweewekelijkse nieuwsupdate en mis niets.

Aanmelding aan het verwerken
Er is iets fout gegaan bij het aanmelden
Bedankt voor je aanmelding
× Deze popup niet meer weergeven