Algemeen nieuws

• Video: “Wij zijn de geluksvogels die deze kerk restaureren”

Door: Katholiekleven.nl vrijdag 13 december 2019

Het restaureren van een kerk is een zaak van lange adem. Zonder grote toeleg en vele jaren betrokkenheid kom je er niet. Dat laat het verhaal van de Sint Franciscuskerk in Oudewater zien. Een video van Katholiekleven.nl brengt in beeld hoe er minutieus wordt gevoegd, schoongemaakt en geschilderd. Niet zomaar, maar uit passie voor het vak en uit liefde voor de kerk.

• Kerstnummer van Tussenbeide met kerstactie Vronesteyn

Door: Bisdom Rotterdam vrijdag 13 december 2019

Het kerstnummer van Tussenbeide is verschenen en wordt verspreid naar de parochies in het bisdom. In het nummer staan veel artikelen over Laudato si’, duurzaamheid en diaconie, parochienieuws en nieuws van onder meer Centrum Vronesteyn.

• Bisschop benoemt nieuwe plebaan voor de kathedraal

Door: Bisdom Rotterdam donderdag 12 december 2019

Door het plotselinge overlijden van plebaan Chris Bergs (17 mei) zag de bisschop zich gesteld voor de invulling van een belangrijke vacature in de stad Rotterdam en de kathedraal. Per 1 juni 2020 benoemt Mgr. Van den Hende hiervoor pastoor Michel Hagen.

• Francis Wout: Vol vertrouwen het stokje overdragen

Door: Bisdom Rotterdam woensdag 11 december 2019

Op 1 oktober 2004 trad Francis Wout aan als perschef / hoofd van de communicatie-afdeling van het bisdom. Op 19 december 2019 neemt ze afscheid vanwege het bereiken van de pensioengerechtigde leeftijd.

• Pastoor Jack Glas in het Geloofsgesprek op NPO2: “God is met ons”

Door: Bisdom Rotterdam maandag 09 december 2019

“Sommige mensen kwamen er elke dag.” Op 8 december was pastoor Jack Glas te gast bij Leo Fijen in het Geloofsgesprek op NPO2. Hij vertelt over de schok van de brand die op maandag 4 november de OLV Geboortekerk in Hoogmade verwoestte.

• Uit de agenda van Mgr. Van den Hende november 2019

Door: Bisdom Rotterdam maandag 09 december 2019

Op deze website wordt maandelijks de activiteitenagenda van de bisschop gepubliceerd. Hierin zijn opgenomen activiteiten in parochies en vicariaten en diocesane activiteiten. Ook activiteiten van de bisschop buiten het bisdom worden opgenomen.

• Brief van paus Franciscus: de betekenis en het belang van de kerststal

Door: Katholiekleven.nl woensdag 04 december 2019

De kerststal “doet ons beseffen dat Gods liefde voor ons zo groot is, dat Hij een van ons werd, zodat wij op onze beurt een met Hem mogen worden.” Dit schrijft paus Franciscus in een apostolische brief die op 1 december verscheen

• Katholiekleven.nl doet parochies 50.000 magazines cadeau

Door: Katholiekleven.nl donderdag 14 november 2019

Katholiekleven.nl maakte een magazine dat dit najaar in parochies wordt verspreid. Het blad is een cadeautje van de Nederlandse bisschoppen aan de gelovigen. Tijdens de vergadering van de bisschoppenconferentie op dinsdag 12 november reikte bisschop Liesen het eerste exemplaar van het blad uit aan parochievrijwilligers.

• Mededeling over de wijdingsplechtigheid 16 november

Door: Bisdom Rotterdam maandag 11 november 2019

Op zaterdag 16 november zou Mgr. Van den Hende door handoplegging en gebed Melchior Kerklaan tot diaken wijden voor het bisdom Rotterdam. Door een ongelukkige val zal helaas Melchior Kerklaan de wijdingsplechtigheid niet mee kunnen maken. Er zal daarom één wijdeling zijn: Michael Magielse OP. Met Melchior wordt een nieuwe datum gekozen voor de diakenwijding.

• Mgr. Van den Hende bezoekt Hoogmade na de brand

Door: Bisdom Rotterdam dinsdag 05 november 2019

Op maandag 4 november verwoestte een grote brand de OLV Geboortekerk in Hoogmade. Mgr. Van den Hende bezocht het kerkdorp en sprak inwoners en parochianen toe tijdens een druk bezochte bijeenkomst die de gemeente organiseerde in brasserie ‘De Kromme Does’ in Hoogmade.