Algemeen nieuws

• Tien punten uit het landelijke onderzoek van Kerkbalans

Door: Bisdom Rotterdam maandag 24 januari 2022

In de actieperiode van Kerkbalans (15-29 januari) presenteerde de landelijke organisatie op vrijdag 21 januari een onderzoeksrapport. Het onderzoek werd verricht door Citisens in opdracht van Kerkbalans.

• Wat hebben de St. Barnabas in Haastrecht, de H. Bartholomeus in Schoonhoven en parochiekern H. Joannes de Doper van de H. Augustinus in Katwijk met elkaar gemeen? Ze hebben alle drie via het bisdom een folder voor Kerkbalans 2022 laten maken met hulp van coördinator Astrid van der Valk.

• Nu geen wijzigingen coronamaatregelen R.-K. Kerk

Door: Rkkerk.nl dinsdag 18 januari 2022

De coronamaatregelen voor de Rooms-Katholiek Kerk blijven op dit moment, dinsdag 18 januari 2022, ongewijzigd. Dat betekent dat de regels die zijn afgekondigd op 20 december 2021 nog steeds van kracht zijn.

• Op zaterdag 15 januari gaat de actie Kerkbalans van start. Ad Sosef van het diocesane actie Kerkbalans service centrum nam een video op voor al diegenen die zich inzetten voor de actie in de parochies en geloofsgemeenschappen.

• Week van gebed voor eenheid 2022

Door: Bisdom Rotterdam vrijdag 14 januari 2022

Op 16 januari start de Week van gebed voor eenheid van christenen. Het thema is ‘Licht in het duister’, verwijzend naar het tweede hoofdstuk van het Matteüs evangelie. De Wijzen hebben een ster gezien. Zij zijn op reis gegaan naar Jezus, het Licht van de wereld.

• Pastoraal Bulletin over ‘Parochies en corona’

Door: Bisdom Rotterdam donderdag 13 januari 2022

‘Parochies en corona’ is de titel van het Pastoraal Bulletin 2021, dat in januari verschenen is. Twee onderwerpen staan centraal in deze uitgave van de afdeling Pastorale Dienstverlening: het Jaar van de Sacramenten en het parochiewerk in coronatijd.

• Jacobus Leonardus Groenewegen overleden

Door: Bisdom Rotterdam dinsdag 11 januari 2022

Op maandag 10 januari 2022 is na een kortstondig ziekbed, voorzien van het H. Sacrament der Zieken, overleden de zeereerwaarde heer, Jacobus Leonardus Groenewegen, priester van het bisdom Rotterdam, geboren op 1 januari 1944 te Nootdorp en priester gewijd op 6 juli 1968.

• Voorbeeldartikel actie Kerkbalans januari

Door: Bisdom Rotterdam maandag 10 januari 2022

Om de actie Kerkbalans onder de aandacht te brengen bij parochianen, reikt het bisdom parochies drie voorbeeldartikelen aan.

• Uitstel Ad limina in verband met huidige coronasituatie

Door: Rkkerk.nl woensdag 05 januari 2022

De bisschoppen, die eind januari 2022 op Ad limina bezoek zouden gaan naar Rome, hebben gevraagd om uitstel in verband met de coronasituatie in Nederland. Kardinaal Marc Ouellet, prefect van de Congregatie voor de Bisschoppen, heeft laten weten dat er naar een nieuwe datum zal worden gezocht in overleg met de Nederlandse bisschoppen.

• Een nieuwe start voor meer samen

Door: Bisdom Rotterdam maandag 03 januari 2022

“Samen op weg, dat spreekt iedereen wel aan. Ook in deze kersttijd willen mensen dat graag. Samen op weg naar de kerk. Samen op weg naar familie. Samen onderweg. Als het gaat om dat pelgrimeren, dat samen op weg gaan, is juist dat ook wat paus Franciscus gevraagd heeft van de Kerk.” In zijn homilie op kerstavond preekte bisschop Van den Hende over samen op weg zijn als Kerk en in de samenleving.