Algemeen nieuws

• AVG-nieuws: Bijgewerkt model privacyverklaring voor parochies

Door: Rkkerk.nl dinsdag 15 januari 2019

Om parochies te helpen bij het opstellen van hun privacyverklaring is een model-privacyverklaring beschikbaar. Dit model is herzien, meldt de website rkkerk.nl. De site stelt het nieuwe model als download beschikbaar.

• Bijzondere jubilea in het bisdom Rotterdam in 2019

Door: Bisdom Rotterdam maandag 14 januari 2019

In 2019 vieren verschillende priesters, diakens en pastoraal werk(st)ers in het bisdom Rotterdam een jubileum. Er zijn in totaal 25 jubilea in 2019. Ook Mgr. Van den Hende heeft een jubileum en emeritus-bisschop Van Luyn.

• AVG-Nieuws: checklist voor parochiewebsites

Door: Rkkerk.nl vrijdag 04 januari 2019

Voor Parochies en Parochiële Caritasinstellingen (PCI'en) is er een checklist beschikbaar om te controleren of informatie in het kader van de AVG op een eenvoudige manier te vinden is.

• Uit de agenda van Mgr. Van den Hende december 2018

Door: Bisdom Rotterdam dinsdag 01 januari 2019

Op deze website wordt maandelijks de activiteitenagenda van de bisschop gepubliceerd. Hierin zijn opgenomen activiteiten in parochies en vicariaten en diocesane activiteiten.

• Johannes Jacobus Cornelis van Swieten overleden

Door: Bisdom Rotterdam vrijdag 28 december 2018

Op donderdag 27 december 2018 is op 84-jarige leeftijd plotseling overleden de zeereerwaarde heer drs. Johannes Jacobus Cornelis van Swieten, priester van het bisdom Rotterdam, geboren op 26 juli 1934 te Rijswijk en priester gewijd op 11 maart 1961.

• Zaterdag 22 december 2018 is in Rome bekend gemaakt dat Paus Franciscus hulpbisschop dr. J.W.M. (Jan) Hendriks benoemd heeft tot bisschop-coadjutor, met recht van opvolging voor het bisdom Haarlem-Amsterdam.

• Gedragscode Pastoraat nu beschikbaar in het Engels

Door: Bisdom Rotterdam donderdag 20 december 2018

Sinds 13 april 2018 geldt voor de Rooms-Katholieke Kerk in Nederland een nieuwe Gedragscode Pastoraat. De tekst is in het Engels vertaald en nu als ‘Code of Pastoral Conduct’ gepubliceerd op rkkerk.nl en de website van het Meldpunt Grensoverschrijdend Gedrag RKK. Ook wordt de tekst toegestuurd aan parochies en migrantengemeenschappen.

• Kerstactie Vronesteyn 2018

Door: Bisdom Rotterdam zondag 16 december 2018

“Wanneer wij bidden om nieuwe priesters en diakens, dan is dat een grote steun voor Vronesteyn”, schrijft Mgr. Van den Hende in zijn brief aan donateurs van de priester- en diakenopleiding van het bisdom. Rector Broeders: “Wij zijn dankbaar dat wij jonge mensen mogen begeleiden die grote keuzes maken op hun levensweg naar het diaconaat en priesterschap.”

• Slot van de landelijke rozenkransestafette

Door: Bisdom Rotterdam vrijdag 07 december 2018

Op 8 december wordt de landelijke rozenkransestafette afgesloten. Dat gebeurt op het hoogfeest van de Onbevlekte Ontvangenis van de Heilige Maagd Maria. Na de start van de gebedsactie in januari 2018, hebben de Nederlandse bisschoppen en gelovigen elke maand op een Maria-feestdag de rozenkrans gebeden tot intentie van de vrede in de wereld.

• Afscheid van leden van de REA

Door: Bisdom Rotterdam woensdag 05 december 2018

Op 4 december werd in de laatste vergadering van 2018 afscheid genomen van twee leden van de Raad voor Economische Aangelegenheden (REA) van het bisdom Rotterdam: de heer drs. J.J.H.A. (Hans) Klein Breteler en de heer dr. S.R.A. (Steven) van Eijck.