Algemeen nieuws

• Per 1 juli 2019 kunnen parochies bij de overheid zelf digitaal gratis VOG’s aanvragen. Om inzichtelijk te maken welk preventiebeleid er wordt gevoerd als het gaat om seksueel misbruik en grensoverschrijdend gedrag, kan nu worden gelinkt naar een speciale pagina over Preventiebeleid op rkkerk.nl.

• Pater Jozef Johannes Maria Kolkman overleden

Door: Bisdom Rotterdam woensdag 03 juli 2019

Op 26 juni 2019 is overleden de zeereerwaarde pater Jozef Johannes Maria (Jos) Kolkman, minderbroeder franciscaan. Pater Kolkman o.f.m. was verbonden met de pastoraal van het bisdom Rotterdam.

• Bij gelegenheid van het Hoogfeest van het Heilig Hart van Jezus (28 juni 2019) in het Jaar van de Roepingen heeft Mgr. Van den Hende een brief geschreven aan de priesters van en in het bisdom. Het hoogfeest van het Heilig Hart van Jezus wordt internationaal gevierd als ‘dag van de priesterlijke heiliging’ (Giornata di Santificazione Sacerdotale).

• Uit de agenda van Mgr. Van den Hende juni 2019

Door: Bisdom Rotterdam maandag 01 juli 2019

Op deze website wordt maandelijks de activiteitenagenda van de bisschop gepubliceerd. Hierin zijn opgenomen activiteiten in parochies en vicariaten en diocesane activiteiten.

• Pater Cornelis Antonius Maria (Kees) van Haasteren overleden

Door: Bisdom Rotterdam maandag 17 juni 2019

Op 12 juni 2019 is op 83-jarige leeftijd overleden de zeereerwaarde pater Cornelis Antonius Maria (Kees) van Haasteren, redemptorist. Kees van Haasteren c.s.s.r. werd geboren op 31 oktober 1936 te Leiden en priester gewijd op 24 april 1962 te Wittem (Zuid Limburg). Pater Van Haasteren c.s.s.r. was verbonden met de pastoraal van het bisdom Rotterdam.

• Uit de agenda van Mgr. Van den Hende mei 2019

Door: Bisdom Rotterdam maandag 17 juni 2019

• Pater Leo de Jong overleden

Door: Bisdom Rotterdam dinsdag 28 mei 2019

Op de laatste reis die hij zou begeleiden is op 13 mei, daags na zijn 87e verjaardag, in een kerk op het Griekse eiland Rhodos plotseling overleden de zeereerwaarde pater drs. L.R.A. (Leo) de Jong, dominicaan.

• Op vrijdag 24 mei vond in de HH. Laurentius- en Elisabethkathedraal de uitvaartmis plaats van plebaan Chris Bergs. De kerk was vol met de vele mensen die hem de laatste eer kwamen brengen. Chris Bergs overleed plotseling op 67-jarige leeftijd aan de gevolgen van een hartfalen.

• Op 25 mei wordt een herziene tekst van het Algemeen Reglement Bescherming Persoonsgegevens Parochies van kracht. Op deze dag is het precies één jaar geleden dat de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) in werking trad.

• Van een ‘like’ naar een ‘amen’

Door: Rkkerk.nl zondag 26 mei 2019

In zijn boodschap voor de 53e Wereldcommunicatiedag, die op zondag 2 juni wordt gevierd, vergelijkt paus Franciscus digitale netwerken met sociale gemeenschappen. Deze zouden elkaar moeten versterken en ondersteunen zegt de paus. Een digitaal netwerk mag geen verstrikkend netwerk worden, dat mensen bindt en vasthoudt.