Algemeen nieuws

• Tips voor parochies om energieverbruik in kerkgebouwen terug te dringen

Door: Bisdom Rotterdam vrijdag 30 september 2022

Vicaris-generaal Van Deelen en algemeen econoom John Bakker roepen per brief parochies op om na te denken over maatregelen om het energieverbruik terug te dringen en parochianen hierover te informeren.

• Op 19 september is het ‘Kom en zie-jaar’ gestart. Dit is een traject voor (jonge) mannen die op zoek zijn naar hun roeping en daarbij ook de mogelijkheid van het diaconaat of priesterschap ruimte geven. In de nieuwsbrief van Vronesteyn die deze week is verstuurd aan abonnees, is er meer over te lezen.

• Uit de agenda van Mgr. Van den Hende september 2022

Door: Bisdom Rotterdam vrijdag 30 september 2022

Op deze website wordt maandelijks de activiteitenagenda van de bisschop gepubliceerd met activiteiten in parochies en vicariaten en diocesane activiteiten. Reguliere vergaderingen in en van het bisdom, en individuele afspraken zijn niet opgenomen.

• Vacature Kanselier ‘ad intra’

Door: Bisdom Rotterdam vrijdag 23 september 2022

Het bisdom Rotterdam is één van de zeven territoriale rooms-katholieke bisdommen in Nederland en beslaat de provincie Zuid-Holland en een klein gedeelte van de provincie Utrecht. Het bisdom Rotterdam is op zoek naar een: Kanselier ‘ad intra’ m/v (37,5 uur per week fulltime).

• Vacature Secretaresse financiële afdeling / economaat

Door: Bisdom Rotterdam vrijdag 23 september 2022

Het bisdom Rotterdam is één van de zeven territoriale rooms-katholieke bisdommen in Nederland en beslaat de provincie Zuid-Holland en een klein gedeelte van de provincie Utrecht. Het bisdom Rotterdam is op zoek naar een: Secretaresse financiële afdeling / economaat (m/v) (37,5 uur per week fulltime).

• Collecteschema 2023 verzonden aan parochies

Door: Bisdom Rotterdam woensdag 21 september 2022

Parochiebesturen in het bisdom Rotterdam hebben het collecteschema 2023 ontvangen, zoals dat op 13 september is vastgesteld door de Nederlandse Bisschoppenconferentie. Het collecteschema schrijft een aantal concrete doelen voor, waarvoor een bijdrage vanuit de Nederlandse kerkprovincie wordt gevraagd.

• Hendrikus (Dick) Adrianus Verbakel overleden

Door: Bisdom Rotterdam dinsdag 13 september 2022

Op vrijdag 9 september is, voorzien van het H. Sacrament der Zieken, overleden de hoogeerwaarde heer Hendrikus (Dick) Adrianus Verbakel, priester van het bisdom Rotterdam, Erekapelaan van Zijne Heiligheid de Paus, geboren op 19 februari 1954 te Bleiswijk en priester gewijd op 1 maart 1986.

• Damianus Johannes Hendricus van Geest overleden

Door: Bisdom Rotterdam donderdag 08 september 2022

Op 6 september bereikte het bisdom het bericht dat op 16 augustus is overleden de weleerwaarde heer, Damianus Johannes Hendricus van Geest, priester van het bisdom Rotterdam, geboren op 21 december 1931 te ‘s-Gravenhage en priester gewijd op 31 mei 1958.

• Nieuwe priester voor studentenparochie locatie Rotterdam

Door: Bisdom Rotterdam vrijdag 02 september 2022

“Bent u bereid om uw taak te vervullen ten dienste van het pastoraat in de Engelstalige gemeenschap hier in Rotterdam?” “Ja daartoe zijn we bereid.” Op zondag 29 augustus antwoordden pater Michael-Dominique Magielse o.p. en twee dominicaanse medebroeders bevestigend op enkele vragen die bisschop Van den Hende hen stelde tijdens de presentatieviering in de Eendrachtskapel.

• Op 1 september viert de Kerk de Wereldgebedsdag voor de Schepping. Paus Franciscus roept op om daarna tot 4 oktober, de feestdag van Franciscus van Assisi, extra stil te staan bij de zorg voor de schepping als “een speciale periode om te bidden en samen te werken vanuit de zorg voor ons gemeenschappelijk huis.”