Algemeen nieuws

• Video: Nieuwe diakens voor het bisdom Rotterdam

Door: Bisdom Rotterdam woensdag 07 november 2018

Steef Lokken en Henk van Zoelen vertellen in een nieuwe video over hun roeping tot het diaconaat. Ook spreken zij over gebed en welke Bijbeltekst hen inspireert. Op zaterdag 10 november zal Mgr. Van den Hende door handoplegging en gebed Steef Lokken en Henk van Zoelen tot diaken wijden voor het bisdom Rotterdam.

• Uit de agenda van Mgr. Van den Hende oktober 2018

Door: Bisdom Rotterdam zondag 04 november 2018

Op deze website wordt maandelijks de activiteitenagenda van de bisschop gepubliceerd. Hierin zijn opgenomen activiteiten in parochies en vicariaten en diocesane activiteiten.

• Video: Mgr. De Jong over jongeren en de bisschoppensynode

Door: Bisdom Rotterdam vrijdag 02 november 2018

Aan het einde van de bisschoppensynode over de jongeren is er een persontmoeting en zijn er interviews met Mgr. De Jong. Hoe bijzonder is zo’n ontmoeting met de Wereldkerk? Wat waren onderwerpen die de jeugd vooral ter sprake bracht? En welk moment was het meest indrukwekkend?

• Nieuwe download voor werkgroepen Kerkbalans: Analyse promotiemateriaal

Door: Bisdom Rotterdam vrijdag 02 november 2018

Interessante en inspirerende voorbeelden van Kerkbalansbrieven en -folders komen naar voren in een analyse van ingestuurd Kerkbalansmateriaal door parochies van het bisdom Rotterdam.

• Willem van der Meer overleden

Door: Bisdom Rotterdam maandag 22 oktober 2018

Op 19 oktober 2018 is, voorzien van het H. Sacrament der zieken overleden, de zeereerwaarde heer Willem van der Meer, priester van het bisdom Rotterdam, geboren op 27 februari 1948 te Den Haag en priester gewijd op 24 mei 1997.

• Rutger Antonius Kurvers o.s.a. overleden

Door: Bisdom Rotterdam zaterdag 20 oktober 2018

Op dinsdag 2 oktober 2018 is overleden op 96-jarige leeftijd de zeereerwaarde pater Rutger Antonius Kurvers o.s.a. (lid van de orde van de augustijnen), geboren op 6 mei 1922 te Den Haag en priester gewijd op 25 februari 1966. Pater Kurvers was verbonden met de pastoraal van het bisdom Rotterdam.

• Dit is het collecteschema 2019

Door: Bisdom Rotterdam donderdag 18 oktober 2018

Het collecteschema 2019 is verzonden aan parochies in het bisdom Rotterdam. Het collecteschema werd onder meer verstuurd aan pastorale beroepskrachten en parochiebestuurders.

• Paus Franciscus heeft op woensdag 10 oktober de deken van Venray, drs. H.M.G. (Harrie) Smeets, benoemd tot bisschop van Roermond, als opvolger van bisschop Frans Wiertz.

• ‘Zo bid je de rozenkrans’: Gratis download voor parochies

Door: Bisdom Rotterdam maandag 01 oktober 2018

De maand oktober is Rozenkransmaand. Voor wie er niet vertrouwd mee is, kan de rozenkrans een hele puzzel lijken. Daarom maakte katholiekleven.nl een infographic, waarop de hele rozenkrans is afgebeeld met de volledige gebedsteksten.

• Uit de agenda van Mgr. Van den Hende september 2018

Door: Bisdom Rotterdam maandag 01 oktober 2018