Algemeen nieuws

• Het nieuwe nummer van Tussenbeide is uit. Het mei-nummer besteedt onder meer aandacht aan het project ‘Licht in je leven’. In dit kader schreef Tussenbeide de afgelopen twee nummers over mensen die hun baan verloren, de veranderingen in hun leven daardoor, en hoe parochies zoeken naar verbinding, ondersteuning en nieuwe perspectieven.

• Pater J.S. van Leeuwen CP overleden

Door: Bisdom woensdag 10 mei 2017

Op woensdag 3 mei 2017 is overleden de zeereerwaarde pater Jacobus Simon (Jac) van Leeuwen CP, geboren op 22 januari 1934 te Warmond en priester gewijd op 5 april 1959.

• Vanwege het 100-jarig jubileum van de verschijningen in Fatima (13 mei – 13 oktober 2017) verspreidt het bisdom Rotterdam een gebedskaart van Onze Lieve Vrouw van Fatima. De gebedskaart is een landelijk initiatief van de Nederlandse bisschoppen.

• Roepingenzondag en het gebed om roepingen

Door: Bisdom donderdag 04 mei 2017

“Op Roepingenzondag bidden wij om roepingen tot het priesterschap, het diaconaat en het religieuze leven. Bidden om roepingen kunnen wij echter niet beperken tot één zondag.” Dit schrijft Mgr. Van den Hende in het gebedenboekje dat wordt verspreid vanwege Roepingenzondag 7 mei 2017.

• Uit de agenda van Mgr. Van den Hende april 2017

Door: Bisdom zondag 30 april 2017

Op deze website wordt maandelijks de activiteitenagenda van de bisschop gepubliceerd. Hierin zijn opgenomen activiteiten in parochies en vicariaten en diocesane activiteiten.

• Roepingenzondag 2017: Boodschap van paus Franciscus

Door: Rkkerk dinsdag 25 april 2017

Zondag 7 mei wordt in de Rooms-Katholieke Kerk wereldwijd gebeden voor roepingen. Voor deze 54e Roepingenzondag heeft paus Franciscus als thema gekozen: Voor de zending door de Geest voortgestuwd. De geautoriseerde Nederlandse vertaling van zijn boodschap voor deze dag is nu beschikbaar.

• Vragenlijst voor Bisschoppensynode over jongeren

Door: Rkkerk maandag 24 april 2017

In oktober 2018 wordt in Rome de 15e Gewone Algemene Bisschoppensynode gehouden met als thema ‘Jongeren, het geloof en de onderscheiding van de roeping’. Ter voorbereiding van deze synode wordt aan parochies wereldwijd gevraagd een vragenlijst in te vullen.

• Beroepskrachten bijeen rond pastoraatsgroepen

Door: Bisdom woensdag 19 april 2017

Eind maart kwamen de pastorale beroepskrachten met het taakveld Pastoraat bijeen voor het halfjaarlijkse overleg. Het gespreksonderwerp was: rol en functie van de pastoraatsgroepen.

• Namens de Nederlandse Bisschoppenconferentie heeft bisschop Van den Hende deze week een brief geschreven aan bisschop Arseny van de Koptische Orthodoxe Kerk in Nederland. Aanleiding van de brief waren de aanslagen op Palmzondag op twee Koptische kerken in Egypte.

• Taakveld Leren bijeen rond huwelijksvoorbereiding

Door: Bisdom donderdag 13 april 2017

Vicaris-generaal Tjeerd Visser, voorzitter van de diocesane werkgroep Huwelijk en Gezin, gaf uitleg over de Premarriage en de Marriage Course.