Algemeen nieuws

• Het bisdom Rotterdam heeft voor de feestdagen een tweede oplage van ‘het grote Bijbel kwartet’ laten maken. ‘Het grote Bijbel kwartet’ is voor Sinterklaas een leuk schoencadeau en juist ook een mooi geschenk met Kerstmis.

• Met Kerstmis in het vooruitzicht zijn veel parochies volop bezig met de voorbereidingen om tijdens de feestdagen zo veilig en tegelijk zo waardig mogelijk te kunnen vieren. Dit levert een aantal vragen op in relatie tot het protocol ‘Kerkelijk leven op anderhalve meter’. De antwoorden worden hier gegeven.

• Bernardus Lambertus Gerhardus Antonius Kroese o.c.d. overleden

Door: Bisdom Rotterdam woensdag 25 november 2020

Op zondag 15 november 2020 is overleden, de zeereerwaarde pater Bernardus Lambertus Gerhardus Antonius (Alfons) Kroese, priester van de Ongeschoeide Karmelieten.

• Brief van de bisschop aan wie zich inzet voor de kerkmuziek

Door: Bisdom Rotterdam dinsdag 24 november 2020

Bij gelegenheid van de gedachtenis van St. Caecilia (22 november) heeft bisschop Van den Hende een brief geschreven aan allen die zich als vrijwilliger en als professional inzetten voor de kerkmuziek ten dienste van de liturgie in de parochies in het bisdom. “Ik ben mij ervan bewust dat de coronapandemie ook heel specifiek de activiteiten van koren en kerkmusici heeft geraakt en beperkt”, schrijft de bisschop.

• Johannes Gerardus Maria Zuidgeest overleden

Door: Bisdom Rotterdam vrijdag 20 november 2020

Op donderdagmorgen 19 november 2020 is onverwachts overleden, de hoogeerwaarde heer Johannes (Jan) Gerardus Maria Zuidgeest, priester van het bisdom Rotterdam, Erekapelaan van Zijne Heiligheid de Paus, Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw, geboren op 27 mei 1933 te Naaldwijk en priester gewijd op 23 mei 1959.

• Mediavieringen: van Roelofarendsveen naar Rijswijk

Door: Bisdom Rotterdam vrijdag 20 november 2020

Het komende jaar worden de mediavieringen vanuit het bisdom Rotterdam verzorgd door pastoor Wim Bakker vanuit de H. Bonifatiuskerk te Rijswijk in de R.-K. parochiefederatie Vlietstreek. De afgelopen vier jaren werden de mediavieringen verzorgd vanuit de Petruskerk in Roelofarendsveen met pastoor Jack Glas als celebrant.

• De Katholieke Kerk in de Europese Unie, vertegenwoordigd door de voorzitters van de bisschoppenconferenties van alle lidstaten, stuurde op 18 november 2020 een boodschap van hoop en een oproep tot solidariteit aan de Europese instellingen en de lidstaten. Dit in relatie tot de huidige crisis veroorzaakt door de Covid-19 pandemie.

• Monique Meeussen: ‘Het is bijzonder om nu afscheid te nemen’

Door: Bisdom Rotterdam woensdag 18 november 2020

Monique Meeussen, coördinator Pastorale Dienstverlening, neemt afscheid van het bisdombureau in Rotterdam. Na ruim dertig jaar gaat ze met pensioen. Op 1 juli 1991 startte ze als secretaris van het Diocesaan Pastoraal Centrum (DPC).

• Twee veel gestelde vragen na persconferentie kabinet 17 november

Door: Rkkerk.nl woensdag 18 november 2020

Dinsdag 17 november gaven premier Rutte en minister De Jonge een persconferentie waarin een aantal aanpassingen van de maatregelen tegen Covid-19 werd aangekondigd. Vanuit parochies kwamen twee veel gestelde vragen die hier worden beantwoord.

• Hermanus Johannes Witteman overleden

Door: Bisdom Rotterdam woensdag 04 november 2020

Op 26 oktober is overleden, de heer Hermanus Johannes Witteman, pastoraal werker van het bisdom Rotterdam. Herman Witteman werd geboren op 13 december 1939 te Den Haag.