Algemeen nieuws

• Mededeling over de wijdingsplechtigheid 16 november

Door: Bisdom Rotterdam maandag 11 november 2019

Op zaterdag 16 november zou Mgr. Van den Hende door handoplegging en gebed Melchior Kerklaan tot diaken wijden voor het bisdom Rotterdam. Door een ongelukkige val zal helaas Melchior Kerklaan de wijdingsplechtigheid niet mee kunnen maken. Er zal daarom één wijdeling zijn: Michael Magielse OP. Met Melchior wordt een nieuwe datum gekozen voor de diakenwijding.

• Mgr. Van den Hende bezoekt Hoogmade na de brand

Door: Bisdom Rotterdam dinsdag 05 november 2019

Op maandag 4 november verwoestte een grote brand de OLV Geboortekerk in Hoogmade. Mgr. Van den Hende bezocht het kerkdorp en sprak inwoners en parochianen toe tijdens een druk bezochte bijeenkomst die de gemeente organiseerde in brasserie ‘De Kromme Does’ in Hoogmade.

• Brand in de OLV Geboortekerk Hoogmade

Door: Bisdom Rotterdam maandag 04 november 2019

De Onze-Lieve-Vrouw-Geboortekerk - De Goede Herder kerk in Hoogmade staat in brand. De brand is ontstaan tijdens werkzaamheden. De kerk is onderdeel van de federatie Clara en Franciscus (parochiekern Hoogmade/Woubrugge) in het Groene Hart.

• Op 16 november wordt Melchior Kerklaan door Mgr. Van den Hende diaken gewijd voor het bisdom Rotterdam. Melchior Kerklaan (51) is getrouwd met Roseriet (49). Welke uitdagingen ziet hij voor de Kerk en hoe wil hij daar zijn steentje aan bijdragen? “Er is maar één persoon die het in de hand heeft en dat is de Heer. Je moet bescheiden zijn met je eigen inbreng. Het enige dat je kunt doen is hard werken.”

• “In het Jaar van de Roepingen, dat we als bisdom Rotterdam vieren, mogen wij beseffen dat de Heer zelf ons oproept om voor deze eenheid te bidden en hier aan te werken.” Dit schrijft bisschoppelijk gedelegeerde voor de oecumene Frits Vermeulen vanwege Willibrordzondag in een brief aan leden van de pastorale teams en besturen van de parochies in het bisdom.

• Uit de agenda van Mgr. Van den Hende oktober 2019

Door: Bisdom Rotterdam vrijdag 01 november 2019

Op deze website wordt maandelijks de activiteitenagenda van de bisschop gepubliceerd. Hierin zijn opgenomen activiteiten in parochies en vicariaten en diocesane activiteiten. Ook activiteiten van de bisschop buiten het bisdom worden opgenomen.

• Parochies ontvangen het collecteschema 2020

Door: Bisdom Rotterdam dinsdag 15 oktober 2019

In de bisschoppenvergadering van 8 oktober hebben de bisschoppen het collecteschema 2020 vastgesteld. Het wordt via de bisdommen naar de parochies gestuurd. Het collecteschema 2020 schrijft een aantal concrete doelen voor, waarvoor een bijdrage vanuit de Rooms-Katholieke Kerk Nederland wordt gevraagd.

• Actie Kerkbalans peilt: Wat vindt u belangrijk?

Door: Bisdom Rotterdam vrijdag 04 oktober 2019

De Actie Kerkbalans houdt een landelijke peiling naar de ‘waarde van de kerk’. De peiling bestaat uit een aantal korte vragen en kost ongeveer tien minuten tijd. Kerkleden worden van harte uitgenodigd om mee te doen en de peiling door te sturen naar anderen voor wie dit ook interessant is.

• “In het Jaar van de Roepingen mogen we opnieuw beseffen dat ons christelijk leven ten diepste bepaald wordt door het motto van de Missiemaand: gedoopt en gezonden.” Dit schrijft Mgr. Van den Hende in het openingsartikel van de nieuwe Tussenbeide. Het herfstnummer van Tussenbeide verschijnt bij het begin van de missiemaand oktober.

• Veranderingen bij het Bisschoppelijk Adviesbureau Bouwzaken

Door: Bisdom Rotterdam dinsdag 01 oktober 2019

Er zijn enkele personele veranderingen bij het Bisschoppelijk Adviesbureau Bouwzaken (BAB) aanstaande. De eerste verandering is het afscheid van Henk van Boxtel. Hij bereikt op 15 oktober de pensioengerechtigde leeftijd en beëindigt feitelijk zijn werkzaamheden bij het bisdom Rotterdam per 1 oktober.