Algemeen nieuws

• Hans Beijersbergen neemt afscheid van Bouwzaken

Door: Bisdom Rotterdam donderdag 16 januari 2020

Op 16 januari nam Hans Beijersbergen afscheid van het bisdombureau vanwege het bereiken van de pensioengerechtigde leeftijd. Hij werkte 32 jaar voor het bisdom Rotterdam bij het Bisschoppelijk Adviesbureau Bouwzaken.

• Landelijke Functionaris Gegevensbescherming: Alex Commandeur

Door: Rkkerk.nl zaterdag 11 januari 2020

Alex Commandeur is per 1 januari 2020 aangesteld als Functionaris Gegevensbescherming voor de rooms-katholieke ledenadministratie. Dat betekent dat hij toezicht houdt op de ledenadministratie van de R.-K. Kerk in Nederland die via systemen van IPAL loopt.

• Per 1 januari 2020 volgt mw. mr. Monique Braspenning mw. mr. Liesbeth Sanders op als meldpuntfunctionaris bij het Meldpunt Grensoverschrijdend Gedrag RKK.

• Paus over Wereldvrededag: Geloven in de mogelijkheid van vrede

Door: Bisdom Rotterdam zaterdag 28 december 2019

In zijn boodschap voor Wereldvrededag, woensdag 1 januari 2020, roept paus Franciscus op te blijven geloven in de mogelijkheid van vrede. De boodschap van de paus is in het Nederlands vertaald, vermeld rkkerk.nl.

• Uit de agenda van Mgr. Van den Hende december 2019

Door: Bisdom Rotterdam dinsdag 24 december 2019

Op deze website wordt maandelijks de activiteitenagenda van de bisschop gepubliceerd. Hierin zijn opgenomen activiteiten in parochies en vicariaten en diocesane activiteiten. Ook activiteiten van de bisschop buiten het bisdom worden opgenomen.

• Leonardus Franciscus de Groot overleden

Door: Bisdom Rotterdam maandag 23 december 2019

Op vrijdag 20 december 2019 is, voorzien van het H. Sacrament der zieken overleden, de zeereerwaarde heer Leonardus Franciscus de Groot, priester van het bisdom Rotterdam, geboren op 27 juni 1935 te Leiden en priester gewijd op 27 mei 1961.

• Video: Wat is de waarde van je kerk?

Door: Katholiekleven.nl vrijdag 20 december 2019

“We willen van kerkleden horen: wat vind jij nou belangrijk aan je kerk?” Anna Kruse vertelt vanuit de R.-K. Kerk over de Kerkbalanspeiling. Katholiekleven.nl filmde daarvoor ook in de Liduina basiliek in Schiedam en sprak met acoliet Sebastiaan Rutten en Kerkbalansconsulent Ad Sosef.

• Pers & Communicatie: Daphne van Roosendaal volgt Francis Wout op

Door: Bisdom Rotterdam vrijdag 20 december 2019

Op 19 december nam mw. drs. Francis Wout afscheid van het bisdom Rotterdam vanwege het bereiken van de pensioengerechtigde leeftijd. Francis Wout was perschef / hoofd van de communicatie-afdeling van het bisdom sinds 1 oktober 2004. Zij wordt opgevolgd door mw. drs. Daphne van Roosendaal (44).

• Kerkelijke Documentatie met teksten over het vrouwelijke religieuze leven

Door: Bisdom Rotterdam donderdag 19 december 2019

In de serie Kerkelijke Documentatie is een speciale editie verschenen met drie teksten over het vrouwelijke religieuze leven. De uitgave is tot stand gekomen in samenwerking tussen de Konferentie Nederlandse Religieuzen (KNR) en de Nederlandse Bisschoppenconferentie. Kerkelijke Documentatie nr. 2 2019 is nu te bestellen.

• Nieuwe uitgave: Het evangelie op zakformaat

Door: Bisdom Rotterdam maandag 16 december 2019

Op 29 november verscheen bij de Katholieke Bijbelstichting (KBS) een nieuwe uitgave: ‘Evangelie: Bron van Levend Water’. In deze compacte uitgave staan de vier Evangelies, het boek Handelingen en de brief aan de Romeinen. Aanleiding voor deze uitgave is de vraag van paus Franciscus aan alle christenen om altijd een evangelie op zak te hebben.