Algemeen nieuws

• Uit de agenda van Mgr. Van den Hende februari 2019

Door: Bisdom Rotterdam vrijdag 01 maart 2019

Op deze website wordt maandelijks de activiteitenagenda van de bisschop gepubliceerd. Hierin zijn opgenomen activiteiten in parochies en vicariaten en diocesane activiteiten.

• Een KvK-nummer voor alle parochies

Door: Bisdom Rotterdam donderdag 28 februari 2019

Alle parochies van de R.-K. Kerk krijgen in het voorjaar van 2019 een KvK-nummer, voor zover zij hierover nog niet beschikken. In een brief aan parochiebesturen schrijft algemeen econoom John Bakker over de aanleiding: “Met de voortschrijdende digitalisering neemt de vraag toe om ook parochies digitaal te kunnen laten communiceren met de overheid.”

• Van schaamte naar toeleg op preventie

Door: Katholiekleven.nl woensdag 27 februari 2019

Aan het eind van de bijeenkomst van bisschoppen en religieuzen in Rome blikt Mgr. Van den Hende terug op de driedaagse bijeenkomst over misbruik van minderjarigen. De bisschop doet een oproep om pijn en schaamte om te zetten in toeleg op preventie.

• Drie dagen kerktop in Rome over misbruik

Door: Katholiekleven.nl dinsdag 26 februari 2019

Donderdag 21 februari start de eerste dag van de kerktop met een getuigenis van slachtoffers van seksueel misbruik uit de vijf werelddelen. De organisatie zet daarmee de toon voor deze ontmoeting, waar bisschoppen en religieuzen op uitnodiging van paus Franciscus uit de hele wereld in Rome bijeen zijn: seksueel misbruik van minderjarigen is een wereldwijd probleem en komt overal voor.

• Mgr. Van den Hende: 'Deze conferentie is de eerste stap'

Door: Katholiekleven.nl donderdag 21 februari 2019

Vanuit Nederland neemt mgr. Van den Hende als voorzitter van de Nederlandse bisschoppenconferentie deel aan de ontmoeting die van 21 tot en met 24 februari plaatsvindt in Rome. Tijdens de bijeenkomst zal worden gesproken over seksueel misbruik van minderjarigen.

• Inschrijving zomerkampen geopend

Door: Bisdom Rotterdam maandag 18 februari 2019

Kinderen, tieners en jongeren van 8 tot 25 jaar kunnen zich nu inschrijven voor de zomerkampen 2019.

• Vanuit Nederland neemt mgr. Van den Hende als voorzitter van de Nederlandse bisschoppenconferentie deel aan de ontmoeting die van 21 tot en met 24 februari plaatsvindt in Rome.

• Overheid gaat met kerkeigenaren in gesprek over ‘kerkenvisie’

Door: Bisdom Rotterdam zaterdag 16 februari 2019

Op 21 maart vindt in de stad Rotterdam een bijeenkomst plaats over ‘kerkenvisies’. De bijeenkomst wordt georganiseerd door het provinciale steunpunt cultureel erfgoed in Zuid-Holland en de Rijksdienst voor Cultureel Erfgoed. Parochiebesturen en besturen van parochiefederaties worden hiervoor via het bisdom Rotterdam uitgenodigd.

• Bijbelleesrooster 2019 over roeping

Door: Bisdom Rotterdam woensdag 13 februari 2019

Het bijbelleesrooster voor het jaar 2019 van de Katholieke Bijbelstichting (KBS) heeft als thema ‘Geroepen worden en heiligen’. Dit thema is verwant aan het Jaar van de Roepingen, het diocesane themajaar in het bisdom Rotterdam.

• Tien jaar Dag van het Jodendom gevierd

Door: Rkkerk.nl dinsdag 12 februari 2019

Woensdag 6 februari vierden de Nederlandse bisschoppen samen met rabbijnen en Joodse contacten uit het hele land dat in Nederland in 2019 voor de tiende keer de Dag van het Jodendom werd gehouden.