Algemeen nieuws

• “Broeders en zusters, u bent met velen naar hier gekomen om aanwezig te zijn bij deze uitvaartmis voor Ruud Lubbers. We mogen hem toevertrouwen aan de Heer die zijn leven gemaakt heeft, gedragen heeft en het ook zal voltooien.” Zo opent Mgr. Van den Hende op dinsdag 20 februari de homilie tijdens de eucharistieviering bij de uitvaart van Ruud Lubbers in de HH. Laurentius en Elisabeth Kathedraal.

• Paus Franciscus heeft een dag van gebed en vasten aangekondigd voor de vrede in de hele wereld, maar met name voor vrede in de Democratische Republiek Congo en in Zuid-Soedan. Deze dag vindt plaats op vrijdag 23 februari.

• Kathedraal Rotterdam viert 50-jarig jubileum

Door: Bisdom zaterdag 10 februari 2018

Dit jaar viert het bisdom het 50-jarig jubileum van de kathedraal (1968-2018). Het bisdom zelf bestaat inmiddels meer dan 60 jaar. Het jubileum van de HH. Laurentius en Elisabeth Kathedraal aan de Mathenesserlaan loopt daar een decennium op achter. Dat komt omdat het bisdom Rotterdam de eerste jaren een andere kathedraal had.

• Sinds begin 2016 is het mogelijk om een gratis Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) aan te vragen voor vrijwilligers binnen de Rooms-Katholieke Kerk die werken met minderjarigen en met mensen met een verstandelijke beperking. Deze gratis VOG-regeling zou tot en met 2017 lopen, maar is nu verlengd tot 1 januari 2019.

• Jaarlijkse ontmoeting Vlaamse en Nederlandse bisschoppen

Door: Rkkerk.nl donderdag 08 februari 2018

Dinsdag 6 februari vond de jaarlijkse ontmoeting tussen de Vlaamse en Nederlandse bisschoppen plaats, dit keer in het bisdomshuis van ’s-Hertogenbosch, waar bisschop De Korte gastheer was. De ontmoeting werd geleid door Mgr. Van den Hende, voorzitter van de Nederlandse Bisschoppenconferentie.

• Paus vertrouwt alle zieken toe aan Maria

Door: Rkkerk.nl donderdag 08 februari 2018

Zondag 11 februari staan in de Rooms-Katholieke Kerk wereldwijd de zieken centraal op Wereldziekendag. Paus Franciscus vertrouwt in zijn boodschap voor deze dag alle zieken toe aan Maria, moeder van tederheid.

• Uit de agenda van Mgr. Van den Hende januari 2018

Door: Bisdom donderdag 01 februari 2018

Op deze website wordt maandelijks de activiteitenagenda van de bisschop gepubliceerd. Hierin zijn opgenomen activiteiten in parochies en vicariaten en diocesane activiteiten.

• Nog 365 dagen tot de WJD in Panama

Door: Bisdom dinsdag 23 januari 2018

Over precies een jaar, op 23 januari 2019, vindt de openingsmis plaats van de Wereldjongerendagen in Panama. Jongeren die deze bijzondere en avontuurlijke reis mee willen maken, kunnen deze week nog (tot 31 januari) profiteren van de vroegboekprijs van € 1.499.

• Bisschop en medewerkers spreken over Jaar van Gebed

Door: Bisdom maandag 22 januari 2018

Tijdens de jaarlijkse bijeenkomst, waarmee de bisschop, staf en medewerkers van het bisdombureau het jaar inhoudelijk openen is gesproken over het Jaar van Gebed. De bijeenkomst vond plaats op maandagmiddag 15 januari op Bovendonk in Hoeve.

• Op zondag 14 januari viert de Rooms-Katholieke Kerk de Werelddag van de migrant en de vluchteling. In zijn boodschap voor deze dag roept paus Franciscus opnieuw op tot aandacht voor deze kwetsbare groepen.