Algemeen nieuws

 • Op 1 juni start mw. Ineke Meulendijk-Giese MSc als meldpuntfunctionaris op het Meldpunt Grensoverschrijdend Gedrag voor de Rooms-Katholieke Kerk.

 • Uit de agenda van Mgr. Van den Hende mei 2023

  Door: Bisdom Rotterdam vrijdag 26 mei 2023

  Op deze website wordt maandelijks de activiteitenagenda van de bisschop gepubliceerd met activiteiten in parochies en vicariaten en diocesane activiteiten. Reguliere vergaderingen in en van het bisdom, en individuele afspraken zijn niet opgenomen.

 • Telefonische bereikbaarheid bisdombureau

  Door: Bisdom Rotterdam woensdag 17 mei 2023

  Het bisdombureau is sinds enige tijd moeizaam bereikbaar op de vaste telefoonlijn. Dit heeft te maken met technische problemen bij de leverancier.

 • Nieuw: derde druk pauselijke encycliek Laudato si’

  Door: Rkkerk & Bisdom Rotterdam dinsdag 02 mei 2023

  Nadat de eerste en de tweede druk van de pauselijke encycliek Laudato si’ eind 2022 waren uitverkocht, is de uitgave nu in derde druk beschikbaar. Laudato si’ is de rondschrijfbrief van paus Franciscus over de zorg voor de schepping als ons gemeenschappelijk huis en laat zien wat de sociale leer van de Kerk zegt over integrale ecologie.

 • Uit de agenda van Mgr. Van den Hende april 2023

  Door: Bisdom Rotterdam vrijdag 28 april 2023

  Op deze website wordt maandelijks de activiteitenagenda van de bisschop gepubliceerd met activiteiten in parochies en vicariaten en diocesane activiteiten. Reguliere vergaderingen in en van het bisdom, en individuele afspraken zijn niet opgenomen.

 • De boodschap van de paus voor Roepingenzondag

  Door: Rkkerk.nl & Bisdom Rotterdam donderdag 27 april 2023

  Op 26 april verscheen de boodschap van paus Franciscus voor Roepingenzondag. Het is dit jaar de zestigste keer dat deze dag wordt gevierd. Roepingenzondag werd ingesteld door paus Paulus VI in 1964, tijdens het Tweede Vaticaans Concilie (1962-1965). Paus Franciscus laat de boodschap daarom dit jaar afsluiten met een gebed van paus Paulus VI.

 • Lees het nieuws van Vronesteyn

  Door: Bisdom Rotterdam maandag 24 april 2023

  Deze zondag wordt Roepingenzondag gevierd in de Kerk. Voorafgaand daaraan verschijnt de digitale nieuwsbrief van Vronesteyn met het laatste nieuws van de priester- en diakenopleiding in het bisdom Rotterdam. De week van Roepingenzondag is ook de week waarin de admissio plaatsvindt van priesterstudent Arno Aardoom.

 • AVG-nieuws: over het streamen van (uitvaart)vieringen

  Door: Bisdom Rotterdam maandag 17 april 2023

  In een nieuwsbericht op rkkerk.nl wordt aandacht gevraagd voor enkele belangrijke zaken die spelen als (uitvaart)vieringen worden gestreamd en online gezet.

 • Thema Roepingenzondag 2023 is: Draag Christus de wereld in

  Door: Bisdom Rotterdam woensdag 12 april 2023

  “Draag Christus de wereld in” is het thema van Roepingenzondag 30 april. Gebedsprentjes en poster werden verstuurd naar de parochiesecretariaten voor verdere verspreiding. De collecte op Roepingenzondag is bestemd voor Vronesteyn, voor de opleiding van priesters en diakens voor parochies in het bisdom Rotterdam.

 • Download en lees het paasnummer Tussenbeide

  Door: Bisdom Rotterdam donderdag 06 april 2023

  Het paasnummer van Tussenbeide is nu ook digitaal beschikbaar, nadat het voor Pasen is verspreid naar de parochies en toegestuurd aan abonnees. “Zien en geloven” is de titel van het artikel over Johannes 20, 1-9, waarin wordt verteld over de gebeurtenissen van paasmorgen.

 • Lees meer

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze tweewekelijkse nieuwsupdate en mis niets.

Aanmelding aan het verwerken
Er is iets fout gegaan bij het aanmelden
Bedankt voor je aanmelding
× Deze popup niet meer weergeven