Algemeen nieuws

• 100.000 views voor katholiekleven.nl

Door: Katholiekleven.nl donderdag 21 september 2017

In Utrecht organiseerde de redactie van katholiekleven.nl op 16 september een meet & greet met belangstellenden en betrokkenen. Daar was goed nieuws: katholiekleven.nl heeft sinds de start (2016) meer dan 100.000 views gehaald.

• Op 13 september startte het nieuwe kapittel van het Bisdom Rotterdam met een eucharistieviering in de kapel van het bisdomkantoor en aansluitend een vergadering en ontmoeting.

• Centrum Vronesteyn start studiejaar 2017-2018

Door: Bisdom maandag 04 september 2017

Op woensdag 6 september opent Centrum Vronesteyn het nieuwe studiejaar voor de priesterstudenten en diakenstudenten van het bisdom Rotterdam.

• Op de Wereldgebedsdag voor de Zorg voor de Schepping (1 september) nodigen paus Franciscus en patriarch Bartholomeos in een gezamenlijke boodschap uit tot een respectvolle en verantwoordelijk houding ten opzichte van de schepping.

• Meer dan zestig zangers voor projectkoor naar Rome

Door: Bisdom zaterdag 26 augustus 2017

Meer dan zestig zangers nemen deel aan het projectkoor van de bisdombedevaart naar Rome dit najaar. Begin september starten de repetities onder leiding van dirigente Irene van Geel. Het koor zorgt voor de muzikale ondersteuning van twaalf vieringen in de grote kerken van Rome én onderweg.

• Geloofsgesprek met pas gewijde priester Eli Stok

Door: Bisdom maandag 31 juli 2017

Pas gewijde priester van het bisdom Rotterdam Eli Stok, vertelt in de uitzending van het Geloofsgesprek op zondag 30 juli over zijn weg vanuit de Gereformeerde Gemeenten naar de Katholieke Kerk, en over zijn priesterwijding anderhalve maand geleden.

• Vanaf begin 2016 is het mogelijk om een gratis VOG aan te vragen voor vrijwilligers binnen de Rooms-Katholieke Kerk die werken met minderjarigen en met mensen met een verstandelijke beperking. De gratis VOG regeling is goed geland in de parochies en is voorlopig verlengd tot eind 2017.

• Op maandag 17 juli neemt Mgr. Van den Hende een exemplaar van het boek 'De genade van de steiger' in ontvangst tijdens een ontmoeting op het bisdomkantoor in Rotterdam.

• Pater Dirk Bruggeman sj overleden

Door: Bisdom donderdag 20 juli 2017

Op donderdag 13 juli 2017 overleed in Huize Aqua Viva te Nijmegen, de zeereerwaarde pater Dirk Anton George Bruggeman sj, van de Sociëteit van Jezus.

• Bisdom publiceert Jaarverslag 2016

Door: Bisdom maandag 17 juli 2017

Het Bisdom Rotterdam publiceert het Jaarverslag 2016. Hierin is opgenomen het jaaroverzicht 2016, de jaarrekening 2016 en kerngegevens van het bisdom. In het bijzonder is dit jaar opgenomen de ‘Prognose pastorale beroepskrachten parochiepastoraat 2020’.