Algemeen nieuws

• Oktober wordt een bijzondere missiemaand

Door: Katholiekleven.nl/Rkkerk.nl woensdag 11 september 2019

Oktober 2019 is door paus Franciscus uitgeroepen tot ‘bijzondere missiemaand’. Dit om onder de gelovigen een nieuw missionair elan te stimuleren en speciale aandacht te vragen voor de missie en missionarissen over de hele wereld.

• Paus Franciscus: ‘Zorg voor de Schepping’

Door: Rkkerk.nl maandag 09 september 2019

“We hebben een klimaatcrisis veroorzaakt die een ernstige bedreiging vormt voor de natuur en het leven zelf, inclusief het onze.” Dat schrijft paus Franciscus in zijn boodschap voor de Wereldgebedsdag voor de Zorg voor de Schepping op zondag 1 september.

• Uit de agenda van Mgr. Van den Hende augustus 2019

Door: Bisdom Rotterdam vrijdag 06 september 2019

Op deze website wordt maandelijks de activiteitenagenda van de bisschop gepubliceerd. Hierin zijn opgenomen activiteiten in parochies en vicariaten en diocesane activiteiten.

• Van 18 januari tot en met 1 februari 2020 wordt de actie Kerkbalans 2020 gehouden. Om de voorbereidingen van deze actie goed te kunnen starten kunnen parochies hun promotiemiddelen bestellen. Begin augustus ontvingen de parochies hiervoor het bestelformulier.

• Nieuw tijdstip Geloofsgesprek en mediaviering zondagochtend

Door: Bisdom Rotterdam dinsdag 03 september 2019

Vanaf 8 september worden op de zondagochtend het Geloofsgesprek en de mediaviering een half uur eerder uitgezonden. Het Geloofsgesprek begint om 9.45 uur en de mediaviering om 10.00 uur.

• Michaël Johannes Maria Jagerman overleden

Door: Bisdom Rotterdam maandag 02 september 2019

Op vrijdag 30 augustus 2019 is, voorzien van het H. Sacrament der zieken overleden, de zeereerwaarde heer Michaël Johannes Maria Jagerman, priester van het bisdom Rotterdam, geboren op 6 mei 1934 te Rotterdam en priester gewijd op 16 juni 1962.

• Eenmalig aanbod: Opleiding Rooms-katholieke kerkmuziek op HBO-niveau

Door: Bisdom Rotterdam donderdag 29 augustus 2019

Dit cursusseizoen (2019-2020) start eenmalig de opleiding Rooms-katholieke kerkmuziek op HBO-niveau. Het bisdom Rotterdam organiseert deze opleiding en nodigt alle organisten en dirigenten – ook van buiten het bisdom Rotterdam – zonder kerkmuziekdiploma uit, om van deze unieke mogelijkheid gebruik te maken.

• Vacature medewerker/adviseur bouwzaken

Door: Bisdom Rotterdam dinsdag 27 augustus 2019

Het bisdom Rotterdam heeft een vacature voor een medewerker/adviseur bouwzaken. Het bisdom kent vele kerken en pastorieën in Zuid-Holland en een deel van Utrecht. Een groot aantal van deze gebouwen heeft een monumentale status.

• Inhoudelijk en financieel Jaarverslag 2018

Door: Bisdom Rotterdam maandag 19 augustus 2019

Deze maand verschijnt het Jaarverslag 2018 van het bisdom Rotterdam. Dit inhoudelijke en financiële jaarverslag wordt uitgebracht, nadat voor de zomer de jaarrekening 2018 werd goedgekeurd door de REA en het Kathedraal Kapittel en door de bisschop ondertekend.

• Pater Hendrikus Christiaan Gerardus Maria van Eeuwijk overleden

Door: Bisdom Rotterdam vrijdag 16 augustus 2019

Op 9 augustus 2019 is op 88-jarige leeftijd overleden de zeereerwaarde pater Hendrikus Christiaan Gerardus Maria (Henk) van Eeuwijk, minderbroeder franciscaan. Pater Van Eeuwijk o.f.m. was verbonden met de pastoraal van het bisdom Rotterdam.