Algemeen nieuws

• Nicolaas Anthonius Maria Faaij overleden

Door: Bisdom Rotterdam maandag 14 september 2020

Op donderdag 10 september 2020 is op 80-jarige leeftijd overleden, de eerwaarde heer Nicolaas Anthonius Maria Faaij (Nico) diaken van het bisdom Rotterdam, ridder in de Orde van Oranje-Nassau, geboren op 19 november 1939 te Gouda en diaken gewijd op 6 december 1987.

• VIDEO: Kardinaal Simonis nog eenmaal in Lisse

Door: Bisdom Rotterdam woensdag 09 september 2020

Op 2 september overleed kardinaal Simonis. Op woensdag 9 september kwam hij nog eenmaal naar Lisse. In deze plaats werd hij geboren in 1931. De rouwauto stond stil bij de St. Agathakerk.

• Bisschop brengt rouwbezoek aan overleden oud-bisschop Rotterdam

Door: Bisdom Rotterdam maandag 07 september 2020

Bisschop Van den Hende bracht op vrijdagavond 4 september een bezoek aan het afscheidshuis van de parochie in Voorhout, waar kardinaal Simonis was opgebaard.

• Drs. T.F.M. (Tjeerd) Visser treedt per 1 september terug als priester

Door: Bisdom Rotterdam zondag 06 september 2020

De afgelopen tijd heeft drs. T.F.M. (Tjeerd) Visser (1973), priester van het bisdom Rotterdam, een periode van rust en reflectie gehouden. De time-out was een periode van persoonlijke bezinning. Na deze periode van reflectie is Tjeerd Visser tot de conclusie gekomen dat hij zijn werkzaamheden als priester wil beëindigen en de paus zal vragen om dispensatie van de verplichtingen als priester die hij destijds bij de wijding op zich heeft genomen.

• Help mee: livestreaming vanuit de Rotterdamse kathedraal

Door: Bisdom Rotterdam donderdag 03 september 2020

Vanwege de coronamaatregelen was het langere tijd niet mogelijk om samen de eucharistie te vieren. In de kathedraal is nu een vaste opstelling voor livestreaming ingericht. Zo kunnen, nu het kerkelijk leven op anderhalve meter is hervat, de eucharistievieringen blijvend worden uitgezonden via internet.

• Bartholomeus Mattheus Vergouwe overleden

Door: Bisdom Rotterdam donderdag 03 september 2020

Op zondag 30 augustus 2020 is op 93-jarige leeftijd overleden, de eerwaarde heer Bartholomeus Mattheus Vergouwe (Bart), diaken van het bisdom Rotterdam, geboren op 16 augustus 1927 te Rotterdam en diaken gewijd op 4 februari 1989.

• Kardinaal Simonis overleden

Door: Bisdom Rotterdam woensdag 02 september 2020

Op 2 september is overleden Adrianus Johannes kardinaal Simonis, emeritus-aartsbisschop van Utrecht en oud-bisschop van het bisdom Rotterdam. Kardinaal Simonis is 88 jaar geworden.

• De verplaatste Chrismamis wordt gevierd op 9 september

Door: Bisdom Rotterdam vrijdag 07 augustus 2020

Vanwege de maatregelen in verband met het coronavirus is de viering van de Chrismamis, die normaliter in de Goede Week wordt gehouden op de vooravond van Witte Donderdag, verplaatst naar woensdag 9 september.

• Op 10 juli is op rkkerk.nl een nieuwe versie van het protocol ‘Kerkelijk leven op anderhalve meter’ gepubliceerd. Parochies zijn daarmee aan het werk gegaan en hebben aanvullend enkele vragen gesteld met betrekking tot aanmelding en reservering. Deze worden hier beantwoord.

• Vanwege corona waren veel deuren gesloten, maar inmiddels zijn kerken weer geopend om samen de liturgie te vieren op zondagen en weekdagen. “Het evangelie van Johannes (hoofdstuk 20) verkondigt dat de verrezen Heer op Pasen ondanks gesloten deuren bij zijn leerlingen kwam en zei: vrede zij u”, schrijft bisschop Van den Hende in het openingsartikel.