Algemeen nieuws

Bisdom Rotterdam organiseert bus voor jongeren naar Stille Omgang

Door: Bisdom donderdag 16 maart 2017

Foto: website Stille Omgang

Via Delft, Den Haag, Wassenaar en Leiden naar de Stille Omgang in Amsterdam

Dit weekend vindt de Stille Omgang plaats in Amsterdam. Bisdom Rotterdam biedt jongeren de mogelijkheid om zaterdag 18 maart met een bus vanuit de regio Den Haag naar Amsterdam te reizen en gaat daarmee in op de vraag van jongeren zelf. Ieder jaar trekken vanuit het hele land vele mensen naar ‘Mirakelstad’ Amsterdam om het Eucharistisch wonder van 1345 te herdenken en een krachtig signaal van geloof af te geven, te midden van deze grote stad. Voor jongeren is er een speciaal jongerenprogramma, ter voorbereiding op het lopen van de Omgang.

Jongerenprogramma

Het Jongerenprogramma heeft als thema ‘LEEF!’ Het programma begint met een kort introfilmpje en twee getuigenissen. Vervolgens zijn er vijf onderdelen waar jongeren uit kunnen kiezen, waaronder aanbidding met gelegenheid tot biecht. Ook kunnen jongeren een gesprek aangaan met mensen die hier speciaal voor klaar staan. Het voorprogramma wordt afgesloten met de heilige Mis, met als voorganger Mgr. Punt, de bisschop van Bisdom Haarlem-Amsterdam. Daarna lopen de jongeren samen met de andere deelnemers de indrukwekkende Stille Omgang.

Busroute

De bus vertrekt om 17.00 uur in Delft en doet onderweg Den Haag, Wassenaar en Leiden aan. Een retourtje kost € 10,- Een toegangskaartje voor het programma zelf moet nog aan de deur betaald worden en kost € 8,-.

Het Jongerenprogramma start om 19.30 uur, waarna de Stille Omgang van 23.30 - 00.30 uur gelopen wordt. De bus vertrekt om 00.45 uur weer en doet dezelfde plaatsen aan om als op de heenweg. Aanmelden voor de bus kan tot en met vrijdagavond bij Fredi Hagedoorn, f.hagedoorn@bisdomrotterdam.nl

Meer informatie over de Stille Omgang en het jongerenprogramma is te lezen op www.so17.nl, of de Facebookpagina: www.facebook.com/StilleOmgang

Deel dit item

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze tweewekelijkse nieuwsupdate en mis niets.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze tweewekelijkse nieuwsupdate en mis niets.

Aanmelding aan het verwerken
Er is iets fout gegaan bij het aanmelden
Bedankt voor je aanmelding
× Deze popup niet meer weergeven