Algemeen nieuws

Bisschop benoemt een tweede vicaris-generaal voor het bisdom Rotterdam

Door: Bisdom Rotterdam woensdag 19 februari 2020

Vicaris-generaal A.J. (Lex) van Deelen. (Foto: Bisdom Rotterdam)

Vicaris Van Deelen benoemd per 9 januari 2020

Met ingang van 9 januari 2020 heeft bisschop Van den Hende de bisschoppelijk vicaris van het vicariaat Den Haag, A.J. van Deelen, benoemd tot vicaris-generaal, gebruik makend van de mogelijkheid in het kerkelijk recht (CIC 1983, canon 475 paragraaf 2).

Aangezien vicaris-generaal T.F.M. Visser als pastoor van de parochie H. Theresia van Avila in de Drechtsteden alleen in deeltijd voor het bisdombestuur beschikbaar kan zijn, heeft de bisschop aan de hoogeerwaarde heer Van Deelen verzocht om eveneens vicaris-generaal te zijn, naast zijn aanstelling tot regiovicaris en als pastor in de parochiefederatie in de Vlietstreek (Rijswijk, Voorburg, Leidsendam).

Bisschop Van den Hende heeft vertrouwen in de samenwerking ten dienste van het kerkelijk leven in het bisdom Rotterdam.