Algemeen nieuws

Paus Franciscus voor 25e Wereldziekendag: ‘Zieken en gehandicapten hebben een zending’

Door: Rkkerk.nl donderdag 02 februari 2017

Foto: Ramon Mangold

Zieken en gehandicapten hebben een eigen zending in het leven. Zij herinneren ons eraan dat iedere mens z’n eigen onvervreemdbare waardigheid heeft en nooit simpelweg een voorwerp wordt. Dit onderstreept paus Franciscus in zijn boodschap voor de 25e Wereldziekendag die op zaterdag 11 februari wordt gehouden.

De paus schrijft dat iedereen die vanuit z’n professie of als mantelzorger een zieke verzorgt, hem of haar altijd als mens moet blijven bekijken, die zeker hulp nodig heeft, maar ook veel terug kan geven. Het geloof kan volgens de paus daarin een belangrijke rol spelen, als bron van steun en hoop om kracht uit te putten en om het lijden te kunnen dragen.

Wereldziekendag werd in 1992 door paus Johannes Paulus II ingesteld. Hij koos hiervoor het feest van Onze Lieve Vrouw van Lourdes (11 februari). De bedevaartplaats in Zuid-Frankrijk staat bekend vanwege de zorg en aandacht voor zieken en gehandicapten. Sinds 1993 wordt elk jaar één plaats aangewezen voor de centrale viering van Wereldziekendag. Vanwege het 25-jarig jubileum vindt de viering van Wereldziekendag dit jaar in Lourdes plaats.

Deel dit item

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze tweewekelijkse nieuwsupdate en mis niets.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze tweewekelijkse nieuwsupdate en mis niets.

Aanmelding aan het verwerken
Er is iets fout gegaan bij het aanmelden
Bedankt voor je aanmelding
× Deze popup niet meer weergeven