Algemeen nieuws

Boodschap voorzitters Europese bisschoppenconferenties: “Herwinnen van hoop en solidariteit”

Door: Rkkerk.nl donderdag 19 november 2020

Foto: Ramon Mangold

‘Het Europese project heeft het continent vrede en welvaart gebracht’

De Katholieke Kerk in de Europese Unie, vertegenwoordigd door de voorzitters van de bisschoppenconferenties van alle lidstaten, stuurde op 18 november een boodschap van hoop en een oproep tot solidariteit aan de Europese instellingen en de lidstaten. Dit in relatie tot de huidige crisis veroorzaakt door de Covid-19 pandemie. Mgr. Van den Hende, voorzitter van de Nederlandse bisschoppenconferentie, is een van de ondertekenaars van de boodschap.

In het licht van de onlangs gepubliceerde brief van paus Franciscus Fratelli tutti, richt de boodschap “Herwinnen van hoop en solidariteit” van de voorzitters van de bisschoppenconferenties van de Europese Unie zich vooral op de strijd tegen Covid-19 en de gemeenschappelijke inspanningen die alle Europeanen moeten leveren om te zorgen voor een eerlijk, rechtvaardig en menswaardig herstel.

Met deze boodschap bevestigt de Katholieke Kerk haar inzet voor de opbouw van Europa. De bisschoppen zeggen dat het Europese project “het continent vrede en welvaart heeft gebracht” met de fundamentele waarden van “solidariteit, vrijheid, onschendbaarheid van de menselijke waardigheid, democratie, rechtsstaat, gelijkheid en verdediging en bevordering van de mensenrechten”.

De verklaring is opgesteld op initiatief van de Commissie van de Bisschoppenconferenties van de Europese Unie (COMECE), die op 30 september 2020 voor het eerst alle voorzitters van de bisschoppen van de EU bijeen heeft gebracht in een digitale bijeenkomst.

Deel dit item

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze tweewekelijkse nieuwsupdate en mis niets.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze tweewekelijkse nieuwsupdate en mis niets.

Aanmelding aan het verwerken
Er is iets fout gegaan bij het aanmelden
Bedankt voor je aanmelding
× Deze popup niet meer weergeven