Algemeen nieuws

Collecteschema 2018 verzonden

Door: Bisdom donderdag 12 oktober 2017
Foto: Ramon Mangold
Collecteschema geeft concrete doelen waarvoor een bijdrage vanuit de Rooms-Katholieke Kerk Nederland wordt gevraagd

“Collectes zijn belangrijk en moeten worden gezien als onderdeel van het totale financiële beleid van de parochie. Daarom moet de organisatie ervan ook op een goede wijze geschieden. Bijvoorbeeld door een goede aankondiging en het expliciet vermelden van het doel van de collecte en de opbrengst.” Dit schrijft algemeen econoom John Bakker in de aanbiedingsbrief bij het collecteschema 2018.

De brief vraagt om goede aandacht voor de collectes en is gericht aan onder meer de vicevoorzitters van de parochiebesturen, pastorale beroepskrachten en portefeuillehouders fondswerving.

Algemeen econoom John Bakker: “In de viering van de eucharistie worden de gelovigen, wanneer de gaven van brood en wijn naar het altaar worden gebracht, uitgenodigd daarbij aan te sluiten met een financiële bijdrage ten bate van de kerkgemeenschap. Naast offerbereidheid voor de eigen parochiegemeenschap wordt ook onze solidariteit gevraagd met onze medechristenen elders in de wereld.”

Het collecteschema 2018 werd eerder deze maand ook meegezonden met de nieuwsbrief economaat. Het collecteschema is vastgesteld door de Nederlandse Bisschoppenconferentie en geeft een aantal concrete doelen waarvoor een bijdrage vanuit de Rooms-Katholieke Kerk Nederland wordt gevraagd.