Algemeen nieuws

Jubileum emeritus-bisschop Van Luyn

Door: Bisdom Rotterdam woensdag 10 juli 2024

Mgr. Van Luyn in 2019 bij zijn 25-jarig bisschopsjubileum. (Foto: Bisdom Rotterdam)

De oud-bisschop van Rotterdam viert drie jubilea

Op zaterdag 10 augustus wordt aandacht besteed aan het jubileum van Mgr. Van Luyn s.d.b. De emeritus-bisschop van Rotterdam is dertig jaar bisschop, zestig jaar priester en zeventig jaar Salesiaan van Don Bosco.

Mgr. Van Luyn is op 10 augustus hoofdcelebrant in een eucharistieviering uit dankbaarheid, die wordt gevierd in de HH. Laurentius en Elisabeth Kathedraal. De viering begint om 12.45 uur. Aansluitend is er gelegenheid om Mgr. Van Luyn te feliciteren.

Dertig jaar geleden ontving Mgr. Van Luyn zijn wijding tot bisschop op 12 februari 1994. Zestig jaar geleden ontving hij de priesterwijding op 9 februari 1964. Zeventig jaar geleden trad hij toe tot de Salesianen van Don Bosco op 16 augustus 1954.

Wanneer het jubileum van Mgr. Van Luyn wordt gevierd op zaterdag 10 augustus is dat op het feest van de heilige diaken Laurentius, de patroonheilige van het bisdom Rotterdam. Bovendien viert de oud-bisschop op die dag zijn 89e verjaardag.

Mgr. Van Luyn was als bisschop van Rotterdam actief van 1994 tot 2011. In 2010 werd hij 75 jaar, de leeftijd waarop een bisschop zijn ontslag moet aanbieden aan de paus. De paus aanvaardde het ontslag op 14 januari 2011, maar Mgr. Van Luyn was daarna nog enige maanden apostolisch administrator van het bisdom, tot de paus op 10 mei 2011 als nieuwe bisschop van Rotterdam Mgr. Van den Hende benoemde. Op 18 juni 2011 nam Mgr. Van Luyn als actief bisschop afscheid van het bisdom Rotterdam.

Deel dit item

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze tweewekelijkse nieuwsupdate en mis niets.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze tweewekelijkse nieuwsupdate en mis niets.

Aanmelding aan het verwerken
Er is iets fout gegaan bij het aanmelden
Bedankt voor je aanmelding
× Deze popup niet meer weergeven