Algemeen nieuws

Katholiekleven.nl maakt eerste podcast

Door: katholiekleven.nl dinsdag 10 oktober 2017

Foto: Ramon Mangold

Podcasts over jongeren, geloof en roeping

Dit najaar maakt katholiekleven.nl enkele podcasts (internetradio) als ‘pilot’. De podcasts gaan over jongeren, geloof en roeping. In oktober 2018 wordt in Rome een algemene bisschoppensynode gehouden met dit thema. De eerste podcasts staan nu online. Dit zijn een promo en de allereerste aflevering: ‘Podcast #2 Danny Hakvoort ontmoet in Rome bisschoppen, kardinalen en professoren’

Danny Hakvoort (24) is in september in Rome voor een congres over jongeren, geloof en roeping. Hij spreekt er met bisschoppen, kardinalen en professoren uit de hele wereld. En hij ontmoet andere jongeren, zo’n vijftien à twintig, die net als hij zijn uitgenodigd door het Vaticaan.

“Het zijn bisschoppen en kardinalen. Die hebben die positie gekregen, omdat ze enige levenservaring hebben. Maar zij hebben andere levenservaring dan jongeren, zeggen ze, en daarom gaan ze met ons in gesprek,” vertelt Danny. “Toen ik hier naartoe ging dacht ik: wat gaat het worden? Ik vond het nogal spannend. Ik voel me niet de beste theoloog, ik voel me niet de beste sociaal werker. En dan word je ineens uitgenodigd om je verhaal te delen in het Vaticaan.” Danny is ook kok. Hoe dat uitpakt, hoor je in de podcast.

In Rome beijvert Danny zich voor een vervolg van de jongerenontmoeting. Het Vaticaan heeft bekendgemaakt dat een dergelijke ontmoeting er zal komen van 19 tot 24 maart 2018 (Palmzondag/Wereldjongerendag).

De podcasts zijn te volgen

Deel dit item

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze tweewekelijkse nieuwsupdate en mis niets.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze tweewekelijkse nieuwsupdate en mis niets.

Aanmelding aan het verwerken
Er is iets fout gegaan bij het aanmelden
Bedankt voor je aanmelding
× Deze popup niet meer weergeven