Algemeen nieuws

Kort na Roepingenzondag diakenwijding Sander Verschuur op zondag 9 mei

Door: Bisdom Rotterdam dinsdag 20 april 2021

Een diaken ontvangt bij de wijding het evangelieboek uit handen van de bisschop. (Foto: Ramon Mangold)

Bisschop Van den Hende zal Sander Verschuur wijden tot diaken voor het bisdom Rotterdam

Op de vierde Zondag van Pasen 25 april viert de Kerk wereldwijd Roepingenzondag met bijzondere aandacht en gebed om roepingen. Donateurs van Vronesteyn ontvangen deze week het gebedsprentje van Roepingenzondag. In een persoonlijke brief dankt bisschop Van den Hende de donateurs voor hun aanhoudende en onmisbare gebed om priesters en diakens voor de parochies van het bisdom en voor hun financiële steun die het belangrijke werk van Vronesteyn mee mogelijk maakt.

Op Roepingenzondag wordt in de parochies van het bisdom gebeden en gecollecteerd voor Vronesteyn. Vanwege de coronapandemie is het aantal kerkgangers helaas nog beperkt, maar ook andere parochianen zijn uitgenodigd om mee te bidden. “Graag willen rector Broeders en ik de priester- en diakenopleiding van harte bij u en andere parochianen aanbevelen”, aldus de bisschop.

Kort na Roepingenzondag, op zondag 9 mei, zal de bisschop in de kapel van Bovendonk Sander Verschuur door handoplegging en gebed wijden tot diaken voor het bisdom Rotterdam. Sander Verschuur ontving via Vronesteyn zijn vorming en opleiding aan de Priester- en Diakenopleiding Bovendonk. In het najaar zal in de kathedraal in Rotterdam zijn priesterwijding plaatsvinden. De bisschop en de rector vragen in deze tijd van voorbereiding om gebed voor de wijdeling.

De wijdingsplechtigheid wordt op zondag mei vanaf 15.00 uur uitgezonden via een livestream op YouTube (te vinden via bisdomrotterdam.nl en bisdombreda.nl). Het motto op de uitnodigingskaart werd, zoals gebruikelijk, gekozen door de wijdeling.

“Als tekst heb ik voor een psalm gekozen: ‘Dient met blijdschap de Heer’ (psalm 100, 2)”, vertelt Sander Verschuur. De icoon op de voorzijde van de uitnodiging heeft als titel “De Emmaüsgangers” en is van Liesbeth Smulders. Sander: “Het verhaal van de Emmausgangers spreekt aan door de ontmoeting. In deze bijbeltekst zien wij hoe Jezus eerst luistert en zijn reisgenoten op verhaal laat komen. Daarna legt Hij de relatie met de Schrift en legt Hij dingen uit. In onze tijd, waarin meningen snel en soms ook te snel gegeven worden en de waan van de dag vaak lijkt te regeren, hoop ik met medegelovigen verbinding te maken en ervaringen uit te wisselen om samen te zien hoe prachtig God in onze levens werkt, in het vertrouwen dat Jezus met ons meeloopt. In dat vertrouwen wil ik ook dienstbaar zijn aan God en zijn mensen, en dat wil ik met vreugde en blijdschap vormgeven.”

“De Emmaüsgangers”, icoon getekend door Liesbeth Smulders (liesbethsiconen.nl)

Deel dit item

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze tweewekelijkse nieuwsupdate en mis niets.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze tweewekelijkse nieuwsupdate en mis niets.

Aanmelding aan het verwerken
Er is iets fout gegaan bij het aanmelden
Bedankt voor je aanmelding
× Deze popup niet meer weergeven