Algemeen nieuws

Lees het nieuws van Vronesteyn

Door: Bisdom Rotterdam maandag 24 april 2023

Priesterstudent Arno Aardoom wordt op 26 april opgenomen als kandidaat voor de wijding. (Foto: Bisdom Rotterdam)

Vronesteyn wil helpen bij het nadenken over roeping, het daarover in gesprek gaan en ervoor bidden

Deze zondag wordt Roepingenzondag gevierd in de Kerk. Voorafgaand daaraan verschijnt de digitale nieuwsbrief van Vronesteyn met het laatste nieuws van de priester- en diakenopleiding in het bisdom Rotterdam.

De week van Roepingenzondag is ook de week waarin de admissio plaatsvindt van priesterstudent Arno Aardoom. In de kapel van Vronesteyn wordt hij op woensdag 26 april opgenomen als kandidaat voor de wijding (‘admissio’) tijdens een eucharistieviering (17.30 uur) waarin de bisschop hoofdcelebrant is. De viering wordt op eenvoudige wijze gestreamd.

In de nieuwsbrief is een interview opgenomen met Irene Koster. Zij woont in Lisse en is in haar parochie H. Willibrordus ambassadeur voor Vronesteyn. Waarom vindt ze het belangrijk om betrokken te zijn op de opleiding van priesters en diakens en daar ook andere mensen ook bij te betrekken?

Deze zomer zijn de Wereldjongerendagen (WJD) in Lissabon. De WJD zijn een hele belevenis voor jongeren die eraan deelnemen. Hoe zijn de WJD ook een roepingenreis? Daarover vertelt diaken Iwan Osseweijer, coördinator WJD voor het bisdom Rotterdam.

Verder in deze nieuwsbrief twee kijktips voor Roepingenzondag, het gebed voor Roepingenzondag en een tip van de spirituaal van Vronesteyn: Bidden om roepingen, alleen en samen.

  • Nog geen abonnement? Lees de nieuwsbrief via deze link
  • Een abonnement nemen kan eenvoudig via www.vronesteyn.nl (pop-up verschijnt in beeld, of via de blauwe button rechts in beeld ‘Volg Vronesteyn’)
  • De nieuwsbrief van Vronesteyn verschijnt vijf keer per jaar
Deel dit item

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze tweewekelijkse nieuwsupdate en mis niets.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze tweewekelijkse nieuwsupdate en mis niets.

Aanmelding aan het verwerken
Er is iets fout gegaan bij het aanmelden
Bedankt voor je aanmelding
× Deze popup niet meer weergeven