Algemeen nieuws

Louis Antoine Maria van den Hoven overleden

Door: Bisdom dinsdag 10 oktober 2017

Op maandag 2 oktober 2017 is overleden de eerwaarde heer Louis Antoine Maria van den Hoven, diaken van het bisdom Rotterdam, geboren op 1 juni 1946 te ‘s-Gravenhage en diaken gewijd op 20 oktober 1984.

Louis van den Hoven is zijn pastorale werkzaamheden begonnen als pastoraal medewerker. In 1972 werd hij aangesteld ten behoeve van de parochies te Berkel-Rodenrijs en Pijnacker, met een toespitsing in 1978 op de parochie in Berkel-Rodenrijs. In 1983 werd hij als pastoraal werker aangesteld in de parochie H.H. Martelaren van Gorcum te Brielle. Na zijn diakenwijding in oktober 1984 bleef Louis in deze parochie werkzaam. In 1996 werd hij benoemd ten behoeve van de pastoraal in de parochie H.H. Petrus en Paulus te Aarlanderveen en H. Adrianus te Langeraar. In 2000 werd hij benoemd in het samenwerkingsverband Sion, thans de parochie O.L.V. van Sion te Maasland, Den Hoorn en Schipluiden. Van deze opdracht werd hem op 1 januari 2011 eervol ontslag verleend en daarmee uit de gewone ambtsbediening van het bisdom Rotterdam. Namens de diakens was hij enkele jaren toehoorder in de diocesane priesterraad.

Diaken Van den Hoven ligt begraven op de rooms-katholieke begraafplaats St. Barbara, St. Barbaraweg 6 2516 BT ‘s-Gravenhage. De afscheidsviering en de ter aardebestelling hebben op verzoek van de familie in besloten kring plaatsgevonden.

Deel dit item

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze tweewekelijkse nieuwsupdate en mis niets.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze tweewekelijkse nieuwsupdate en mis niets.

Aanmelding aan het verwerken
Er is iets fout gegaan bij het aanmelden
Bedankt voor je aanmelding
× Deze popup niet meer weergeven