Algemeen nieuws

Mededeling over de wijdingsplechtigheid 16 november

Door: Bisdom Rotterdam maandag 11 november 2019

Foto: Johan Wouters

Diakenwijding Melchior Kerklaan kan helaas niet doorgaan. Wel diakenwijding van Michael Magielse OP

Op zaterdag 16 november zou Mgr. Van den Hende door handoplegging en gebed Melchior Kerklaan tot diaken wijden voor het bisdom Rotterdam. Door een ongelukkige val zal helaas Melchior Kerklaan de wijdingsplechtigheid niet mee kunnen maken. Er zal daarom één wijdeling zijn: Michael Magielse OP. Met Melchior wordt een nieuwe datum gekozen voor de diakenwijding.

Melchior Kerklaan kwam op vrijdag 8 november thuis ongelukkig ten val. Hij heeft daarbij zijn heup gebroken. Melchior is inmiddels geopereerd en aan het herstellen in het ziekenhuis. Dit laat kanselier Frits Vermeulen weten in een brief die aan pastorale beroepskrachten, parochies en donateurs van Vronesteyn wordt verstuurd. “De diakenwijding van Melchior Kerklaan moet helaas worden uitgesteld. Wij leven mee met Melchior en met zijn vrouw Roseriet.”

Komende zaterdag 16 november zal alleen Michael-Dominique Magielse OP de diakenwijding ontvangen. “Wij hopen dat u komende zaterdag aanwezig bent om de wijding van Michael-Dominique mee te vieren, hem van harte met ons gebed en onze aanwezigheid te steunen op deze dag. En we zullen bidden om een goed herstel van Melchior.”

De wijdingsviering in de HH. Laurentius en Elisabeth Kathedraal begint om 11.00 uur. Voorafgaand aan de eucharistieviering is het tussen 10.00 uur en 10.45 uur mogelijk het sacrament van boete en verzoening te ontvangen (Mariakapel links achterin de kerk). Na afloop van de viering is er gelegenheid om de nieuwe diaken en elkaar te ontmoeten.

Deel dit item

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze tweewekelijkse nieuwsupdate en mis niets.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze tweewekelijkse nieuwsupdate en mis niets.

Aanmelding aan het verwerken
Er is iets fout gegaan bij het aanmelden
Bedankt voor je aanmelding
× Deze popup niet meer weergeven