Algemeen nieuws

Nederlandse bisschoppen verwelkomen drs. Harrie Smeets als nieuwe bisschop van Roermond

Door: Rkkerk.nl woensdag 10 oktober 2018

Foto: Bisdom Roermond

Bisschoppen bidden met de gelovigen in het bisdom Roermond om zegen en inspiratie voor de nieuwe bisschop en zijn diocees

Paus Franciscus heeft op woensdag 10 oktober de deken van Venray, drs. H.M.G. (Harrie) Smeets, benoemd tot bisschop van Roermond, als opvolger van bisschop Frans Wiertz. Hij wordt de 24e bisschop van Roermond, oftewel de 10e bisschop van Roermond sinds het herstel van de hiërarchie in 1853.

Meer dan vijfentwintig jaar is Harrie Smeets als priester werkzaam in het bisdom Roermond, de laatste jaren tevens als deken en kanunnik (lid van het Kathedraal Kapittel, het belangrijkste adviesorgaan van de bisschop). De leden van de Nederlandse Bisschoppenconferentie zijn verheugd dat het bisdom Roermond nu in de persoon van Mgr. Smeets een nieuwe bisschop kan begroeten.

De bisschoppen beloven samen met de gelovigen in het bisdom Roermond te bidden om zegen en inspiratie voor de nieuwe bisschop en zijn diocees in de tijd die komt. “Graag verwelkomen wij mgr. Smeets als nieuwe collega in ons midden”, aldus de voorzitter van de bisschoppenconferentie Mgr. Van den Hende.

Deel dit item

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze tweewekelijkse nieuwsupdate en mis niets.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze tweewekelijkse nieuwsupdate en mis niets.

Aanmelding aan het verwerken
Er is iets fout gegaan bij het aanmelden
Bedankt voor je aanmelding
× Deze popup niet meer weergeven