Algemeen nieuws

Pastor Johannes van den Haak overleden

Door: Bisdom woensdag 12 april 2017

Op dinsdag 11 april 2017 is, voorzien van het H. Sacrament der zieken, overleden de zeereerwaarde heer Johannes van den Haak, priester van het bisdom Rotterdam, geboren op 29 november 1923 te Haarlem en priester gewijd op 3 juni 1950.

Op uitdrukkelijk verzoek van Jan van den Haak wordt hier alleen een overzicht van zijn werkzaamheden als priester vermeld. Jan van den Haak was na zijn priesterwijding kapelaan in Reeuwijk (1950), Rotterdam (1952) en Delft (1958). Vervolgens werd hij in 1965 benoemd tot teamleider van de latere Interparochiƫle Vereniging met de opdracht nieuw pastoraat te ontwikkelen in Ommoord, Alexanderpolder en Capelle aan den IJssel. In 1978 werd hij pastor in het Dijkzigt ziekenhuis te Rotterdam. In december 1988 werd hem op eigen verzoek eervol ontslag verleend uit deze functie en tegelijkertijd ook ontslag uit de gewone ambtsbediening van het bisdom Rotterdam.

De afscheidsviering wordt gehouden op dinsdag 18 april om 11.30 uur in Open Hof, Hesseplaats 441, Rotterdam/Ommoord. De begrafenis vindt aansluitend plaats op begraafplaats Schollevaer, Schalijlaan, Capelle aan den IJssel.

Deel dit item

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze tweewekelijkse nieuwsupdate en mis niets.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze tweewekelijkse nieuwsupdate en mis niets.

Aanmelding aan het verwerken
Er is iets fout gegaan bij het aanmelden
Bedankt voor je aanmelding
× Deze popup niet meer weergeven