Algemeen nieuws

Paulus Martinus Vismans overleden

Door: Bisdom Rotterdam vrijdag 17 februari 2023

Op donderdagmiddag 16 februari is gesterkt door het H. Sacrament der Zieken, overleden de hoogeerwaarde heer Paulus Martinus Vismans, priester van het bisdom Rotterdam, Erekapelaan van Zijne Heiligheid de Paus, Ridder in de Orde van Oranje-Nassau, Drager van de Aleida-penning van de stad Schiedam, geboren op 18 september 1934 te Rotterdam en priester gewijd op 20 mei 1967.

Paul Vismans werd na zijn priesterwijding benoemd tot kapelaan van de parochie H. Martha te Den Haag, waarna vanaf 1972 zijn pastoorsbenoeming voor deze parochie volgde. Met ingang van 1 maart 1981 werd hij benoemd tot pastoor van de parochies H. Liduina en O.L. Vrouw van de Rozenkrans te Schiedam. Toen in juni 1990 de kerk O.L. Vrouw van de Rozenkrans door paus Johannes Paulus II tot basiliek werd verheven, werd Paul Vismans de eerste rector van de basiliek. Naast deze benoeming werd hij vanaf 14 juni 1991 benoemd tot praeses van de broederschap van de H. Liduina te Schiedam. Op 1 maart 2011, de dag waarop hij 30 jaar pastoor was in Schiedam, werd hem eervol ontslag verleend en tevens ontslag uit de gewone ambtsbediening van het bisdom Rotterdam.

Mgr. Vismans heeft zich bijna zesenvijftig jaar als priester ingezet voor het geloofsleven in het bisdom Rotterdam. Voor zijn inzet en betrokkenheid is het bisdom hem dankbaar. Hij was een man met een grote liefde voor de Kerk en met een uitgesproken karakter en werkkracht. Van de restauratie van de basiliek was hij de motor. De liturgie van de Kerk was een rode draad in zijn leven. Als priester ging hij velen voor op de weg van het geloof.

Op vrijdag 24 februari zal om 19.00 uur tot intentie van Mgr. Vismans de H. Eucharistie worden gevierd in de Basiliek van de H. Liduina en O.L. Vrouw van de Rozenkrans, Singel 106 te Schiedam. Op zaterdag 25 februari om 10.30 uur zal de H. Mis van Requiem worden opgedragen in de basiliek. Aansluitend vindt om ca. 12.30 uur de bijzetting in het familiegraf plaats op de Begraafplaats Beukenhof, Burgemeester van Haarenlaan 1450 te Schiedam, waarna er gelegenheid tot samenzijn is in de ontvangstkamer van de begraafplaats.

Deel dit item

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze tweewekelijkse nieuwsupdate en mis niets.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze tweewekelijkse nieuwsupdate en mis niets.

Aanmelding aan het verwerken
Er is iets fout gegaan bij het aanmelden
Bedankt voor je aanmelding
× Deze popup niet meer weergeven