Algemeen nieuws

Pers & Communicatie: Daphne van Roosendaal volgt Francis Wout op

Door: Bisdom Rotterdam vrijdag 20 december 2019

Foto: Ramon Mangold

Uitbreiding van taken onder meer als hoofdredacteur van de bisdomkrant Tussenbeide

Op 19 december nam mw. drs. Francis Wout afscheid van het bisdom Rotterdam vanwege het bereiken van de pensioengerechtigde leeftijd. Francis Wout was perschef / hoofd van de communicatie-afdeling van het bisdom sinds 1 oktober 2004. Zij wordt opgevolgd door mw. drs. Daphne van Roosendaal (44).

Daphne van Roosendaal is sinds 2012 werkzaam voor het bisdom Rotterdam als medewerker ambtelijke communicatie voor Mgr. Van den Hende en algemeen econoom John Bakker. De laatste jaren was zij daarnaast inhoudelijk verantwoordelijk voor de website bisdomrotterdam.nl en andere websites in beheer van het bisdom, zoals holymass.nl, martelarenvangorcum.nl en eendrachtskapel.nl.

Als opvolger van Francis Wout wordt Daphne van Roosendaal nu ook hoofdredacteur van de bisdomkrant Tussenbeide en het algemene aanspreekpunt voor de media.

Daphne van Roosendaal is 0,8 fte werkzaam voor het bisdom Rotterdam. Daarnaast is zij projectleider voor het videokanaal katholiekleven.nl van de Nederlandse bisschoppen en woordvoerder voor de Bisschoppenconferentie inzake het onderwerp seksueel misbruik van minderjarigen.

Daphne van Roosendaal studeerde algemene literatuurwetenschap aan de Katholieke Universiteit Nijmegen (afgerond in 1998), bestuurskunde/overheidsmanagement aan Avans Hogeschool ’s-Hertogenbosch (afgerond in 2005) en corporate communication aan de Erasmus Universiteit Rotterdam (afgerond in 2013).

Deel dit item

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze tweewekelijkse nieuwsupdate en mis niets.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze tweewekelijkse nieuwsupdate en mis niets.

Aanmelding aan het verwerken
Er is iets fout gegaan bij het aanmelden
Bedankt voor je aanmelding
× Deze popup niet meer weergeven