Algemeen nieuws

Requiemmis in Rotterdam voor overleden emeritus-paus Benedictus

Door: Bisdom Rotterdam maandag 02 januari 2023

Paus Benedictus XVI begroet jongeren in 2011 tijdens de WJD in Madrid. (Foto: Ramon Mangold)

Mis om de overleden paus te gedenken en voor zijn zielenrust te bidden en luiden van klok kathedraal

Op woensdagmorgen 4 januari wordt om 9.30 uur in de kathedrale kerk HH. Laurentius en Elisabeth in Rotterdam een requiemmis opgedragen voor de overleden emeritus-paus Benedictus XVI. Bisschop Van den Hende is celebrant in deze eucharistieviering. Plebaan Hagen zal concelebreren.

Deze heilige Mis wordt gevierd om de op 31 december overleden emeritus-paus te gedenken en voor zijn zielenrust te bidden. Belangstellenden uit het bisdom Rotterdam zijn van harte welkom om mee te bidden.

Emeritus-paus Benedictus XVI (Joseph Ratzinger) overleed op zaterdag 31 december in Rome op 95-jarige leeftijd. Gekozen als opvolger van paus Johannes Paulus II, vervulde hij het pausambt van 2005 tot in 2013. Donderdag 5 januari vindt in Rome zijn uitvaart plaats. In Rotterdam zal de klok van de kathedraal die ochtend vijf minuten lang worden geluid. Dat gebeurt op het moment dat paus Benedictus na de requiemmis op het Sint-Pietersplein wordt bijgezet in de crypte van de Sint Pietersbasiliek.

“Van harte nodig ik allen uit om voor de zielenrust van paus Benedictus te bidden”, zei bisschop Van den Hende eerder deze week toen het overlijden van paus Benedictus bekend werd gemaakt. “Tevens spreek ik de hoop uit dat wij in en vanuit onze Kerk als leerlingen van Christus, naar het voorbeeld van paus Benedictus XVI, ook nu in ons dagelijks leven steeds opnieuw het geloof en de liefde die wij van Christus ontvangen hebben daadwerkelijk bij elkaar houden als bron en opdracht.”

Vanaf woensdag 4 januari tot en met vrijdag 6 januari is het op de nuntiatuur in Den Haag mogelijk om het condoleanceregister te tekenen voor de overleden emeritus-paus Benedictus XVI.

Deel dit item

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze tweewekelijkse nieuwsupdate en mis niets.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze tweewekelijkse nieuwsupdate en mis niets.

Aanmelding aan het verwerken
Er is iets fout gegaan bij het aanmelden
Bedankt voor je aanmelding
× Deze popup niet meer weergeven