Algemeen nieuws

Voorbeeldartikel Actie Kerkbalans (2)

Door: Bisdom maandag 13 november 2017

Foto: Johan Wouters

‘Geef voor je kerk’ is het thema van de actie Kerkbalans. Informeer parochianen tijdig

Het bisdom Rotterdam publiceert in de aanloop naar de actie Kerkbalans voorbeeldartikelen voor parochies die zij kunnen inzetten in hun communicatie. Om de campagne van 2018 tot een succes te maken, is het van belang parochianen tijdig te herinneren aan de actie Kerkbalans en hen op de hoogte te brengen van de ontwikkelingen. De voorbeeldberichten helpen daarbij.

Het tweede nieuwsbericht gaat over het thema ‘Geef voor je kerk’. De kerk is meer dan het gebouw alleen. Maak mensen bewust van de meerwaarde van de geloofsgemeenschap door dit bericht te verspreiden via verschillende kanalen in uw parochie. Denk aan: de website, nieuwsbrieven, parochieblad, etc. Pas het bericht waar nodig aan naar de eigen situatie van uw parochie.

Voorbeeldartikel 2 begint hier

Geef voor je kerk

‘Geef voor je kerk’ is het thema van de Kerkbalans 2018. Maar waar geef je eigenlijk voor? Kerkbalans gaat niet over geld alleen. De parochie, de geloofsgemeenschap heeft een grote opdracht.

‘Uw rijk kome’ bidden gelovigen in het Onze Vader. Het rijk van God waarin vrede is, waar mensen elkaar op een waardige manier ontmoeten en elkaar tot steun zijn. Daarin schuilt een opdracht voor ons allemaal.

Die opdracht kun je niet alleen vervullen. De geloofsgemeenschap is een plek waar mensen elkaar versterken. Waar ze God ontmoeten om van daaruit aan het werk gaan voor zijn rijk. Dat is heel concreet. Het pastoraal team en vrijwilligers bezoeken ouderen en zieken. Ze helpen bij voedselbanken en ondersteunen als er financiële, juridische of andere problemen zijn. Daarmee heeft een geloofsgemeenschap een belangrijke maatschappelijke functie.

Om de gemeenschap te onderhouden zijn middelen nodig. Denk aan een kerkgebouw waar mensen regelmatig samenkomen. Priesters, diakens en pastoraal werkers die de gelovigen de weg naar God wijzen en hen op weg helpen in hun taken. Maar ook communicatiemiddelen zoals een computer of telefoon zijn noodzakelijk om als gemeenschap aan die grote opdracht ‘Uw rijk kome’ te werken.

Geef daarom voor je kerk en steun je parochie. Ook als je zelf weinig in de kerk komt, is het nuttig om te geven. Zo kan jouw geloofsgemeenschap blijven bestaan en tot steun zijn voor anderen. Help dus mee en geef aan je parochie tijdens de Kerkbalans in de actieperiode van 20 januari t/m 3 februari 2018. 


Deel dit item

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze tweewekelijkse nieuwsupdate en mis niets.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze tweewekelijkse nieuwsupdate en mis niets.

Aanmelding aan het verwerken
Er is iets fout gegaan bij het aanmelden
Bedankt voor je aanmelding
× Deze popup niet meer weergeven