Algemeen nieuws

Wilko Gerrit Bloem overleden

Door: Bisdom Rotterdam maandag 04 januari 2021

Op woensdagavond 23 december 2020 is, voorzien van het H. Sacrament der zieken, op de leeftijd van 71 jaar overleden Wilko Gerrit Bloem, diaken van het bisdom Rotterdam. Wilko Bloem werd geboren op 29 januari 1949 te Utrecht en diaken gewijd op 13 september 1992.

Wilko Bloem werd na zijn wijding benoemd tot moderator aan het Emmauscollege te Rotterdam. Met ingang van 1 januari 2013 werd hem uit deze functie eervol ontslag verleend en ging hij vervroegd met pensioen. Per 1 september 2014 werd hij benoemd tot coördinator van het pastoraal team van het samenwerkingsverband IPV-5 te Rotterdam, Capelle aan de IJssel, Nieuwerkerk aan den IJssel, Krimpen aan den IJssel en Lekkerkerk. Uit deze functie werd hem op zijn verzoek eervol ontslag verleend en tevens ontslag uit de gewone ambtsbediening.

Wilko Bloem was ook lid van het Adviescommissie voor de Permanent Diakens in Opleiding, lid van het Diocesane Beleidscommissie voor Oecumene en lid en mentor van het Diocesane Werkgroep Mentoraat.

Toen Wilko Bloem in 1978 theologie ging studeren, was dat vooral uit interesse. In zijn werk als catecheet/moderator is het verlangen, dat al langer in hem sluimerde, gegroeid om zich als diaken te binden aan de Kerk om zo in het dienstwerk van diaken de rijkdom en de kracht van het geloof te kunnen delen met anderen.

Onze gedachten van medeleven gaan uit naar zijn echtgenote Ineke Bloem en hun drie kinderen die hem tijdens zijn ziekte ter zijde hebben gestaan.

De crematieplechtigheid vindt in besloten kring plaats.

Deel dit item

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze tweewekelijkse nieuwsupdate en mis niets.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze tweewekelijkse nieuwsupdate en mis niets.

Aanmelding aan het verwerken
Er is iets fout gegaan bij het aanmelden
Bedankt voor je aanmelding
× Deze popup niet meer weergeven