Algemeen nieuws

Zondag 12 september TV-mis vanuit Lourdes

Door: Bisdom Rotterdam dinsdag 07 september 2021

Mozaïek in Lourdes. (Foto: Doma Kono via Pixabay)

Mediaviering vanuit het bekende Maria-bedevaartsoord

Op zondag 12 september wordt de mediaviering live uitgezonden vanuit de Grot in het Franse bedevaartsoord Lourdes. Hoofdcelebrant is Mgr. Herman Woorts, hulpbisschop van het aartsbisdom Utrecht. Hij is binnen de Nederlandse Bisschoppenconferentie referent voor de bedevaarten.

Aanleiding voor deze bijzondere mediaviering is het 100-jarig bestaan van de bedevaartorganisatie die nu bekend is onder naam Huis voor de Pelgrim (voorheen ‘Limburgse Bedevaarten’).

Als zijn gezondheidssituatie het toelaat, zal ook Mgr. Smeets van Roermond als pelgrim aanwezig zijn in Lourdes. Bij de bisschop werd aan het begin van deze zomer een ernstige ziekte geconstateerd. Hij spreekt hierover in het Geloofspgesprek met Leo Fijen om 9.45 uur op NPO 2. De eucharistieviering wordt vanaf 10.00 uur uitgezonden.

In Lourdes, aan de voet van de Pyreneeën in Zuid-Frankrijk, zag het toen 14-jarige meisje Bernadette Soubirous in het voorjaar van 1858 achttien keer een verschijning van Maria. Lourdes groeide daarna uit tot een van de bekendste Mariabedevaartplaatsen ter wereld. Veel zieken komen er voor troost en bemoediging en waar mogelijk genezing.

Deel dit item

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze tweewekelijkse nieuwsupdate en mis niets.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze tweewekelijkse nieuwsupdate en mis niets.

Aanmelding aan het verwerken
Er is iets fout gegaan bij het aanmelden
Bedankt voor je aanmelding
× Deze popup niet meer weergeven