Inspiratie

Bisschop zegent de bloemen voor de paus

Door: Bisdom Rotterdam dinsdag 26 maart 2024

De bloemen bloeien in de Keukenhof. (Foto’s: Bisdom Rotterdam)

De bloemen gaan voor het paasfeest naar Rome

Op dinsdag 26 maart zegende bisschop Van den Hende in de Keukenhof de bloemen die voor Pasen naar Rome gaan. De bisschop was hiervoor gevraagd, omdat de Keukenhof in het bisdom Rotterdam ligt.

Het is onder grote belangstelling dat de bloemenzegening plaatsvindt. Veel media hebben zich hiervoor verzameld en ook bezoekers van de Keukenhof sluiten aan. Directeur Sandra Bechtholt van de Keukenhof heet iedereen welkom en geeft het woord aan de bisschop.

De bisschop vertelt over de betekenis van het zegenen van de bloemen. “We danken voor de prachtige gave van de bloemen, voor het groeien en bloeien daarvan. We danken ook voor de mensen die daarvoor hun talenten inzetten. We bidden voor een goed transport van de bloemen en ook voor een goed paasfeest in Rome”, zegt de bisschop.

“Wereldwijd wordt Pasen gevierd. Het reisdoel van de bloemen is Rome, maar het vertrekpunt is hier in Nederland”, zegt de bisschop. “Pasen is het feest van de verrijzenis van Jezus uit de dood. Het is een feest van vrede en vreugde, maar wereldwijd hebben veel mensen te maken met oorlog en geweld, honger en dorst. Zij leven in de schaduw van het kruis. Laten we ons dus niet opsluiten in onze bubbel, maar zien dat het wereldwijd Pasen is. De boodschap van Pasen is juist ook voor mensen die het moeilijk hebben een belangrijke boodschap: dat het leven sterker is dan de dood en de liefde groter dan het kwaad.”

“Op Pasen vieren we dat Jezus, die gekruisigd is en die gestorven is en in het graf is gelegd, na drie dagen is opgestaan uit de dood. Wij geloven dat zijn eeuwig leven ook de weg opent voor ons eeuwig leven”, aldus de bisschop.

Na het gebed van de bisschop, wordt samen het Onze Vader gebeden. Daarna besprenkelt de bisschop de bloemen met wijwater. De korte plechtigheid wordt afgesloten met het bidden van een Weesgegroet.

De bisschop werd vergezeld door pastoor Bosma en diaken Osseweijer van de parochie H. Willibrordus (Lisse e.o.)

Deel dit item

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze tweewekelijkse nieuwsupdate en mis niets.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze tweewekelijkse nieuwsupdate en mis niets.

Aanmelding aan het verwerken
Er is iets fout gegaan bij het aanmelden
Bedankt voor je aanmelding
× Deze popup niet meer weergeven