Inspiratie

• In het nieuwe seizoen: Tour of Faith elke laatste zondag van de maand

Door: Bisdom Rotterdam vrijdag 07 augustus 2020

In het bisdom is Tour of Faith de maandelijkse jongerenontmoeting voor jongeren (16-30 jaar) met de bisschop. Nieuw is in het komende seizoen dat de bijeenkomsten elke laatste zondag van de maand worden gehouden.

• Diakenwijdingen voor het bisdom Rotterdam

Door: Bisdom Rotterdam vrijdag 07 augustus 2020

Op zaterdag 19 september zal Mgr. Van den Hende door handoplegging en gebed Melchior Kerklaan en Ed Doe tot diaken wijden voor het bisdom Rotterdam. Beiden worden permanent diaken en zullen een aanstelling krijgen in het parochiepastoraat.

• Bisschop Van den Hende hervat vormselvieringen

Door: Bisdom Rotterdam vrijdag 07 augustus 2020

Door het coronavirus moesten vormselvieringen dit voorjaar noodgedwongen worden uitgesteld. De afgelopen periode zijn nieuwe afspraken gemaakt door het secretariaat van de bisschop met de parochies over de toediening van het vormsel.

• Bisdom maakt pop-up tentoonstelling over de Bijbel

Door: Bisdom Rotterdam dinsdag 28 juli 2020

Vanwege het diocesane Jaar van het Woord van God komt op 30 september, op de 1600e sterfdag van de heilige Hiëronymus, een pop-up tentoonstelling over de Bijbel beschikbaar voor parochies in het bisdom Rotterdam.

• Bestel nu het ‘Inspiratiemagazine Woord van God’

Door: Bisdom Rotterdam donderdag 16 juli 2020

Voor het diocesane themajaar over het Woord van God maakte het bisdom Rotterdam een speciaal inspiratiemagazine. Hierin vertellen mensen hoe het Woord van God ze aanspreekt en aanspoort. Het inspiratiemagazine is nu als download op de bisdomwebsite geplaatst.

• Januari 2021: save the date voor een nieuwe WJD@Home

Door: Bisdom Rotterdam dinsdag 14 juli 2020

Jongeren in de leeftijd vanaf 15 jaar kunnen in januari 2021 opnieuw naar een WJD@Home op Ameland. De WJD@Home werden in 2019 voor het eerst gehouden op Ameland voor jongeren die niet deel konden nemen aan de Wereldjongerendagen in Panama. WJD@Home was met ruim honderd deelnemers een groot succes. Dat vroeg om een vervolg.

• Nationale Bedevaart Brielle: Getuigen van het Woord

Door: Bisdom Rotterdam zondag 12 juli 2020

Normaliter komen er bij de Nationale Bedevaart meer dan duizend pelgrims naar Brielle om te bidden bij de relieken van de heilige Martelaren van Gorcum. Door het coronavirus is dat dit jaar niet mogelijk. Maar de organisatie zorgt ervoor dat iedereen deze bijzondere dag mee kan maken via een livestream.

• LIVESTREAM 9 juli Feestdag van de HH. Martelaren van Gorcum

Door: Bisdom Rotterdam woensdag 08 juli 2020

Op het feest van de HH. Martelaren van Gorcum op donderdag 9 juli wordt de eucharistieviering op het heiligdom in Brielle live gestreamd. Volg de livestream op donderdag 9 juli vanaf 14.00 uur en bid mee.

• Het bisdom Rotterdam stelt vijf voorbeeldartikelen en enkele foto's ter beschikking aan parochies om nalaten aan de Kerk onder de aandacht te brengen bij parochianen. Het derde artikel in deze reeks: nalaten aan uw parochie is samen de Kerk doorgeven aan volgende generaties.

• Gebedsgroep Martelaren bidt (online) noveen

Door: Bisdom Rotterdam dinsdag 30 juni 2020

Van dinsdag 30 juni tot 8 juli wordt door leden van de Gebedsgroep Martelaren een noveen gebeden. U kunt de noveen downloaden en ook online meebidden elke dag om 14.00 uur.