Inspiratie

• “Deze bijzondere missiemaand gaat het niet alleen over missionarissen die actief zijn ver weg in het buitenland. Ook hier zijn we geroepen om ons geloof te delen met mensen die Jezus nog niet kennen.” Tijdens de eerste Tour of Faith van het nieuwe seizoen vroeg Mgr. Van den Hende de jongeren daarom om na te denken over de betekenis van hun doopsel.

• Brielle sluit bedevaartseizoen 2019 af

Door: Bisdom Rotterdam vrijdag 11 oktober 2019

Het Heiligdom van de Martelaren van Gorcum heeft het bedevaartseizoen 2019 afgesloten met een jongerenbijeenkomst en een plechtige eucharistieviering, waarin vicaris-generaal Visser hoofdcelebrant was en custos Glas concelebreerde.

• Dieslezing Vronesteyn: Celibaat als roeping

Door: Bisdom Rotterdam donderdag 10 oktober 2019

‘Celibaat als roeping.’ Dat was het onderwerp van de dieslezing die pastoor Michel Hagen op 1 oktober uitsprak op Centrum Vronesteyn. Michel Hagen is als spirituaal verbonden aan de priester- en diakenopleiding en koos het onderwerp vanwege het diocesane Jaar van de Roepingen.

• Het bisdom Rotterdam stelt zes voorbeeldartikelen en enkele foto's ter beschikking aan parochies om de actie Kerkbalans onder de aandacht te brengen bij parochianen. Het voorbeeldartikel van de maand oktober gaat over doneren via een overeenkomst.

• Instructiebijeenkomsten voor gebruikers van Exact en DocBase

Door: Bisdom Rotterdam zondag 29 september 2019

De ‘Actie Kerkbalans Service’ coördineert de Kerkbalans ondersteuning aan parochies in het bisdom Rotterdam. Een van de nieuwe activiteiten binnen het servicecentrum zijn instructiebijeenkomsten voor gebruikers van Exact en DocBase. Op woensdag 25 september vond een bijeenkomst plaats in Naaldwijk.

• Bisschoppen organiseren jongerenbedevaart naar Rome

Door: Rkkerk.nl vrijdag 27 september 2019

De Nederlandse bisschoppen organiseren in het voorjaar 2020 een jongerenbedevaart naar Rome. Via de bisdommen wordt hierover een brief gestuurd aan de pastorale teams van parochies. De teams wordt gevraagd om na te denken over de mogelijkheden om deze reis onder de aandacht te brengen van jongeren.

• School of Faith: ‘De sociale leer vraagt steeds opnieuw om toepassing’

Door: Bisdom Rotterdam dinsdag 24 september 2019

Het Tour of Faith seizoen begon in september met een editie van de School of Faith. Op verzoek van jongeren werd op zaterdag 21 september een langere bijeenkomst gehouden met een ochtend- en een middagprogramma om dieper op een onderwerp in te kunnen gaan. Dat onderwerp was de sociale leer van de Kerk.

• Kerkenvisie: ‘Onze kerkgebouwen zijn van vóór het klimaatakkoord’

Door: Bisdom Rotterdam dinsdag 24 september 2019

Parochies en andere kerkeigenaren in de stad Rotterdam zijn de afgelopen periode door de gemeente uitgenodigd voor een gesprek over de kerkgebouwen. In totaal organiseerde de gemeente vier bijeenkomsten. De laatste ervan, waarvoor speciaal ook de rooms-katholieke parochies werden uitgenodigd, vond plaats op donderdag 19 september.

• Fotoverslag: Bidden voor vrede met Maria van Fatima

Door: Bisdom Rotterdam dinsdag 24 september 2019

Op maandag 23 september was het beeld van Maria van Fatima, dat deze week door de bisdommen reist, te gast in de HH. Laurentius- en Elisabeth Kathedraal. Vanaf 9.00 uur was er gelegenheid om bij het beeld van Onze Lieve Vrouw van Fatima te bidden. De gebedsestafette wordt gehouden vanwege de Vredesweek (21-29 september).

• Gebed en bijbelleesrooster bijzondere missiemaand

Door: Bisdom Rotterdam maandag 23 september 2019

Oktober 2019 is door paus Franciscus uitgeroepen tot ‘buitengewone missiemaand’. Hij wil onder de gelovigen een nieuw missionair elan stimuleren. Iedere christengelovige heeft een missie. Die missie komt voort uit het doopsel. De paus roept iedere gelovige op over die missie na te denken.