Inspiratie

• Het bisdom Rotterdam brengt voor kerkbalanswerkgroepen een dossier uit met inzichten, praktische handvatten en voorbeelden voor betere resultaten van de actie Kerkbalans.

• Mgr. Van den Hende: ‘Zonder gebed geen geloofsleven’

Door: Bisdom Rotterdam donderdag 14 februari 2019

In een interview op de website van het Katholiek Nieuwsblad (KN) spreekt Mgr. Van den Hende over de vruchten van het Jaar van Gebed. De bisschop hoopt dat elke parochie, naast een parochiebestuur en een klussengroep voor het onderhoud, ook een gebedsgroep heeft: “Dat zou ik graag in het bisdom zien ontstaan.”

• Kardinaal Turkson spreekt op inspiratiedag ‘Caritas beweegt’

Door: Bisdom Rotterdam dinsdag 12 februari 2019

De zeven Nederlandse bisdommen organiseren op zaterdag 6 april 2019 een landelijke inspiratie- en verdiepingsdag met als thema ‘Caritas beweegt’. Kardinaal Peter Turkson spreekt deze dag over het belang van caritas en sociale rechtvaardigheid in een veranderende samenleving.

• Video: WJD@Home op Ameland

Door: Katholiekleven.nl donderdag 31 januari 2019

Op vrijdag 25 januari 130 jongeren de oversteek over de Waddenzee naar Ameland voor de WJD@Home. In deze vlog van Emy Jansons laten Lieke Erkens en Willem Jan Hanegraaf zien hoe leuk en waardevol het is om het katholieke geloof samen met zoveel andere jongeren te vieren.

• Rector Walter Broeders over de tweede WJD-week in Panama-Stad

Door: Bisdom Rotterdam donderdag 31 januari 2019

“De overgang van Soná naar Panama-Stad was groot”, vertelt rector Walter Broeders over de tweede WJD-week in Panama. “In een arme buitenwijk van Panama-Stad logeerden wij in gastgezinnen. Eenvoudige huizen, onverharde wegen en met op veel plaatsen het huisvuil gewoon op straat. We zagen dat het leven van de mensen zeer sober is, maar de hartelijkheid groot."

• Dit waren de WJD@Home op Ameland

Door: Bisdom Rotterdam woensdag 30 januari 2019

De WJD zijn zondag 27 januari afgesloten met een mis in het Metropark nabij Panama-Stad. Samen met paus Franciscus en honderden bisschoppen en priesters vierden naar 600.000 jongeren samen deze mis. Op Ameland leefden 135 jongeren mee via een parallelprogramma: WJD@Home. Onder hen waren 34 jongeren uit het bisdom Rotterdam.

• Paus Franciscus tegen WJD-jongeren: Word een ‘influencer’

Door: Bisdom Rotterdam woensdag 30 januari 2019

“Maria was geen ‘influencer’, maar ze werd de meest invloedrijke (‘influential’) vrouw in de geschiedenis.” Met die soundbite riep paus Franciscus op zaterdagavond 27 januari jongeren in Panama op om zich door het antwoord van Maria te laten inspireren: “Mij geschiede naar uw woord” (Lucas 1, 38).

• WJD 2019: “Deze eerste week was één groot feest”

Door: Bisdom Rotterdam dinsdag 22 januari 2019

De WJD zijn hun tweede week ingegaan. De deelnemers zijn onder de indruk van de Panamese gastvrijheid. Winfried Kuipers reist als priester mee met de groep Rotterdamse jongeren: “Sommige gastouders sliepen op de grond om de jongeren op hun bed te laten slapen.”

• Reünieweekend kinderkamp en dit zijn de data van de Zomerkampen 2019

Door: Bisdom Rotterdam maandag 21 januari 2019

In het weekend van 19 en 20 januari hadden de jonge deelnemers kinderkamp 2018 van het bisdom Rotterdam hun reünie. Daarom was er nu speciaal voor hen heel weekend reünie.

• Dit is het diocesane startmoment van Kerkbalans in Katwijk

Door: Bisdom Rotterdam maandag 21 januari 2019

Op zaterdag 19 januari luidden tijdens het diocesane startmoment van de actie Kerkbalans de feestklokken van de H. Joannes de Doper kerk in Katwijk (H. Augustinus parochie). Gerard Bol, verantwoordelijk voor de PR in de parochiekern, heette alle aanwezigen welkom en met name ook de lopers van de actie Kerkbalans.