Inspiratie

• Mgr. Van den Hende publiceert boek bij 12,5-jarig bisschopsjubileum

Door: Bisdom Rotterdam woensdag 19 juni 2019

‘Bouwen aan een netwerk van liefde.’ Zo heet het boek met teksten van Mgr. Van den Hende dat op zondag 30 juni wordt gepresenteerd tijdens de laatste bijeenkomst voor de zomer van Tour of Faith. Het boek met teksten van de bisschop verschijnt bij gelegenheid van het 12,5-jarig bisschopsjubileum (2006-2019) en bevat onder meer de catecheses van de bisschop tijdens de WJD’s van 2008, 2011 en 2016.

• Op de zaterdagmorgen voor Pinksteren kwamen ruim 450 vormelingen en hun begeleiders samen in de kathedraal van Rotterdam voor de Vuurdoop. In de workshops en ontmoetingen was er in dit Jaar van de Roepingen extra aandacht voor hoe God ieder van ons roept, en hoe de Heilige Geest in ons werkt om onze roeping te volgen.

• Op zondag 2 juni was diaken Steef Lokken te gast bij Leo Fijen in het Geloofsgesprek. Vanuit de H. Antoniuskerk in Hellevoetsluis spreekt hij over zijn roeping. “In deze bank was het,” vertelt hij. “Hier zat ik op een zaterdagavond in de kerk met tien parochianen en een oudere priester.”

• Parochies ontvangen door de jaren heen regelmatig nalatenschappen. Veel goede doelen geven met succes aandacht aan dit onderwerp. Dat heeft het bisdom Rotterdam geïnspireerd om parochies, op een praktische en passende manier die aansluit bij de dagelijkse praktijk van de parochies, te ondersteunen waar het gaat om de aandacht voor nalatenschappen.

• De rector van Vronesteyn en de priester- en diakenstudenten kwamen op woensdagavond 22 mei naar Boskoop om parochianen van de Sint Jan de Doperparochie te vertellen over hun roeping en hoe zij getuigen van hun geloof. Het was de eerste avond in een reeks van drie rond de bekende Bijbelzin: ‘Hier ben ik’ (1 Samuel 3,4) vanwege het Jaar van de Roepingen.

• Uitgebreide Tour of Faith op 30 juni

Door: Bisdom Rotterdam dinsdag 21 mei 2019

Op zondag 30 juni is er in Schiedam een bijzondere editie van de Tour of Faith. Het is de laatste Tour of Faith (ToF) van het seizoen. De bisschop nodigt alle deelnemers aan jongerenactiviteiten van het afgelopen jaar uit.

• Sinds zaterdag 11 mei is de bedevaartskerk van de HH. Martelaren van Gorcum in Brielle weer geopend voor pelgrims uit het hele land. Aan het begin van de viering werd de schrijn met de relieken van de martelaren teruggeplaatst op zijn vaste plek voor het altaar. De reliekschrijn is de afgelopen maanden gerestaureerd.

• De dag waarop Roepingenzondag en Moederdag samenviel, kwamen jongeren van het bisdom Rotterdam en de bisschop samen tijdens de Tour of Faith in de Josephkerk in Wateringen. Mgr. Van den Hende gaf catechese over Maria, moeder van Jezus en moeder van de Kerk. Hij legde aan de jongeren uit hoe Maria een voorbeeld is voor onze eigen roeping.

• Nu online: de nieuwe katholiekleven.nl website

Door: Katholiekleven.nl zaterdag 11 mei 2019

Op 10 mei is de vernieuwde website van katholiekleven.nl online gegaan. Katholiekleven.nl is het videokanaal dat de Nederlandse bisschoppen in 2016 zijn gestart. In de voorbije jaren is katholiekleven echter uitgegroeid tot veel meer dan alleen een videokanaal, mede daardoor kon de website een upgrade gebruiken.

• Acht stellen volgden in het voorjaar van 2019 de Marriage Course in het bisdom Rotterdam om in een ontspannen en gezellige sfeer over huwelijksthema's in gesprek te gaan en zo hun relatie te versterken. Deelnemers reageren enthousiast: “Het leuke van de cursus is dat je direct effect hebt, je merkt meteen verschil.”