Inspiratie

• LIVESTREAM Priesterwijding Ad van Luijn

Door: Bisdom Rotterdam donderdag 29 september 2022

Op zaterdag 1 oktober wijdt bisschop Van den Hende door handoplegging en gebed Ad van Luijn tot priester voor het bisdom Rotterdam. De wijdingsplechtigheid wordt uitgezonden als livestream.

• VIDEO De bisschop nodigt jongeren uit voor de WJD

Door: Bisdom Rotterdam dinsdag 27 september 2022

Met de Tour of Faith voor jongeren op zondag 25 september startte een reeks bijeenkomsten op weg naar de Wereldjongerendagen (WJD) volgend jaar in Lissabon. In het bisdom Rotterdam staat de voorbereiding op de WJD voor een belangrijk deel in het teken van de DOCAT en de sociale leer van de Kerk.

• Volg het WJD-kruis door Nederland

Door: Jong Katholiek dinsdag 27 september 2022

Van 14 oktober tot 6 november maakt het WJD-kruis een tour door Nederland. Het vier meter hoge kruis is van 23 tot en met 25 oktober in het bisdom Rotterdam. Het WJD-kruis is een herkenbaar onderdeel van een landelijke pelgrimstocht door de bisdommen op weg naar de WJD die begin augustus 2023 in Lissabon plaatsvinden.

• FOTOVERSLAG Misdienaarsdag 2022

Door: Bisdom Rotterdam zondag 25 september 2022

Bijna tachtig misdienaars, acolieten en ouders/begeleiders verzamelden zich op zaterdag 24 september in de H. Laurentiuskerk in Voorschoten. Ze kwamen samen voor de Misdienaarsdag 2022.

• Vronesteyn start studiejaar 2022-2023

Door: Bisdom Rotterdam donderdag 22 september 2022

“We blijven altijd leerling van de Heer. Ik hoop dat jullie dat met mij ook zo beseffen, dat je steeds weer leert op de weg van het evangelie. Bij Jezus’ familie horen (Lucas 8, 19-21) is geen eigen verdienste, maar roeping.” Op dinsdag 20 september opende Vronesteyn het nieuwe studiejaar met een eucharistieviering in de huiskapel. Bisschop Van den Hende was hoofdcelebrant en hield de homilie.

• Jongerenprogramma 2022-2023

Door: Bisdom Rotterdam woensdag 21 september 2022

Het jongerenprogramma 2022-2023 staat voor een belangrijk deel in het teken van de voorbereiding op de Wereldjongerendagen 2023 in Lissabon. Parochies ontvingen posters en ansichtkaarten met het jaaroverzicht.

• Nieuwe composities voor de antwoordpsalm in de liturgie

Door: Bisdom Rotterdam vrijdag 16 september 2022

In het verlengde van het diocesane Jaar van het Woord van God (2020) worden in opdracht van het bisdom Rotterdam nieuwe composities gemaakt voor het zingen van de antwoordpsalm in de liturgie. Marc Schaap en Richard Bot coördineren dit project vanuit het bisdom. Beiden zijn ook betrokken bij de NSGV. Op 8 oktober wordt tijdens een ‘scratchdag’ een deel van de nieuwe composities ingestudeerd.

• Pastoraatsgroepen voor een levendige gemeenschap

Door: Bisdom Rotterdam donderdag 08 september 2022

Op zaterdag 3 september werd na drie jaar weer een ontmoetingsbijeenkomst voor pastoraatsgroepen georganiseerd. Ruim twintig pastoraatsgroepleden gaven gehoor aan de uitnodiging om in Delft samen te komen.

• Kerk zijn is een roeping: Cursus voor nieuwe parochiebestuurders

Door: Bisdom Rotterdam maandag 05 september 2022

Op 1 september startte de diocesane cursus voor nieuwe parochiebestuurders. Vorig jaar werd deze voor de eerste keer gegeven. Aan het begin van de eerste avond heette coördinator diocesane bijeenkomsten Anneke Donkers de ongeveer dertig deelnemers welkom met een korte toelichting op de cursus. Daarna was het woord aan bisschop Van den Hende voor zijn bijdrage met als titel: Kerk zijn is een roeping.

• FOTOVERSLAG Bisschop bezoekt met pelgrims Kevelaer

Door: Bisdom Rotterdam vrijdag 02 september 2022

Dit jaar zijn verschillende bedevaarten weer opgestart. Lange tijd maakten coronamaatregelen gezamenlijke pelgrimages onmogelijk. Maar dit jaar kunnen bedevaarten weer worden gehouden. In het bisdom Rotterdam vond op 9 juli de Nationale Bedevaart Brielle plaats onder grote belangstelling. En vanuit het bisdom reisden groepen naar belangrijke Maria bedevaartsoorden.