Inspiratie

• Eucharistieviering en ontmoeting van pelgrims bisdombedevaart

Door: Bisdom donderdag 07 september 2017

Ongeveer 250 pelgrims reizen in oktober vanuit het bisdom Rotterdam naar Rome. “Voordat we op reis gaan willen we samen de eucharistie vieren om zegen te vragen over de bedevaart zelf”, schrijft vicaris Tjeerd Visser in een brief die pelgrims deze week ontvangen.

• Dit najaar: volop inspiratie voor het jongeren- en tienerwerk

Door: Bisdom zaterdag 02 september 2017

Het nieuwe werkjaar voor het tiener- en jongerenwerk start met een aantal momenten waarop vrijwilligers, jongeren en pastorale beroepskrachten zich kunnen laten inspireren.

• Bisdom Rotterdam start Holymass.nl

Door: Bisdom donderdag 27 juli 2017

Op donderdag 27 juli ging de website holymass.nl online. Deze website ontsluit een groot deel van de internationale eucharistievieringen in de migrantenparochies en –gemeenschappen in het bisdom.

• Bisschop bezoekt diocesane zomerkampen

Door: Bisdom donderdag 20 juli 2017

Op dinsdag 18 juli en woensdag 19 juli bezoekt Mgr. Van den Hende de zomerkampen die vrijwilligers in het bisdom enthousiast organiseren. De vrijwilligers en de deelnemers maken er een week lang samen een feest van, met spel, sport, samen bidden en catechese.

• Emeriti bezoeken Mariatentoonstelling

Door: Bisdom maandag 17 juli 2017

Emeriti (priesters en diakens) van Bisdom Rotterdam komen op uitnodiging van Mgr. Van den Hende donderdag 13 juli naar het Catharijneconvent in Utrecht. Het is een dag van ontmoeting met elkaar en met de bisschop rond de tentoonstelling over Maria.

• Met twee nieuwe video’s brengt het bisdom Rotterdam de Nationale Bedevaart Brielle 2017 in beeld. De video’s zijn gepubliceerd op het YouTube-kanaal voor het bisdom en zo door iedereen te bekijken.

• Nationale Bedevaart: Homilie Mgr. Van den Hende

Door: Bisdom zondag 09 juli 2017

Op zaterdag 8 juli preekt Mgr. Van den Hende tijdens de Nationale Bedevaart Brielle over de Martelaren van Gorcum, hun verbondenheid met Christus en hun broosheid.

• Verslag van de Nationale Bedevaart Brielle 2017

Door: Bisdom zondag 09 juli 2017

Ongeveer 1.200 pelgrims komen op zaterdag 8 juli bijeen in Brielle voor de Nationale Bedevaart.

• Op zaterdag 8 juli reikt Mgr. Van den Hende de eerste exemplaren uit van het Bisdom Magazine, dat speciaal is gemaakt vanwege het 150-jarig jubileum van de heiligverklaring van de Martelaren van Gorcum. De bisschop doet dit aan het eind van de eucharistieviering tijdens de Nationale Bedevaart Brielle.

• Vronesteyn sluit studiejaar af

Door: Bisdom donderdag 06 juli 2017

Studenten en de staf van priester- en diakenopleiding Vronesteyn sluiten samen met Mgr. Van den Hende op 3 juli het studiejaar af. Ze blikken terug op het afgelopen jaar, staan in dankbaarheid stil bij de zegeningen en luiden samen de vakantie in.