Inspiratie

• Grootste parochie in het bisdom Rotterdam viert jubileum en restauratie

Door: Bisdom Rotterdam vrijdag 21 februari 2020

De Onze Lieve Vrouwe Hemelvaart kerk in Oude-Tonge werd in 2019 gerestaureerd. Om dit te vieren en vanwege het tienjarig jubileum van de parochie De Heilige Familie was er op zaterdag 16 februari een feestelijke eucharistieviering. Parochianen uit de zeven parochiekernen van de Hoeksche Waard en Goeree-Overflakkee waren hiervoor uitgenodigd. Bisschop Van den Hende was hoofdcelebrant.

• Voorbeeldartikel: Nalaten aan uw parochie is het overwegen meer dan waard

Door: Bisdom Rotterdam maandag 17 februari 2020

Het bisdom Rotterdam stelt vijf voorbeeldartikelen en enkele foto's ter beschikking aan parochies om nalaten aan de Kerk onder de aandacht te brengen bij parochianen. Het eerste artikel in deze reeks gaat erover dat nalaten aan de parochie het overwegen meer dan waard is.

• Bisdom Rotterdam verwelkomt relieken van de heilige Bernadette

Door: Bisdom Rotterdam dinsdag 11 februari 2020

De schrijn met de relieken van de heilige Bernadette van Soubirous komt dit jaar naar Nederland. Het bisdom Rotterdam verwelkomt de relieken van zondag 7 juni tot en met donderdagochtend 11 juni in de HH. Laurentius- en Elisabethkathedraal in Rotterdam.

• Geloofsgesprek vanuit een studentenflat in Leiden

Door: Bisdom Rotterdam zondag 09 februari 2020

Het is fijn om in een katholiek studentenhuis te wonen. Dat vertelden drie studentes op zondag 9 februari in het Geloofsgesprek op NPO2 vanuit hun flat in Leiden.

• Fotoverslag: Bisschop wijdt ‘Blijdorpkerk’ na verbouwing

Door: Bisdom Rotterdam maandag 03 februari 2020

Een kerkwijding komt tegenwoordig niet zo vaak voor. Het was daarmee een bijzonder moment op zondag 2 februari toen bisschop Van den Hende in Rotterdam de ‘Blijdorpkerk’ opnieuw wijdde.

• Voorbeeldartikel Kerkbalans: Geven van je gaven

Door: Bisdom Rotterdam maandag 03 februari 2020

Het bisdom Rotterdam stelt zes voorbeeldartikelen en enkele foto's ter beschikking aan parochies om de actie Kerkbalans onder de aandacht te brengen bij parochianen. Het laatste artikel in deze reeks gaat over geven van je gaven.

• Veel animo voor Christoffelmis in ‘Rutter-stijl’

Door: Bisdom Rotterdam donderdag 30 januari 2020

Tijdens de drukbezochte scratchdag in de St. Paulus Bekeringkerk studeerden meer dan 130 deelnemers de nieuwe Christoffelmis in onder leiding van Marc Schaap, medewerker kerkmuziek van het bisdom Rotterdam.

• KBS-uitgave “Jaar van het Woord 2020”

Door: Bisdom Rotterdam zondag 26 januari 2020

De Katholieke Bijbel Stichting komt bij gelegenheid van de Zondag van het Woord van God met een speciale uitgave: “Jaar van het Woord 2020”. Dit bevat voor elke dag een korte bijbeltekst, een overweging en een gebed.

• Nieuw diocesaan themajaar over het Woord van God start op 26 januari

Door: Bisdom Rotterdam woensdag 22 januari 2020

Zondag 26 januari, de derde zondag door het jaar, wordt op initiatief van paus Franciscus voortaan wereldwijd extra aandacht gevraagd voor het Woord van God. In het bisdom Rotterdam start op deze zondag een themajaar: het Jaar van het Woord van God.

• Centrum Vronesteyn houdt een Oriëntatiedag

Door: Bisdom Rotterdam maandag 20 januari 2020

Centrum Vronesteyn houdt een Oriëntatiedag op zondag 15 maart. Op een poster nodigt rector Walter Broeders mannen uit die nadenken over de vraag of God ze roept om priester of diaken te worden.