Inspiratie

• Nieuwe cursus voor gebedsleiders van start

Door: Bisdom Rotterdam vrijdag 02 augustus 2019

Op 31 augustus start de nieuwe cursus voor gebedsleiders in het bisdom Rotterdam. Voor de nieuwe cursus is het niet meer nodig de hele pastorale school te hebben doorlopen. De cursus wordt gegeven in het bisdom zelf. Deelname is in overleg en op voordracht van de pastoor van de eigen parochie.

• Pre Marriage Course: investeren in je kerkelijk huwelijk

Door: Bisdom Rotterdam vrijdag 02 augustus 2019

Gerda Martens begeleidde als pastoraal werkster in de federatie Rotterdam Rechter Maasoever (RRM) de Pre Marriage Course die in 2019 voor het eerst werd gehouden voor de stad en regio Rotterdam. De bijeenkomsten vonden plaats bij de kathedraal. “Ik was in eerste instantie wat kritisch”, vertelt Gerda, “omdat met name wordt ingezet op het contact van de aanstaande echtparen zelf die in gesprek gaan, en minder op contact in de groep. Ik was benieuwd of dat zou werken.”

• Zomerkampen 2019: De liefde van God ontvangen en delen

Door: Bisdom Rotterdam vrijdag 26 juli 2019

In de tweede helft van juli namen kinderen, tieners en jongeren deel aan de zomerkampen van het bisdom Rotterdam. De zomerkampen van het bisdom worden begeleid door een team van vrijwilligers en diakens. Mgr. Van den Hende bezocht het kinderkamp, het jongerenkamp en het Willibrordkamp van de parochie in Den Haag. Vicaris-generaal Visser bezocht het tienerkamp.

• Hoe kun je de stem van God verstaan en je roeping volgen? Dat is een vraag die bij veel jonge katholieken leeft. Rector Walter Broeders van Vronesteyn vertelt tijdens het jongerenprogramma van de Nationale Bedevaart in Brielle hoe God mensen in de Bijbel roept en hij geeft aan dat God ons ook nu roept.

• Nieuw voor jongeren: School of Faith met college en gesprek

Door: Bisdom Rotterdam zaterdag 13 juli 2019

Voordat in oktober de nieuwe reeks Tour of Faith bijeenkomsten start, wordt in september tweemaal een School of Faith georganiseerd. De School of Faith is een uitgebreide Tour of Faith: een langere inleiding en meer tijd voor onderling gesprek. Daarnaast keren de vaste onderdelen van de Tour of Faith terug: een gezamenlijke maaltijd en de eucharistieviering met Mgr. Van den Hende.

• Geloofsgesprekken over roepingen in parochies op NPO2

Door: Bisdom Rotterdam dinsdag 09 juli 2019

In juli vonden de opnames plaats voor twee Geloofsgesprekken met Mgr. Van den Hende en rector Broeders van Vronesteyn. Zij spreken daarin met Leo Fijen over roepingen en roepingenklimaat in parochies.

• “Als er krimp is, mag het ons uiteraard tot bescheidenheid brengen, maar niet tot somberheid of misplaatste angst, want het geloof van de Heer is ons gegeven als een rijkdom en blijft van grote betekenis in het leven van ieder van ons.” Dat preekte Mgr. Van den Hende tijdens de eucharistieviering, waarmee de Nationale Bedevaart Brielle opende op 6 juli.

• Ontdek deze zomer Brielle: een plek van gebed om tot de Heer te komen

Door: Bisdom Rotterdam woensdag 03 juli 2019

“We hopen dat Brielle meer en meer gaat leven als een plek van gebed om tot de Heer te komen”, zegt custos Jack Glas, verantwoordelijk priester voor het Heiligdom. Hoogtepunt is de jaarlijkse Nationale Bedevaart, dit jaar op zaterdag 6 juli 2019. Maar ook op andere dagen in de zomer zijn bedevaartgangers van harte welkom voor eucharistievieringen, voor rozenkransgebed en plechtig lof met eucharistische aanbidding.

• Tour of Faith met presentatie boek Mgr. Van den Hende

Door: Bisdom Rotterdam dinsdag 02 juli 2019

De laatste Tour of Faith van het seizoen was een bijzondere. Het boek van Mgr. Van den Hende vanwege zijn 12,5-jarig bisschopsjubileum werd gepresenteerd en de data van het komende seizoen werden aangekondigd, waaronder een jongerenbedevaart naar Banneux, zomerkampen en een nieuw initiatief. Naast de maandelijkse Tour of Faith is er in september ook twee keer een School of Faith.

• Op zaterdag 22 juni verzamelden kerktoetreders uit het hele bisdom zich in de basiliek in Schiedam. Jaarlijks worden nieuwe katholieken uit alle parochies uitgenodigd voor deze bijeenkomst van ontmoeting en een eucharistieviering met de bisschop.