Inspiratie

 • WJD-reünie op Wereldjongerendag bij Tour of Faith

  Door: Bisdom Rotterdam woensdag 29 november 2023

  Op zondag 26 november was het wereldwijd in de Kerk de Wereldjongerendag in de bisdommen. Ook in het bisdom Rotterdam kwamen jongeren op deze dag samen bij de Tour of Faith. Dat gebeurde in en bij de St. Caeciliakerk in Rotterdam.

 • Deze Kerst: Tussenbeide met ‘levende kerststal’

  Door: Bisdom Rotterdam dinsdag 28 november 2023

  Het kerstnummer van Tussenbeide wordt deze week verspreid naar parochies. Vanwege Kerstmis gebeurt dit in overleg met parochies in een grote oplage van 55.000 exemplaren. Het bisdommagazine wordt bezorgd met het parochieblad of uitgereikt in de kerk. De ‘levende kerststal’ bij Tussenbeide wordt u aangeboden door Vronesteyn.

 • Geloofsgesprek: “Een WJD om nooit te vergeten”

  Door: Bisdom Rotterdam zondag 26 november 2023

  Op zondag 26 november is het wereldwijd in de Kerk de Wereldjongerendag in de bisdommen. Ook in het bisdom Rotterdam komen jongeren op deze dag samen. In het Geloofsgesprek op NPO2 waren deze ochtend WJD'ers Kjeld en Svinthe Duwel te gast.

 • Vier.nu Kerstmis met speciale aandacht voor 800 jaar kerststal

  Door: Bisdom Rotterdam woensdag 22 november 2023

  Op zondag 3 december begint de Advent, de periode op weg naar het hoogfeest van Kerstmis. De landelijke website Vier.nu heeft vanaf dat moment speciale aandacht voor de kerststal.

 • FOTOVERSLAG Bisschop wijdt Arno Aardoom tot priester voor het bisdom

  Door: Bisdom Rotterdam zondag 19 november 2023

  Op zaterdag 18 november wijdde bisschop Van den Hende door handoplegging en gebed Arno Aardoom (46) tot priester voor het bisdom Rotterdam.

 • LIVESTREAM Priesterwijding Arno Aardoom

  Door: Bisdom Rotterdam donderdag 16 november 2023

  Op zaterdag 18 november wijdde bisschop Van den Hende door handoplegging en gebed Arno Aardoom tot priester voor het bisdom Rotterdam. De wijdingsplechtigheid werd uitgezonden als livestream.

 • Online symposium over de inrichting van het kerkgebouw

  Door: Bisdom Rotterdam donderdag 16 november 2023

  “Opdat de ruimte meeviert...” is de titel van de uitgave die in januari 2021 bij het bisdom Rotterdam verscheen. Deze maand wordt hierover in twee bijeenkomsten een online symposium gehouden op 8 november en 22 november. De bijeenkomsten kunnen los van elkaar worden gevolgd.

 • VIDEO: Missionaire parochies en de vraag naar (nieuwe) evangelisatie

  Door: Bisdom Rotterdam maandag 13 november 2023

  Op weg naar het 70-jarig jubileum van het bisdom Rotterdam (2026) geeft het bisdom extra aandacht aan (nieuwe) evangelisatie. Op 9 november waren priesters, diakens en pastoraal werkers uitgenodigd op Vronesteyn voor een bijeenkomst met prof. dr. Jan Loffeld (TST).

 • Katholieke Jongerendag na zeven jaar terug

  Door: Bisdom Rotterdam vrijdag 10 november 2023

  Na acht jaren zonder Katholieke Jongerendag (KJD) vond op 4 november de KJD weer plaats. Zo’n 600 jongeren, deelnemers én vrijwilligers, kwamen in Veenendaal samen voor een dag van informatie, inspiratie en ontmoeting rond het thema ‘Welkom Thuis’.

 • ‘Vronesteyn is huis van de opleiding en huis van de roeping’

  Door: Bisdom Rotterdam vrijdag 10 november 2023

  Op 7 november, hoogfeest van de H. Willibrord, kwamen bisschop Van den Hende en rector Broeders en ambassadeurs van Vronesteyn samen in het kader van de Nationale Roepingenweek. Ook was priesterstudent Alex Rohe aanwezig die later deze avond zijn ervaring zou vertellen als deelnemer aan het ‘Kom en zie-jaar’. Om meer informatie te geven over het jaar was ook spirituaal Smith aanwezig.

 • Lees meer

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze tweewekelijkse nieuwsupdate en mis niets.

Aanmelding aan het verwerken
Er is iets fout gegaan bij het aanmelden
Bedankt voor je aanmelding
× Deze popup niet meer weergeven