Inspiratie

• Centrum Vronesteyn houdt een Oriëntatiedag

Door: Bisdom Rotterdam maandag 20 januari 2020

Centrum Vronesteyn houdt een Oriëntatiedag op zondag 15 maart. Op een poster nodigt rector Walter Broeders mannen uit die nadenken over de vraag of God ze roept om priester of diaken te worden.

• Bisschop Van den Hende bij start actie Kerkbalans in Schiedam

Door: Bisdom Rotterdam zondag 19 januari 2020

Parochies worden sinds een aantal jaren uitgenodigd om een gezamenlijk startmoment te houden. Elk jaar is er ook een diocesaan startmoment in het bisdom, aansluitend bij een parochie. Dit jaar was bisschop Van den Hende hierbij aanwezig.

• Startmomenten van parochies voor Kerkbalans 2020

Door: Bisdom Rotterdam woensdag 15 januari 2020

Het diocesane startmoment voor de actie Kerkbalans 2020 vindt plaats in Schiedam op zaterdag 18 januari in de Basiliek van de H. Liduina en Onze Lieve Vrouw van de Rozenkrans. Er zijn nog meer kerken die op zaterdag 18 of zondag 19 januari een startmoment houden.

• Voorbeeldartikel Kerkbalans: Geef voor God

Door: Bisdom Rotterdam maandag 06 januari 2020

'Actie Kerkbalans: Geef voor God' is de titel van het voorbeeldartikel begin van de maand januari voor de actie Kerkbalans. Het bisdom Rotterdam stelt zes voorbeeldartikelen en enkele foto's ter beschikking aan parochies om Kerkbalans onder de aandacht te brengen bij parochianen.

• Inspiratieavond jongeren: Sterker in je geloofsschoenen staan

Door: Bisdom Rotterdam maandag 23 december 2019

Wat is jouw geloofsverhaal? Daarover ging de inspiratieavond voor jongeren op 20 december in Den Haag. Emy Jansons vertelde hoe je een pakkende structuur aanbrengt in je geloofsverhaal. De jongeren gingen direct aan de slag met hun eigen verhaal en deelden hun eerste versie in de groep.

• Pastoraal Bulletin: ‘Geroepen worden’

Door: Bisdom Rotterdam vrijdag 20 december 2019

Bij de afsluiting van het diocesane Jaar van de Roepingen verschijnt het Pastoraal Bulletin ‘Geroepen worden’. “Als God roept, houdt Hij rekening met ons kunnen en kennen en verheft dat. Hij tilt ons op en maakt wie en wat wij zijn nog beter”, schrijft hoofd pastorale dienstverlening Robert Jan Peeters in het voorwoord.

• Mgr. Van den Hende geeft checklist voor de Advent

Door: Bisdom Rotterdam woensdag 11 december 2019

Tijdens de Tour of Faith op 8 december ontvingen de blauwe zusters in Den Haag de jongeren en de bisschop met een bijzondere maaltijd. De maaltijd vormde de afsluiting van een programma dat in het teken stond van Advent en de voorbereiding Kerstmis.

• Gebedsleiders delen hun roepingverhaal op ontmoetingsdag

Door: Bisdom Rotterdam dinsdag 03 december 2019

‘Hier ben ik, zend mij.’ Met dit roepingenthema kwamen gebedsleiders van parochies in het bisdom Rotterdam op zaterdag 30 november bijeen voor hun inhoudelijke ontmoetingsdag.

• '40.000 vrijwilligers aan de slag voor actie Kerkbalans' is de titel van het voorbeeldartikel voor de actie Kerkbalans van de maand december. Het bisdom Rotterdam stelt zes voorbeeldartikelen en enkele foto's ter beschikking aan parochies om Kerkbalans onder de aandacht te brengen bij parochianen.

• ‘BAR’ presenteert onderzoek ‘digitaal collecteren’

Door: Bisdom Rotterdam vrijdag 29 november 2019

Het economaat van het Bisdom Rotterdam organiseert enkele malen per jaar bijeenkomsten per vicariaat om kennis en informatie uit te wisselen. De najaarsbijeenkomsten vonden plaats op maandag 25 november (Delft) en donderdag 28 november (Zoetermeer).