Inspiratie

 • “Ons geloof leent zich ervoor de vraag te stellen: Wie ben ik? Wat vraagt God van mij en moet ik daar met de Heer als leraar niet een draai aan geven? Het gaat erom als het ware de schotelantenne van je ziel opnieuw naar God te keren.” Dit zegt Mgr. Van den Hende op zondag 23 december in het Geloofsgesprek.

 • Mgr. Van den Hende kondigt nieuw diocesaan themajaar aan

  Door: Bisdom Rotterdam zondag 16 december 2018

  In het openingsartikel van het kerstnummer van Tussenbeide kondigt Mgr. Van den Hende een nieuw themajaar aan voor het bisdom Rotterdam. In 2019 wil de bisschop extra aandacht vragen voor de Kerk als gemeenschap van geroepenen.

 • 30 december: Gebed voor huwelijk en gezin

  Door: Bisdom Rotterdam vrijdag 14 december 2018

  De werkgroep huwelijk en gezin van het bisdom Rotterdam nodigt parochies uit om op de zondag van de Heilige Familie, dit jaar op 30 december, bijzonder aandacht te besteden aan het gebed voor huwelijk en gezin. Daarvoor wordt een gebedskaart verspreid.

 • Deze twee scholen krijgen dit jaar een nieuwe kerststal

  Door: Bisdom Rotterdam vrijdag 14 december 2018

  Het is voor het vijfde jaar dat de bisschop op katholieke scholen bezoekt in de Advent en een beeldengroep voor de kerststal cadeau doet. “Met een kerststal kun je vertellen over Jezus. Je kunt vertellen over zijn geboorte op een manier waarop het bij de kinderen nog meer kan gaan leven”, legt de bisschop uit. “Zo breng je het evangelie in de school.”

 • Tour of Faith: over de zaligsprekingen als identiteitskaart van de christen

  Door: Bisdom Rotterdam dinsdag 11 december 2018

  De Tour of Faith op 9 december vond plaats bij de blauwe zusters in de kerk van de Boskant in Den Haag, en stond in het kader van voorbereiding op het Kerstfeest. Na de eucharistieviering, waarin zo’n 35 jongeren aanwezig waren, verzorgde de bisschop een catechese over de zaligsprekingen van Jezus als opmaat naar het sacrament van boete en verzoening.

 • Dit is de nieuwe opzet van de Voortgezette Pastorale Vorming

  Door: Bisdom Rotterdam donderdag 06 december 2018

  Op maandag 3 december vond de Voortgezette Pastorale Vorming (VPV) plaats. Dit is een driejarig programma voor priesters, diakens en pastoraalwerkers die hun werkzaamheden in het bisdom Rotterdam starten.

 • Theologencafé: De Litanie van het Allerheiligst Sacrament

  Door: Bisdom Rotterdam woensdag 05 december 2018

  De Litanie van het Heilig Sacrament was onderwerp van gesprek van het Theologencafé. Ton van Eijk ging in zijn inleiding in op de geschiedenis van de litanieën en van die van het Heilig Sacrament in het bijzonder.

 • Het grote aftellen naar de WJD is begonnen

  Door: Katholiekleven.nl maandag 26 november 2018

  Dit weekend bereidden jongeren die naar de WJD in Panama gaan zich in Bruinisse voor op hun reis. Ze streken neer in een groepsaccommodatie in de Zeeuwse kustplaats. Op zaterdag 24 november is het nog precies 50 dagen voor vertrek.

 • Dit was de afsluiting van het Jaar van Gebed

  Door: Bisdom Rotterdam zondag 25 november 2018

  “Een heel jaar lang hebben we aandacht besteed aan de opdracht van de Heer om te volharden in gebed.” Op zondag 25 november sloot Mgr. Van den Hende het Jaar van Gebed af tijdens een eucharistieviering in de HH. Elisabeth en Laurentius Kathedraal.

 • Dit waren de najaarsbijeenkomsten van het economaat in de vicariaten

  Door: Bisdom Rotterdam vrijdag 23 november 2018

  In november kwamen penningmeesters, budgethouders en anderen bijeen voor twee vicariaatsbijeenkomsten. Het economaat organiseerde een ontmoeting in Delft op 19 november voor het vicariaat Rotterdam. Op 20 november vond in Zoetermeer een bijeenkomst plaats voor het vicariaat Den Haag.

 • Lees meer

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze tweewekelijkse nieuwsupdate en mis niets.

Aanmelding aan het verwerken
Er is iets fout gegaan bij het aanmelden
Bedankt voor je aanmelding
× Deze popup niet meer weergeven