Inspiratie

• Door het enthousiasme van de anderhalf miljoen gelovige jongeren tijdens de Wereldjongerendagen in Madrid raakte Rowy (26) aangestoken door het vuur van het geloof. Eenmaal terug in Nederland wilde ze er meer mee. In de video vertelt Rowy haar verhaal.

• Voorafgaand aan de Zondag van het Woord van God 24 januari vond op maandagavond 18 januari een online bijenkomst plaats met de presentatie van een nieuwe brochure voor lectoren. De uitgave heeft als titel ‘De lector: Het Woord van God horen en voorlezen in de liturgie’. De brochure werd geschreven door broeder Johan te Velde o.s.b. en verschijnt bij het bisdom Rotterdam.

• Zaterdag 16 januari gaf de parochie Pax Christi in Woerden het startsein voor de actie Kerkbalans 2021. Het diocesane startmoment begon vanwege de coronamaatregelen met een klein gezelschap in de H. Bonaventurakerk. Daarna werd buiten de rode loper van Kerkbalans uitgerold onder het geluid van trompetmuziek en de kerkklokken en werd de vlag gehesen.

• Zomerkampen: Een goed voornemen voor het nieuwe jaar

Door: Bisdom Rotterdam donderdag 14 januari 2021

De aanmelding voor de zomerkampen 2021 is geopend. Kinderen, tieners en jongeren die vorig jaar mee zouden gaan, krijgen de uitnodiging om aan te melden persoonlijk toegestuurd en parochies ontvangen folders om verder te verspreiden. De uitnodiging wordt vooral ook online gedaan met een video.

• Dit jaar waren er in de katholieke kerken op kerstavond geen publieke vieringen. “Het is een bijzondere kerstnacht, omdat we deze niet in een volle kerk kunnen vieren met een massa mensen”, preekte de bisschop.

• Geloofsgesprek op NPO2 met bisschop Van den Hende

Door: Bisdom Rotterdam woensdag 23 december 2020

Op zondagochtend 27 december is bisschop Van den Hende te gast bij Leo Fijen in het Geloofsgesprek. De bisschop spreekt over de teleurstelling, pijn en verdriet waar veel mensen dit jaar mee te maken kregen. Hij gaat met Leo Fijen in gesprek over wat we vieren met Kerstmis.

• LIVESTREAM Kerstnachtmis met de bisschop vanuit de kathedraal

Door: Bisdom Rotterdam woensdag 23 december 2020

De kerstnachtmis op donderdag 24 december wordt om 22.00 uur gevierd in de HH. Laurentius & Elisabeth Kathedraal. Bisschop Van den Hende is hoofdcelebrant in deze viering.

• VIDEO Nederlandse bisschoppen roepen op: Vier Kerstmis!

Door: Katholiekleven.nl vrijdag 18 december 2020

De Nederlandse bisschoppen nodigen iedereen uit om Kerstmis te vieren. De vieringen van kerstnacht vinden dit jaar alleen achter gesloten deuren plaats. In een videoboodschap lezen de bisschoppen het evangelie van de nachtmis voor om iedereen te bemoedigen en aan te sporen Kerstmis niet over te slaan.

• “Ik vind het fantastisch. De Bijbel is heel belangrijk en ik wil graag dat mensen daar meer kennis mee maken, er meer uit gaan lezen en meer ontdekken wat de bijbel voor hen persoonlijk kan beteken.” Pastoor Bouke Bosma is blij met de pop-up bijbeltentoonstelling die in november werd opgebouwd in de H. Willibrordus parochie.

• ‘Van uitstel komt geen afstel’: Vormselvieringen in coronatijd

Door: Bisdom Rotterdam maandag 07 december 2020

In de paastijd van dit jaar was het vanwege corona voor de bisschop niet mogelijk om in parochies het vormsel toe te dienen. Er waren geen publieke vieringen. “Maar van uitstel komt geen afstel”, zei de bisschop in de video die hij toen voor vormelingen opnam. In het najaar vonden de vormselvieringen in veel gevallen alsnog plaats.