Inspiratie

 • Vuurdoop! voor vormelingen op de zaterdag voor Pinksteren

  Door: Bisdom Rotterdam woensdag 31 mei 2023

  Op zaterdag 27 mei kwamen 250 vormelingen en 70 ouders en begeleiders bijeen in de kathedraal in Rotterdam voor de Vuurdoop. De deelnemers openden de dag samen in de kerk. In verschillende talen werd door vormelingen gebeden om de komst van de Heilige Geest.

 • Wat vraagt God van mij? - Eerste ‘Kom en zie-jaar’ afgerond

  Door: Bisdom Rotterdam donderdag 25 mei 2023

  Op 22 mei sloten vier deelnemers hun ‘Kom en zie-jaar’ af. Dat gebeurde tijdens een bijeenkomst op Vronesteyn. ‘Kom en zie’ is het jaar van onderscheiding rond vragen: Waartoe ben ik geroepen? Waar kan ik mij aan geven? Wat vraagt God van mij? Het werd in 2022-2023 voor het eerst gehouden, van september tot en met mei.

 • Aanmelden voor de WJD nog tot 31 mei

  Door: Bisdom Rotterdam dinsdag 23 mei 2023

  De WJD van 2023 komen dichterbij. Veel jongeren hebben zich al aangemeld voor wat het grootste jongerenevenement ter wereld is. Wie dat nog niet heeft gedaan, moet snel zijn. Aanmelden kan nog tot 31 mei via wjd.nl

 • FOTOVERSLAG Bisschop Van den Hende wijdt Arno Aardoom tot diaken

  Door: Bisdom Rotterdam maandag 22 mei 2023

  In de H. Willibrorduskerk in Teteringen wijdde bisschop Van den Hende op zondag 21 mei Arno Aardoom en Mick Huybrechts tot diaken. Arno is priesterstudent voor het bisdom Rotterdam en Mick voor het bisdom Antwerpen. Beiden ontvingen hun opleiding en vorming aan de priesteropleiding Bovendonk.

 • Brielle opent bedevaartseizoen op 3 juni

  Door: Bisdom Rotterdam woensdag 17 mei 2023

  Op zaterdag 3 juni opent het bedevaartsoord Brielle het bedevaartseizoen. Voor het eerst gaan die dag de deuren van de bedevaartkerk weer open voor bezoekers. De custos van het bedevaartsoord, pastoor Jack Glas, nodigt van harte uit voor een bezoek aan Brielle.

 • Op 13 mei vond de diocesane ontmoetingsdag plaats voor leden van pastoraatgroepen. Bisschop Van den Hende sprak deze ochtend over: Hoe betrek je verschillende generaties bij het parochiële leven? De bisschop was gevraagd om de deelnemers mede aan de hand van enkele voorbeelden uit te dagen om hierover na te denken en met elkaar in gesprek te gaan.

 • 31 mei: wereldwijd gebed voor de bisschoppensynode

  Door: Rkkerk.nl dinsdag 16 mei 2023

  Op 31 mei zal wereldwijd worden gebeden voor de komende bisschoppensynode ‘Voor een synodale Kerk: communio, participatio, missio’. In Nederland wordt in meerdere Maria-heiligdommen gebeden.

 • Vier.nu helpt uitnodigen voor Hemelvaart en Pinksteren

  Door: Bisdom Rotterdam vrijdag 12 mei 2023

  Op donderdag 18 mei viert de Kerk het hoogfeest van Hemelvaart. Vier.nu helpt parochies om mensen uit te nodigen Hemelvaart en Pinksteren te vieren.

 • Geloofsgesprek WJD: Jongeren in de Kerk

  Door: Bisdom Rotterdam zondag 07 mei 2023

  In het Geloofsgesprek op zondag 7 mei vertelden Romy Kersten (18) en pastoraal werker Johnny Tran over de WJD. In de parochie H. Theresia van Ávila (Drechtsteden) bereidt een groep jongeren zich voor op de reis. Romy is nog niet zo lang katholiek. Wat verwacht ze van de WJD? En waarom zijn de WJD zo belangrijk voor jongeren? Daarover vertelt Johnny Tran.

 • Meeleven met de nood van anderen: Liduinaprocessie

  Door: Bisdom Rotterdam zaterdag 06 mei 2023

  Gelovigen in het bisdom Rotterdam zijn uitgenodigd voor de Liduinaprocessie die plaatsvindt op zondag 14 mei. In april nodigde bisschop Van den Hende de parochies en pastorale teams per brief uit. Bisschoppelijk vicaris Henri Egging is rector van de basiliek in Schiedam. Hij ziet uit naar de processie, die sinds 2015 en nu voor de tweede keer na de coronaperiode wordt gehouden.

 • Lees meer

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze tweewekelijkse nieuwsupdate en mis niets.

Aanmelding aan het verwerken
Er is iets fout gegaan bij het aanmelden
Bedankt voor je aanmelding
× Deze popup niet meer weergeven