Inspiratie

• Zomerkampen 2023: Dat had je gedroomd!

Door: Bisdom Rotterdam zondag 05 februari 2023

Op dinsdag 31 januari kwam de leiding van de zomerkampen van het bisdom bij elkaar om de kampen voor te bereiden. De zomerkampen zijn voor kinderen, tieners en jongeren. Ze hebben dit jaar als thema: Dat had je gedroomd! De zomerkampen 2023 vinden plaats van 9 t/m 15 juli.

• Hoogtepunten van de WJD@Home

Door: Katholiekleven.nl woensdag 01 februari 2023

Op zondag tijdens WJD@Home vierden de jongeren samen met parochianen van Ameland de eucharistie in de Sint-Clemenskerk. Bisschop Van den Hout was hoofdcelebrant en verzorgde de homilie. In de middag werd een College Tour gehouden, waarbij bisschop Mutsaerts vragen beantwoordde en met de jongeren in gesprek ging.

• WJD@Home over geloof en in beweging komen

Door: Bisdom Rotterdam & katholiekleven.nl zondag 29 januari 2023

Op 28 januari startte de dag tijdens WJD@Home vroeg met een eucharistieviering. Bisschop Mutsaerts was daarin hoofdcelebrant. Bisschop Van den Hende verzorgde de homilie. Daarna was er een catechese door bisschop Van den Hout, waarna de jongeren in hun deelgroep het programma vervolgden.

• Jongeren zijn WJD@Home op Ameland gestart

Door: Bisdom Rotterdam vrijdag 27 januari 2023

Op vrijdag 27 januari zijn jongeren hun WJD@Home gestart op Ameland. Na een busreis door de verschillende bisdommen, waar de jongeren opstapten, en de oversteek met de veerboot kwamen ze samen in de Sint-Clemenskerk.

• Kerkbalans: Waarom geven aan de Kerk?

Door: Bisdom Rotterdam woensdag 18 januari 2023

Tijdens de landelijke persconferentie op woensdag 18 januari presenteerde Actie Kerkbalans samen met onderzoeksbureau Citisens de uitkomsten van een onderzoek over kerkbetrokkenheid en de rol van de Kerk in tijden van crises. De persconferentie vond plaats in Den Haag en was online te volgen.

• Op zaterdag 14 januari vond in Maasland in de Heilige Maria Magdalenakerk het diocesane startmoment van de actie Kerkbalans plaats. De H. Maria Magdalenakerk is onderdeel van de parochie Onze Lieve Vrouw van Sion (Midden Delfland). Vanuit het bisdom organiseerde Ad Sosef (actie Kerkbalans servicecentrum) dit startmoment.

• “Ik hoop dat veel jongeren meegaan naar de WJD in Lissabon”

Door: Bisdom Rotterdam zondag 15 januari 2023

Van vrijdag 27 tot en met zondag 29 januari vinden de WJD@Home plaats op Ameland. Vanuit het bisdom Rotterdam is diaken Iwan Osseweijer betrokken bij de organisatie. Hij is tot en met de Wereldjongerendagen coördinator voor de WJD in het bisdom Rotterdam.

• “Driekoningen was een symbolische dag om op weg te gaan”

Door: Bisdom Rotterdam maandag 09 januari 2023

Op zondag 8 januari was pastoor Jack Glas te gast in het Geloofsgesprek op NPO2. In 2023 worden de mediavieringen vanuit het bisdom tweemaal verzorgd vanuit de H. Petruskerk in Roelofarendsveen. Op het hoogfeest van Driekoningen en bij de kerststal in de kerk vertelt pastoor Glas dat dit een bijzondere dag voor hem is.

• Actie Kerkbalans begint met een startmoment op 14 januari

Door: Bisdom Rotterdam vrijdag 06 januari 2023

Op 14 januari start de actie Kerkbalans. Sinds enkele jaren worden parochies in het bisdom uitgenodigd om een startmoment te organiseren. Na een startmoment gaan vrijwilligers enthousiast op pad om enveloppen te bezorgen of om de laatste puntjes op de i te zetten voor een digitale mailing. Een startmoment is ook een goed moment om de media uit te nodigen en zo extra aandacht te vragen voor de actie.

• Requiemmis in kathedraal Rotterdam voor paus Benedictus

Door: Bisdom Rotterdam donderdag 05 januari 2023

Op donderdag 5 januari vond in Rome de uitvaartmis plaats van emeritus paus Benedictus XVI. In Rotterdam werd de klok van de kathedraal vijf minuten lang geluid op het moment dat paus Benedictus werd bijgezet in de crypte van de Sint Pietersbasiliek. De dag daarvoor, op woensdag 4 januari, werd in de kathedraal een requiemmis opgedragen voor de overleden paus.