Inspiratie

• Mgr. Van den Hende geeft checklist voor de Advent

Door: Bisdom Rotterdam woensdag 11 december 2019

Tijdens de Tour of Faith op 8 december ontvingen de blauwe zusters in Den Haag de jongeren en de bisschop met een bijzondere maaltijd. De maaltijd vormde de afsluiting van een programma dat in het teken stond van Advent en de voorbereiding Kerstmis.

• Gebedsleiders delen hun roepingverhaal op ontmoetingsdag

Door: Bisdom Rotterdam dinsdag 03 december 2019

‘Hier ben ik, zend mij.’ Met dit roepingenthema kwamen gebedsleiders van parochies in het bisdom Rotterdam op zaterdag 30 november bijeen voor hun inhoudelijke ontmoetingsdag.

• '40.000 vrijwilligers aan de slag voor actie Kerkbalans' is de titel van het voorbeeldartikel voor de actie Kerkbalans van de maand december. Het bisdom Rotterdam stelt zes voorbeeldartikelen en enkele foto's ter beschikking aan parochies om Kerkbalans onder de aandacht te brengen bij parochianen.

• ‘BAR’ presenteert onderzoek ‘digitaal collecteren’

Door: Bisdom Rotterdam vrijdag 29 november 2019

Het economaat van het Bisdom Rotterdam organiseert enkele malen per jaar bijeenkomsten per vicariaat om kennis en informatie uit te wisselen. De najaarsbijeenkomsten vonden plaats op maandag 25 november (Delft) en donderdag 28 november (Zoetermeer).

• Kerstposter 2019 van de NKSR voor basisscholen

Door: Bisdom Rotterdam woensdag 27 november 2019

Rond de herfstvakantie ontvingen katholieke basisscholen een kerstposter met daarbij een lespakket voor de Advent. Hiermee ondersteunt de Nederlandse Katholieke Schoolraad (NKSR) de scholen bij de voorbereiding op Kerstmis. De poster werd ook verstuurd aan parochies.

• Slot van het Jaar van de Roepingen

Door: Bisdom Rotterdam dinsdag 26 november 2019

Op het Hoogfeest van Christus Koning (24 november) eindigde het Jaar van de Roepingen. In een brief aan parochies, die aan het begin van het jaar werd verspreid (12-13 januari), nodigde Mgr. Van den Hende alle gelovigen uit om in 2019 in het Jaar van de Roepingen “bisdombreed stil te staan bij de roeping die we van de Heer ontvangen hebben, als gemeenschap en persoonlijk.”

• Nieuwe download voor parochies: Thermometer actie Kerkbalans

Door: Bisdom Rotterdam maandag 25 november 2019

Hoe breng je de actie Kerkbalans het hele jaar door onder de aandacht? Heel eenvoudig: meld regelmatig de tussenstand van Kerkbalans aan parochianen. De ‘thermometer’ is daarbij een handig hulpmiddel.

• Diakenwijding en ‘Christoffelmis’ voor overleden plebaan Chris Bergs

Door: Bisdom Rotterdam vrijdag 22 november 2019

Het bisdom is een miscompositie rijker. Op 16 november klonk de ‘Christoffelmis’ voor het eerst in de HH. Laurentius en Elisabeth Kathedraal tijdens de eucharistieviering, waarin Mgr. Van den Hende de dominicaan Michael-Dominique Magielse OP tot diaken wijdde.

• Plechtige inzegening parochiehuis Eendrachtskapel

Door: Bisdom Rotterdam donderdag 14 november 2019

Mgr. Van den Hende heeft op zondag 3 november de twee vernieuwde parochiezalen van de Eendrachtskapel ingezegend. De ene zaal is vernoemd naar de heilige diaken Laurentius, de patroonheilige van het bisdom en van de stad Rotterdam. De andere zaal is vernoemd naar paus Pius VI.

• Geloof en het leven dat God geeft

Door: Bisdom Rotterdam donderdag 14 november 2019

Van 11 t/m 16 november vindt de Week van het Leven plaats met op zaterdag 16 november in Utrecht de jaarlijkse Mars voor het Leven. De Week van het Leven gaat over de bescherming van het ongeboren leven. Katholiekleven.nl sprak hierover met theoloog Lambert Hendriks.