Inspiratie

• Kerkbalans: ‘Organiseer een luidmoment en optimaliseer je brief’

Door: Bisdom Rotterdam zaterdag 13 oktober 2018

“We zijn ons bewust van de uitdagingen bij de geldwerving voor de actie Kerkbalans. Met elkaar moeten we die vormgeven en de praktische mogelijkheden die er zijn aanwenden.” Hiermee opent algemeen econoom John Bakker de avond die de Kerkbalansconsulenten op maandag 8 oktober organiseren.

• “Het verhaal van Banneux”: video voor jongerenbedevaart

Door: Bisdom Rotterdam dinsdag 09 oktober 2018

“Het bedevaartsoord Banneux is een plek waar de hemel de aarde raakte.” Dit vertelt Henk van Zoelen in de video voor de jongerenbedevaart naar Banneux. De video werd gemaakt speciaal in het Jaar van Gebed. Hij vertelt over de verschijningen van Maria aan het meisje Mariette Beco in 1933 en laat de bijzondere plekken zien van het bedevaartsoord.

• Rozenkransgebed voor vrede in Schiedamse basiliek

Door: Bisdom Rotterdam maandag 08 oktober 2018

Op de dag van het feest van Onze-Lieve-Vrouw van de Rozenkrans, bidt Mgr. Van den Hende de rozenkrans voor op een toepasselijke plaats: de Basiliek van de H. Liduina en Onze Lieve Vrouw van de Rozenkrans in Schiedam.

• Gebed bij de heiligverklaring van paus Paulus VI en Mgr. Romero

Door: Bisdom Rotterdam maandag 08 oktober 2018

Op zondag 14 oktober verklaart paus Franciscus in Rome aartsbisschop Romero (1917-1980) en paus Paulus VI (1897-1978) heilig. In het bisdom Rotterdam zijn in oktober twee gebedskaarten verspreid.

• Centrum Vronesteyn viert dies in het Jaar van Gebed

Door: Bisdom Rotterdam vrijdag 05 oktober 2018

Op maandag 1 oktober vierde Centrum Vronesteyn voor de priesteropleiding en diakenopleiding een bijzondere dies. In het Jaar van Gebed bestaat Centrum Vronesteyn 30 jaar. Mgr. Van den Hende verzorgde de dieslezing. In de eucharistieviering daaraan voorafgaand preekte rector Walter Broeders.

• Vronesteyn viert het lustrum 1 oktober met een Bisdom Magazine

Door: Bisdom Rotterdam vrijdag 05 oktober 2018

Tijdens de diesviering van Centrum Vronesteyn voor de priester- en diakenopleiding in het bisdom Rotterdam is op 1 oktober een magazine gepresenteerd. Het blad is gemaakt in opdracht van de staf van Centrum Vronesteyn en de Bisdomstaf.

• Heel het bisdom bidt de rozenkrans

Door: Bisdom Rotterdam maandag 01 oktober 2018

“Vanouds is er in oktober extra aandacht voor het bidden van de rozenkrans. Het Jaar van Gebed is een extra impuls om oktober als maand van de rozenkrans te beleven.” Dit schrijft Mgr. Van den Hende in een korte boodschap bij de start van een estafette van het rozenkransgebed. Heel de maand oktober wordt de rozenkrans gebeden in de parochies in het bisdom.

• Bisschoppensynode: ‘Gebed voor alle jongeren in de wereld’

Door: Bisdom Rotterdam maandag 01 oktober 2018

Paus Franciscus schreef een gebed voor de bisschoppensynode (3-28 oktober) over ‘Jongeren, geloof en de onderscheiding van de roeping’. Door de Nederlandse Bisschoppenconferentie is hiervan een vertaling gemaakt, die als gebedskaart wordt verspreid.

• Geloofsgesprek op tv over de Rozenkrans (7 oktober)

Door: Bisdom Rotterdam zaterdag 29 september 2018

Op zondag 7 oktober komen het Geloofsgesprek en de mediaviering uit het bisdom Rotterdam. Het is een bijzondere dag, omdat de Kerk op deze dag de Gedachtenis Heilige Maagd Maria van de Rozenkrans viert. Er is geen betere plek om het Geloofsgesprek op te nemen dan in de Basiliek van de H. Liduina en Onze Lieve Vrouw van de Rozenkrans in Schiedam.

• Nieuw materiaal voor parochies: ‘Nalaten aan uw parochie’

Door: Bisdom Rotterdam woensdag 26 september 2018

Tijdens de diocesane bijeenkomst geldwerving is materiaal gepresenteerd voor parochies over nalatenschappen. Wouter van Tienhoven vertelde over het traject waarin de H. Theresia van Ávila parochie (Drechtsteden) samen met het bisdom materiaal maakt rond nalatenschappen. Het eerste resultaat is de folder ‘nalaten aan uw parochie’.