Inspiratie

• Mgr. Van den Hende hoopt op een gebedsgroep in elke parochie

Door: Bisdom woensdag 01 augustus 2018

“Parochies moeten canoniek een kerkbestuur hebben, we moeten een locatieraad hebben en een club die de dakgoten dicht houdt. Zo zou ik ook graag in elke parochie een gebedskring hebben. Om op zo’n manier ook als netwerk van liefde gehoor te geven aan de uitnodiging van de Heer om te doen wat Hij vraagt.” Op zondag 29 juli is Mgr. Van den Hende te gast bij Leo Fijen in het Geloofsgesprek.

• Bisschop bezoekt zomerkampen

Door: Bisdom maandag 30 juli 2018

Op woensdag 25 juni bezocht Mgr. Van den Hende het zomerkamp voor tieners in Vinkeveen. De dag ervoor had de bisschop al het jongerenkamp bezocht, dat dit jaar werd gehouden in Uden. Elk jaar organiseren ongeveer 25 vrijwilligers zomerkampen voor kinderen, tieners en jongeren. Desiree Bühler is medewerker jongerenpastoraat en vergezelt de bisschop.

• Tiende Willibrord Zomerkamp voor kinderen uit Den Haag

Door: Bisdom donderdag 26 juli 2018

Het Willibrord Zomerkamp is een gezellig kamp, dat jaarlijks wordt georganiseerd door de H. Willibrord- en de H. Agnesgemeenschap van de parochie Maria Sterre der Zee in Den Haag. Op woensdag 18 juli bezocht Mgr. Van den Hende het kamp, dat dit jaar zijn tiende editie beleefde.

• Eind juli wordt de nieuwe cursusfolder kerkmuziek toegezonden aan dirigenten, organisten, koorleden, parochies, pastorale beroepskrachten en andere geïnteresseerden die geadministreerd staan bij het bisdom Rotterdam en de Nederlandse Sint-Gregoriusvereniging (NSGV).

• Verdragen wat moeilijk is in het gebed en blijven verlangen om met God verbonden te zijn. Dat is de boodschap van de Nationale Bedevaart 2018 in Brielle.

• “Oktober is vanouds de maand van de rozenkrans. Graag wil ik parochies en religieuze gemeenschappen uitnodigen om in die maand deel te nemen aan een bisdombrede rozenkransestafette.” Dit schrijft Mgr. Van den Hende in een brief aan parochiebesturen, pastorale beroepskrachten en religieuze communiteiten in het bisdom Rotterdam.

• Thuisprogramma Wereldjongerendagen 2019: WJD@Home

Door: Bisdom donderdag 05 juli 2018

Jong Katholiek organiseert een WJD@home programma. Dit thuisprogramma is voor jongeren die niet mee kunnen naar de internationale Wereldjongerendagen 2019 in Panama. WJD@Home vindt plaats van 25 tot en met 27 januari op Ameland.

• “Aanbidding is de Heer gezelschap houden. Maar veel meer nog is het de Heer de kans geven iets in ons hart te doen”, vertelt Mgr. Van den Hende op zaterdag 30 juni. Vanwege het Jaar van Gebed spreken Mgr. Van den Hende en zuster Maria Nadiya Beznadiynych ssvm deze dag over aanbidding en eucharistie.

• Op zondag 24 juni kwam het Geloofsgesprek uit het bisdom Rotterdam. Deze zondag was emeritus-priester Rob van Nerum te gast. Hij leeft vanuit de spiritualiteit van Charles de Foucault.

• Verwelkomen is goed, maar uitnodigen nog beter. Dat is kort gezegd de boodschap van ‘Back to Church: Kerkproeverij’ 2018. Een brief, die via de bisdommen wordt verstuurd, nodigt parochies uit om mee te doen met de actie. ‘Back to Church: Kerkproeverij’ wordt dit jaar voor de tweede keer gehouden, in het weekend van 15 en 16 september.