Inspiratie

• Start 40-dagencampagne met het askruisje in het Jaar van Gebed

Door: Bisdom donderdag 15 februari 2018

Op Aswoensdag opent Mgr. Van den Hende de 40-dagencampagne met een eucharistieviering en het het askruisje in de kapel van het bisdomkantoor. Met de 40-dagencampagne wil het bisdom Rotterdam het diaconale werk - als evangelische opdracht van de Heer - in parochies zichtbaar maken.

• Bisdom maakt gebedskaart vanwege het Jaar van Gebed

Door: Bisdom dinsdag 13 februari 2018

Vanwege het Jaar van Gebed wordt vanaf Aswoensdag een gebedskaart verspreid in het bisdom Rotterdam. Het gebed is zo opgesteld dat het heel goed samen gebeden kan worden.

• Dit jaar liet een aantal parochies een eigen Kerkbalans-filmpje maken. Maar er is ook een YouTube-filmpje voor alle parochies in het bisdom Rotterdam, om over te nemen op de parochiewebsites en de social media. Het filmpje legt uit waarom de actie Kerkbalans belangrijk is en roept op: Geef voor je kerk!

• Boodschap paus Franciscus voor de Veertigdagentijd

Door: Rkkerk.nl woensdag 24 januari 2018

“Door het hand over hand toenemen van de zonde zal de liefde van de meesten verkoelen” (Mat. 24, 12). Dit is de titel van de boodschap van paus Franciscus voor de Veertigdagentijd. De paus waarschuwt voor het uitdoven van “de liefde die het middelpunt is van heel het evangelie” en hoopt dat we in de paasnacht opnieuw beleven dat het licht de duisternis verdrijft.

• Video: Over gebed en geld voor de actie Kerkbalans

Door: Bisdom dinsdag 23 januari 2018

“Hoe meer we het contact zoeken met Onze Lieve Heer, hoe meer we van Hem ook zullen leren hoe belangrijk het is om te geven. Op de eerste plaats dat je jezelf geeft, zoals God zichzelf ook gegeven heeft.” Daarnaast is het belangrijk om een financiële bijdrage te geven, vertelt vicaris-generaal Tjeerd Visser in deze video.

• Tour of Faith: Wat is de rol van het geloof in je leven?

Door: Bisdom maandag 22 januari 2018

“God roept ons om in verbondenheid met Hem te leven en Hij is mens geworden om die uitnodiging tot het uiterste te onderstrepen.” Op zondag 14 januari preekt Mgr. Van den Hende tijdens de jongerenontmoeting Tour of Faith in Gorinchem.

• Met bijna 100 mensen start de H. Nicolaasparochie in Zoetermeer samen met de Protestantse Gemeente Zoetermeer de actie Kerkbalans 2018. Penningmeester Peter Albers heet rond 12.00 uur iedereen welkom in parochieel centrum De Kapelaan.

• 17 parochies met een startmoment Kerkbalans

Door: Bisdom vrijdag 19 januari 2018

In het bisdom Rotterdam beginnen deze 17 parochies op zaterdag 20 januari de actie Kerkbalans met een startmoment. Kerkbalans is de grootste fondsenwervende actie van het jaar.

• Gebed bij de actie Kerkbalans

Door: Bisdom donderdag 18 januari 2018

Bij de start van de actie Kerkbalans wordt in het bisdom Rotterdam gebeden om zegen. Het gebed, dat hier is geplaatst op de website van het bisdom, wordt gebeden bij het diocesane startmoment van de actie Kerkbalans in Zoetermeer. Het wordt daarnaast aangereikt aan de parochies in het bisdom, die ook een startmoment houden.

• Meer dan 2.000 kerken in Nederland gaan op zaterdag 20 januari van start met hun actie Kerkbalans. Actie Kerkbalans is de grootste fondsenwervende actie in Nederland. Parochies kunnen op 20 januari de landelijke start volgen via een live uitzending op Facebook en YouTube.