Inspiratie

• Dit is het logo van de WJD 2023

Door: Bisdom Rotterdam woensdag 21 oktober 2020

Op internet is het logo van de Wereldjongerendagen 2023 in Lissabon bekend gemaakt. De organisatie deed dat op 16 oktober als een eerbetoon aan paus Johannes Paulus II. Op 16 oktober 1978 werd hij gekozen tot paus. De WJD waren in 1985 zijn initiatief.

• Update Kerkbalans: Moeite met DocBase? Blijf er niet mee lopen!

Door: Bisdom Rotterdam maandag 19 oktober 2020

Parochies in het bisdom Rotterdam maken zich klaar voor de actieperiode Kerkbalans en dat begint onder meer bij een grote administratieve klus: gegevens overzetten naar DocBase. Deze operatie is nodig om de ledenadministratie op orde te brengen zodat de actie Kerkbalans goed kan verlopen.

• ‘Maak ruimte in het parochieblad voor het Woord van God’

Door: Bisdom Rotterdam zaterdag 17 oktober 2020

Vanwege het coronavirus vond de bijeenkomst voor parochiebladredacties in het Jaar van het Woord van God op 14 oktober plaats als online bijeenkomst. Bisschop Van den Hende hield een inleiding en er was een digitale uitwisseling van parochiebladen. Daarnaast was er via twee presentaties aandacht voor het onderwerp ‘bladformule’.

• Woord van bemoediging van de Nederlandse bisschoppen

Door: Katholiekleven.nl dinsdag 13 oktober 2020

Het aantal coronabesmettingen is de laatste weken schrikbarend opgelopen. Vorige week deed minister Grapperhaus de oproep aan de kerken om het maximale aantal deelnemers aan religieuze bijeenkomsten te beperken tot dertig. In deze video spreken de bisschoppen een woord van bemoediging.

• Het Woord van God in het in het leven van Augustinus

Door: Bisdom Rotterdam vrijdag 09 oktober 2020

Op 7 oktober verzorgde prof. dr. Paul van Geest een inleiding over ‘Het Woord van God in het in het leven van Augustinus’ voor pastorale beroepskrachten en (kader)vrijwilligers. Vanwege de maatregelen rond het coronavirus werd deze bijeenkomst gehouden in de kathedraal en uitgezonden als livestream. Het overgrote deel van de ruim veertig deelnemers volgde de inleiding online.

• ‘Ten tijde van een pandemie’ bij slot bedevaartseizoen in Brielle

Door: Bisdom Rotterdam dinsdag 06 oktober 2020

Op zaterdag 3 oktober werd in Brielle het bedevaartseizoen afgesloten. Leden van de Bisschoppelijke Brielse Commissie (BBC), vrijwilligers van de bedevaartskerk, leden van de gebedskring en andere betrokkenen kwamen nog eenmaal in Brielle bijeen voordat de bedevaartskerk gesloten werd om in het voorjaar 2021 weer de deuren te openen.

• Geloofsgesprek op NPO2 over het Woord van God

Door: Bisdom Rotterdam zondag 04 oktober 2020

“Als je echt leerling van de Heer wil zijn, zul je ook naar Hem moeten luisteren. Paus Franciscus heeft een Zondag van het Woord van God ingesteld en als bisdom vieren we een heel Jaar van het Woord van God. We mogen steeds meer beseffen dat de Bijbel niet alleen een boek is met teksten, maar dat het God is die met ons in gesprek wil gaan.” Dit zei diaken Iwan Osseweijer in het Geloofsgesprek dat werd uitgezonden op zondag 4 oktober.

• Bisschop presenteert eerste exemplaar van pop-up tentoonstelling over Bijbel

Door: Bisdom Rotterdam donderdag 01 oktober 2020

Vanwege de 1600ste sterfdag van de heilige Hieronymus (347-420), stelde paus Franciscus aan het begin van dit jaar een speciale Zondag van het Woord van God in. Daarom viert het bisdom Rotterdam dit jaar een Jaar van het Woord van God. En daarom werd voor parochies een bijzondere tentoonstelling gemaakt over de Bijbel. Op woensdag 30 september presenteerde de bisschop de tentoonstelling in de HH. Laurentius en Elisabeth Kathedraal.

• Het bisdom Rotterdam stelt drie voorbeeldartikelen over de actie Kerkbalans beschikbaar voor parochies. Met deze voorbeeldartikelen kunnen leden van werkgroepen Kerkbalans in de aanloop naar de jaarlijkse geldelijke actie, aandacht vragen voor Kerkbalans in de eigen parochie.

• Het bisdom Rotterdam stelt vijf voorbeeldartikelen en enkele foto's ter beschikking aan parochies om nalaten aan de Kerk onder de aandacht te brengen bij parochianen. Het vierde artikel in deze reeks gaat over nalaten aan uw parochie als waardevolle en troostrijke optie.