Inspiratie

• Tour of Faith in de maand van Allerzielen

Door: Bisdom Rotterdam woensdag 13 november 2019

Op zondag 10 november kwamen de jongeren van Tour of Faith met de bisschop bijeen op de R.K. Begraafplaats St. Laurentius in Crooswijk (Rotterdam). “We komen vandaag bij Tour of Faith op deze begraafplaats samen, omdat november in de Kerk de maand van Allerzielen is”, heette Mgr. Van den Hende de jongeren welkom.

• Voorbeeldartikel Kerkbalans: Geven aan levende stenen

Door: Bisdom Rotterdam maandag 11 november 2019

'Geven aan levende stenen' is de titel van het voorbeeldartikel voor de actie Kerkbalans van de maand november.Het bisdom Rotterdam stelt zes voorbeeldartikelen en enkele foto's ter beschikking aan parochies om Kerkbalans onder de aandacht te brengen bij parochianen.

• “Het is een mooi initiatief dat we deze week extra bidden om roepingen in de week van het hoogfeest van de heilige Willibrord.” Dit zei Mgr. Van den Hende in de ‘Nationale Roepingenweek’ op maandag 4 november op Vronesteyn.

• De Nederlandse bisschoppen organiseren van 26 april t/m 2 mei een unieke jongerenbedevaart naar Rome. Priesters en diakens uit de Nederlandse bisdommen die Rome goed kennen begeleiden de reis. In deze video beantwoordt Mgr. Woorts een aantal vragen.

• Op 19 oktober vond in Nootdorp een bijeenkomst plaats voor pastorale beroepskrachten en vrijwilligers die zich in parochies inzetten voor huwelijksvoorbereiding en gezinspastoraat. De bijeenkomst werd georganiseerd door de Diocesane Werkgroep Huwelijk en Gezin.

• Indiase pater Melvin over missie: “De hele wereld is onze parochie”

Door: Bisdom Rotterdam woensdag 30 oktober 2019

Melvin Victor Tharsis is priester van de Sociëteit van het Goddelijk Woord (SVD) en gevormd en opgeleid in India. In het Geloofsgesprek op zondag 27 oktober vertelt hij Leo Fijen hoe hij missionaris werd. Hij wijst daarbij op het speldje dat hij draagt: het goddelijk woord gaat over de hele wereld.

• ‘Nationale Roepingenweek’ in Nederland

Door: Bisdom Rotterdam donderdag 24 oktober 2019

Dit jaar organiseert de R.-K. Kerk in Nederland voor het eerst een ‘Nationale Roepingenweek’. Van 3 t/m 9 november zijn er in de bisdommen speciale vieringen waarin de roeping tot het priesterschap, het diaconaat en het religieuze leven centraal staat.

• Bisdominitiatieven voor migranten en vluchtelingen

Door: Rkkerk.nl maandag 21 oktober 2019

Naar aanleiding van de Werelddag van vluchtelingen en migranten (29 september 2019) geven de bisdommen een update van de initiatieven en projecten gericht op vluchtelingen en migranten binnen de bisdommen. De update is een aanvulling op het in 2016 uitgegeven overzicht ‘Herbergzaam Nederland’.

• Mariaconcert basiliek Schiedam: ‘Maria inspireert en troost’

Door: Bisdom Rotterdam maandag 21 oktober 2019

Twee koren, een ensemble, een cantorij en een sopraan verzorgden op zondag 20 oktober in de basiliek in Schiedam een concert met Marialiederen. Mgr. Van den Hende was onder de genodigden en hield een korte overweging.

• Eucharistische aanbidding in de kathedraal van Rotterdam

Door: Bisdom Rotterdam dinsdag 15 oktober 2019

Op vrijdag 12 oktober vond in het bisdomhuis een ontmoeting plaats van de bisschop met een aantal kernvrijwilligers van de eucharistische aanbidding in de kathedraal. Iedere doordeweekse dag wordt om 9.30 uur de eucharistie gevierd in de kathedraal. Aansluitend wordt in de dagkapel het heilig sacrament in de monstrans uitgesteld.