Inspiratie

• Verwelkomen is goed, maar uitnodigen nog beter. Dat is kort gezegd de boodschap van ‘Back to Church: Kerkproeverij’ 2018. Een brief, die via de bisdommen wordt verstuurd, nodigt parochies uit om mee te doen met de actie. ‘Back to Church: Kerkproeverij’ wordt dit jaar voor de tweede keer gehouden, in het weekend van 15 en 16 september.

• Vicariaatsbijeenkomsten over Kerkbalans, AVG en btw

Door: Bisdom vrijdag 22 juni 2018

Tijdens vicariaatsbijeenkomsten op maandag 18 juni en donderdag 21 juni spraken penningmeesters en andere bestuursleden en het bisdom met elkaar over financiële en juridische zaken.

• “Er was een verdrukte die riep: de Heer heeft hem antwoord gegeven” (psalm 34, 7). Zo opent de boodschap van paus Franciscus voor de Werelddag van de Armen op 18 november 2018. De dag wordt dit jaar voor de tweede keer gehouden.

• Parochiebladen informeren en inspireren met gebed

Door: Bisdom zondag 10 juni 2018

Parochiebladen besteden in het Jaar van Gebed extra aandacht aan bidden. Dat blijkt tijdens de bijeenkomst met redacties van parochiebladen op 6 juni in Delft. Het bisdom organiseert de bijeenkomst om uit te wisselen rond de vraag hoe je als parochieblad mensen kunt uitnodigen om te komen tot gebed.

• Zo nodigen parochies dit jaar extra uit om te bidden

Door: Bisdom woensdag 06 juni 2018

Parochies gaan in op de uitnodiging om in het Jaar van Gebed extra aandacht te geven aan bidden. Zo nodigde bijvoorbeeld de kathedrale parochie via een dagelijks bericht op Twitter mensen uit om mee te bidden met de Pinksternoveen in het Jaar van Gebed. Parochiebladen besteden aandacht aan het Jaar van Gebed en parochies nodigen sprekers uit voor een inleiding.

• Jaar van Gebed: eucharistische aanbidding

Door: Bisdom woensdag 06 juni 2018

Tijdens een bijeenkomst op zaterdag 30 juni spreken Mgr. Van den Hende en zuster Maria Nadiya ssvm over de eucharistie en eucharistische aanbidding. Zij doen dit tijdens een ontmoeting in Den Haag vanwege het Jaar van Gebed.

• Mgr. Van den Hende wijdt Daan Huntjens tot priester

Door: Bisdom dinsdag 05 juni 2018

“Op grond van de ondervraging van het christenvolk en het oordeel van de verantwoordelijken verklaar ik dat Daan Huntjens waardig bevonden is.” Met deze woorden beveelt rector Broeders van Vronesteyn op zaterdag 2 juni Daan Huntjens aan bij Mgr. Van den Hende voor de priesterwijding.

• “Voor pastorale beroepskrachten is het goed om zelf ook geworteld te blijven in het gebed”, zegt vicaris Egging tijdens de bijeenkomst voor priesters, diakens en pastoraal werkers van het vicariaat Rotterdam. De groep is op deze woensdagmorgen 30 mei te gast bij de zusters Maria Stella Matutina in Dordrecht.

• Diocesane ontmoeting kerktoetreders in Schiedam

Door: Bisdom Rotterdam woensdag 30 mei 2018

Zo’n zeventig kerktoetreders vanuit verschillende parochies van het bisdom Rotterdam gaven met hun peetouders en begeleiders gehoor aan de uitnodiging van bisschop Van den Hende om zaterdag 26 mei naar de jaarlijkse ontmoetingsbijeenkomst te komen.

• “Eindelijk is het dan zover! Zaterdag 19 mei 2018. De Vuurdoop en jij bent erbij!” Zo werden de 600 vormelingen welkom geheten tijdens de jaarlijkse dag die speciaal voor hen wordt georganiseerd. Vormselgroepen uit het hele bisdom komen samen op de zaterdag vóór Pinksteren.