Inspiratie

• WJD@Home 2022: De eerste aanmelders uit het bisdom Rotterdam

Door: Bisdom Rotterdam vrijdag 30 juli 2021

In juli startte de inschrijving voor de landelijke WJD@Home op Ameland (14-16 januari). Onder de eerste aanmelders zijn twee jongeren uit het bisdom Rotterdam: Pauline Terpstra en Ingrid de Haas.

• Deze zomer: Groei en bloei

Door: Bisdom Rotterdam vrijdag 30 juli 2021

Begin juli verscheen Tussenbeide met een speciale zomerbijlage Groei & bloei. Parochies konden de zomerbijlage extra bestellen. Verschillende parochies deden dat. De Tussenbeide met zomerbijlage werden extra verspreid via de kerken en ook thuisbezorgd.

• Vera, Bart en Isabel over de bijzondere momenten van de zomerkampen

Door: Bisdom Rotterdam vrijdag 30 juli 2021

Bart Boons, Vera Oostdijk en Isabel van ’t Hart gingen dit jaar voor het eerst mee als leiding bij de zomerkampen van het bisdom. Bart met het jongerenkamp. Vera met het tienerkamp. Isabel met het kinderkamp. Na een week met lange dagen en korte nachten moeten ze even bijkomen, maar ze hebben wel tijd om een paar vragen te beantwoorden.

• Leeftijdsgenoten en geloofsgenoten: de zomerkampen van het bisdom

Door: Bisdom Rotterdam vrijdag 30 juli 2021

In juli namen 75 kinderen, tieners en jongeren deel aan de zomerkampen van het bisdom. Vorig jaar konden de kampen niet doorgaan. Nu werd alles op alles gezet om ze veilig en verantwoord te houden, in een bubbel.

• Op dinsdag 31 augustus opent de priester- en diakenopleiding Vronesteyn het studiejaar met een eucharistieviering in de kerk van de HH. Laurentius en Ignatius (Eendrachtskapel). De viering begint om 18.00 uur. Belangstellenden zijn uitgenodigd hierbij aanwezig te zijn.

• Pastorale beroepskrachten uit het bisdom Rotterdam maakten op maandag 15 juli kennis met ‘In het teken van de weg’. Dit nieuwe materiaal is ontwikkeld door het bisdom Rotterdam voor pastorale teams. ‘In het teken van de weg’ nodigt ouders van kinderen die de initiatiesacramenten ontvangen uit tot een geloofsgesprek.

• 5 principes voor online video in je parochie

Door: Katholiekleven.nl dinsdag 20 juli 2021

In mei en juli hield katholiekleven.nl online presentaties in diverse bisdommen om uit te wisselen over hoe je als parochie video in kunt zetten binnen je communicatiemix. In het bisdom Rotterdam was de bijeenkomst op 6 juli.

• Geloofsgesprek: ‘Hier kun je gelukkig zijn’

Door: Bisdom Rotterdam maandag 19 juli 2021

Verscholen in het bos bij Oosterhout, in Noord-Brabant, ligt de mooiste zomerplek van Nederland. Tenminste, als je het aan Leo Lap vraagt. Sinds 1954 staat daar ‘zijn’ kamphuis “Ahoy”. Op 18 juli vertelde hij hierover in het Geloofsgesprek op NPO2. Het Geloofsgesprek werd uitgezonden voorafgaand aan de mediaviering.

• “Op 9 juli 1572 werden bij Brielle negentien priesters en kloosterlingen - voor het merendeel inwoners van Gorcum - gedood vanwege hun getuigenis omtrent de tegenwoordigheid van Christus in de eucharistie en het gezag van de paus als zichtbaar hoofd van de Kerk.” Met deze woorden opende custos Jack Glas op zaterdag 10 juli de Nationale Bedevaart.

• Online bijeenkomst: Godsdienstvrijheid en de martelaren van nu

Door: Bisdom Rotterdam vrijdag 09 juli 2021

Voorafgaand aan de Nationale Bedevaart Brielle, bij de feestdag van de HH. Martelaren van Gorcum, nodigde bisschop Van den Hende belangstellenden uit voor een online bijeenkomst over godsdienstvrijheid en de martelaren van nu.