Inspiratie

 • Vijftig dagen viert de Kerk de paastijd. Met Pinksteren wordt deze afgesloten, wanneer de Kerk de komst van de Heilige Geest viert. Op Tweede Pinksterdag, maandag 20 mei, is bisschop Van den Hende in Rotterdam hoofdcelebrant op de landelijke ontmoetingsdag van CHARIS, het netwerk van katholieke charismatische initiatieven.

 • Het leven van Bernadette

  Door: Katholiekleven.nl woensdag 17 april 2024

  Van 9 t/m 12 april was de reliek van de heilige Bernadette in de kathedraal in Rotterdam. De schrijn met de reliek reist de hele maand nog langs de verschillende bisdommen. Op katholiekleven.nl zijn twee artikelen verschenen over het leven van Bernadette.

 • Derde stap naar Roepingenzondag: Ambassadeursontmoeting op Vronesteyn

  Door: Bisdom Rotterdam dinsdag 16 april 2024

  Op de dag waarop de relieken van H. Bernadette in de Rotterdamse kathedraal aankwamen was 's avonds in Vronesteyn de ontmoeting van ambassadeurs van Vronesteyn op weg naar Roepingenzondag, op 21 april.

 • VIDEO Hemel en aarde raken elkaar hier

  Door: Katholiekleven.nl maandag 15 april 2024

  Van 9 t/m 12 april was de reliek van de heilige Bernadette in het bisdom Rotterdam. Katholiekleven.nl maakte op donderdag 11 april deze video op de “Lourdesdag” in de kathedraal.

 • Vier dagen lang verwelkomde het bisdom Rotterdam de relieken van de heilige Bernadette in de kathedraal. Op de avond van de eerste dag, dinsdag 9 april, hield pastoor Jeroen Smith voor alle belangstellenden een inleiding over: Lourdes en andere verschijningen van Maria. Wat is haar rol bij de (nieuwe) evangelisatie?

 • Het bisdom Rotterdam heeft een selectie van foto’s beschikbaar die zijn gemaakt op de dagen dat de reliekschrijn van Bernadette in de kathedraal was.

 • Vele honderden mensen bezochten ‘Lourdes aan de Maas’

  Door: Bisdom Rotterdam maandag 15 april 2024

  De kathedraal in Rotterdam verwelkomde deze dagen bij de eucharistievieringen naar schatting 1.500 mensen. Buiten de vieringen waren er voortdurend bezoekers in de kathedraal voor persoonlijk gebed bij de reliekschrijn. Er werden deze dagen 1.500 kleine kaarsjes gebrand en ruim 450 noveenkaarsen. Aan de lichtprocessie op vrijdagavond deden 400 mensen mee.

 • FOTOVERSLAG “Laten wij in deze avond lichtdragers worden”

  Door: Bisdom Rotterdam zondag 14 april 2024

  Het avondprogramma op vrijdagavond 12 april begon met een gezamenlijke maaltijd voor jongeren. Zij hadden deze avond gelegenheid om te bidden bij de reliek van Bernadette. Daarna begon later op de avond om 20.00 uur de internationale eucharistieviering met aansluitend een Lourdes lichtprocessie.

 • FOTOVERSLAG Kruisweg van Lourdes

  Door: Bisdom Rotterdam vrijdag 12 april 2024

  Op de laatste dag dat het bisdom Rotterdam de relieken van de H. Bernadette ontvangt werd op vrijdagmiddag 12 april de kruisweg van Lourdes gebeden in de HH. Laurentius en Elisabeth Kathedraal.

 • FOTOVERSLAG “Lourdesdag” in Rotterdam

  Door: Bisdom Rotterdam vrijdag 12 april 2024

  Op donderdag 11 april werd er een “Lourdesdag” gehouden in de kathedraal in Rotterdam. Parochies en bedevaartgroepen in de parochies waren uitgenodigd voor deze dag rond de relieken van de heilige Bernadette. Bisschop Van den Hende nam deel aan de middag.

 • Lees meer

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze tweewekelijkse nieuwsupdate en mis niets.

Aanmelding aan het verwerken
Er is iets fout gegaan bij het aanmelden
Bedankt voor je aanmelding
× Deze popup niet meer weergeven