Inspiratie

• In een video die speciaal voor Roepingenzondag 25 april is opgenomen vraagt bisschop Van den Hende aandacht voor het gebed om roepingen en het gesprek over roepingen: “Bovenal wil ik mij graag richten tot degenen die geroepen zijn tot het priesterschap en het diaconaat in de toekomst.”

• Gesprek over nalatenschappen in parochies

Door: Bisdom Rotterdam woensdag 14 april 2021

Op 13 april hield het bisdom een online bijeenkomst over nalatenschappen. Algemeen econoom Bakker heette de deelnemers welkom en gaf het woord aan Martijn Erkens voor een presentatie over nalatenschappen en de materialen die het bisdom voor parochies beschikbaar heeft.

• In de kathedraal van Rotterdam vertelt Monique Boons in het geloofsgesprek van zondag 11 april over bidden en haar diaconale inzet. Ze vertelt hoe ze op jonge leeftijd al gepassioneerd raakte over diaconie. Nog altijd is ze actief voor haar naaste en leert in de parochie ook aan kinderen hoe bidden en daden van liefde samengaan.

• In zijn homilie bij de chrismamis riep bisschop Van den Hende op om ons geloof en engagement levend te houden, opdat het ook anderen mag bewegen en bemoedigen om na coronatijd niet te zeggen “het is klaar”, maar juist “opnieuw met de Heer een stap te zetten in de goede richting.” In drie online bijeenkomsten wordt dit vertaald naar de inzet voor de financiële basis onder de parochies nu en in de toekomst.

• Vronesteyn: In gesprek over de boodschap van de paus voor Roepingenzondag

Door: Bisdom Rotterdam donderdag 08 april 2021

Op dinsdag 6 april gingen priester- en diakenstudenten van Vronesteyn en enkele jongere diocesane en reguliere priesters samen met rector Walter Broeders en bisschop Van den Hende in gesprek over de boodschap van de paus voor Roepingenzondag.

• “Jezus leeft en wij met Hem” (van Pasen naar Pinksteren)

Door: Bisdom Rotterdam maandag 05 april 2021

“In de loop van de vijftig dagen op weg naar Pinksteren, mogen we steeds meer de overtuiging krijgen dat Jezus niet dood is maar leeft.” Vanuit de kapel in het bisdomhuis in Rotterdam vertelt bisschop Van den Hende hoe de leerlingen van Jezus groeien in het geloof in de verrijzenis.

• Vier Pasen! De paaswens van bisschop Van den Hende

Door: Bisdom Rotterdam donderdag 01 april 2021

“Ook dit jaar willen de bisschoppen zeggen: vier Pasen. En dat betekent niet alleen paaszondag maar de hele paastijd beleven als een op weg gaan met de Heer en de Geest ontvangen van de Heer zelf.” Dit zegt bisschop Van den Hende in de video die op Tweede Paasdag online komt op vierpasen.nl en die de reeks van acht filmpjes van de Nederlandse bisschoppen afsluit.

• “Ik hoop dat het paasfeest voor ons een nieuw begin is. Dat we ook in deze tijd van pandemie niet rustig afwachten of somber worden, maar zeggen: ons hart moet blijven kloppen voor het evangelie, we moeten blijven bidden, de sacramenten blijven vieren waarin de Heer ons aanraakt en bezielt.” Bisschop Van den Hende preekte in de chrismamis over de toekomst van de Kerk na de coronapandemie.

• LIVESTREAM Chrismamis 2021

Door: Bisdom Rotterdam dinsdag 30 maart 2021

Het bisdom viert de chrismamis op woensdagavond 31 maart. De chrismamis wordt vanaf 19.30 uur uitgezonden als livestream via het YouTube-kanaal van het bisdom Rotterdam.

• Vier Pasen met Tussenbeide

Door: Bisdom Rotterdam dinsdag 30 maart 2021

“Wanneer wij op Pasen vieren dat Christus is opgestaan uit de dood, dan is het feest van de verrijzenis niet ons einddoel, maar ten diepste ons vertrekpunt.” Dit schrijft bisschop Van den Hende in het nieuwe paasnummer van Tussenbeide.