Inspiratie

• ‘Gewijd voor de zware taak van het diaconaat’

Door: Bisdom zondag 19 november 2017

“We zijn dankbaar als bisdom dat we opnieuw in ons midden twee mannen tot diaken mogen wijden.” Zo opent Mgr. Van den Hende zijn homilie op zaterdag 18 november in de HH. Laurentius en Elisabeth Kathedraal. De bisschop wijdt deze dag Daan Huntjens (29) en Peter Winnubst (51) tot diaken.

• Ruim tachtig vrijwilligers en pastorale beroepskrachten zijn op zaterdag 11 november bijeen in de Caeciliakerk in Rotterdam voor de diocesane Diaconieprijs ‘Brood en Rozen’. Vicaris-generaal H. Verbakel reikt de prijs uit aan drie diaconale initiatieven in het bisdom Rotterdam.

• “Kerkbalans is een gezamenlijke verantwoordelijkheid. Doe het samen en maak er iets moois van.” Met deze woorden vat Ad Sosef aan het eind van de avond de meet & greet samen die het bisdom op 8 november organiseert over Kerkbalans en communicatie.

• Wat wil je als begeleider in het jongerenpastoraat overbrengen op tieners en jongeren? Welk materiaal is daarvoor beschikbaar? En hoe sluit je aan bij hun leefwereld? Daarover gaat de cursus jongerenpastoraat van het bisdom Rotterdam onder leiding van Fredi Hagedoorn.

• Terugblikken op de Romebedevaart

Door: Bisdom zondag 12 november 2017

“Het is een bijzondere week geweest, omdat je met 250 mensen echt een pelgrimstocht maakt naar de stad waar we het centrum van onze Kerk vinden. Het is een reis om het geloof te delen en te vieren en dat is deze week heel goed uit de verf gekomen.” Dit vertelt Mgr. Van den Hende op zondag 12 november in het Geloofsgesprek op NPO2.

• Bisdombedevaart: reünie, fotoverslag en Geloofsgesprek

Door: Bisdom vrijdag 10 november 2017

Het bisdom organiseert op 10 december een reünie voor de mensen die in oktober deelnamen aan de bisdombedevaart naar Rome. “We hebben met elkaar gebouwd aan een netwerk van liefde. Het is goed om dit netwerk te onderhouden”, aldus vicaris Tjeerd Visser, die namens de bisschop uitnodigt voor de reünie.

• PCI-en informeren zich over fondswerving

Door: Bisdom dinsdag 07 november 2017

Geldwerving staat centraal bij de twee vicariaatsbijeenkomsten die de Diocesane Caritas Instelling (DCI) en het bisdom Rotterdam eind oktober organiseerden voor de besturen van de Parochiële Caritasinstellingen (PCI-en).

• Tijdens de maandelijkse Tour of Faith gaan jongeren en de bisschop in gesprek over actuele geloofsthema’s. In november is het thema: de heiligen die ons in geloof zijn voorgegaan. Eerder ging in oktober het gesprek over duurzaamheid en zorg voor de schepping.

• Video: Over Allerzielen en de doden begraven

Door: Katholiekleven.nl dinsdag 31 oktober 2017

“We zijn mensen die een waardigheid van God gekregen hebben die je nooit iemand af kunt nemen. Dat betekent als je sterft, dat je nog altijd met eerbied en waardigheid wordt omringd.” Dit zegt Mgr. Van den Hende aan de vooravond van Allerzielen, 2 november.

• Professionele foto’s voor parochies bij actie Kerkbalans

Door: Bisdom dinsdag 31 oktober 2017

Het bisdom Rotterdam stuurt zo’n twintig parochies en geloofsgemeenschappen een professionele én persoonlijke foto die zij kunnen inzetten rond de actie Kerkbalans 2018 voor de parochiewebsite, het parochieblad en social media. De foto’s zijn gemaakt tijdens de diocesane bijeenkomst over geldwerving op 12 oktober.