Inspiratie

Bisschoppen wijden bisdommen toe aan Maria

Door: Bisdom maandag 15 mei 2017
Foto: Ramon Mangold

Aanleiding voor de toewijding van de bisdommen aan Maria is het 100-jarig jubileum van de verschijningen van Maria in Fatima

Op zaterdag 13 mei 2017 hebben de Nederlandse bisschoppen hun bisdommen gezamenlijk toegewijd aan het Onbevlekte Hart van Maria. Ze deden dit in een vesperviering in de Onze-Lieve-Vrouwe Basiliek in Maastricht. “De toewijding van de bisdommen aan Maria was een krachtig moment”, vertelt Mgr. Van den Hende na afloop. “Bisschoppen uit het hele land waren bijeen in Maastricht en baden daar het toewijdingsgebed samen met de vele mensen die er aanwezig waren, en die ook uit het hele land waren gekomen.”

De bisschoppen hebben hun bisdommen en alle mensen die in de bisdommen wonen toegewijd aan Maria in het gelovige besef dat Maria ons brengt bij Christus. Aanleiding voor de toewijding van de bisdommen aan Maria is het 100-jarig jubileum van de verschijningen van Maria in Fatima. Mgr. Van den Hende: “Het was mooi om samen in gebed bijeen te zijn in het besef dat paus Franciscus deze dag in Fatima was. We mogen als Wereldkerk meer en meer een netwerk van gebed zijn. Met gebed geef je gehoor aan de oproep van Jezus om te bidden en standvastig te zijn in het gebed.”

In het evangelie van Lucas leert Jezus de leerlingen in een gelijkenis dat zij steeds moesten bidden en daarin niet versagen (Lucas 18, 1). Mgr. Van den Hende: “Het is ook de oproep van Maria in Fatima om trouw te blijven in gebed en veel te bidden. Met het gebed leggen wij ons leven in Gods hand en weten wij ons verbonden met Maria, de moeder van de Heer, die ons als voorspreekster gegeven is.”

Bekijk het videoverslag van katholiekleven.nl

Bid mee met de bisschoppen. Deze video bevat de beelden van de toewijding en de tekst van het gebed:

Fotograaf Ramon Mangold maakte de volgende reportage.

Deel dit item

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze tweewekelijkse nieuwsupdate en mis niets.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze tweewekelijkse nieuwsupdate en mis niets.

Aanmelding aan het verwerken
Er is iets fout gegaan bij het aanmelden
Bedankt voor je aanmelding
× Deze popup niet meer weergeven