Inspiratie

Brielle sluit bedevaartseizoen 2019 af

Door: Bisdom Rotterdam vrijdag 11 oktober 2019

Op de jongerenmiddag was broeder Joachim ofm te gast. (Foto: Peter van Mulken)

Bemoedigende eucharistieviering en een inspirerende jongerenmiddag

Het Heiligdom van de Martelaren van Gorcum heeft het bedevaartseizoen 2019 afgesloten met een jongerenbijeenkomst en een plechtige eucharistieviering, waarin vicaris-generaal Visser hoofdcelebrant was en custos Glas concelebreerde.

In zijn homilie tijdens de eucharistieviering op 5 oktober haalde vicaris-generaal Visser aan hoe in mei het bedevaartseizoen op een bijzondere wijze werd geopend. Toen werd de gerestaureerde schrijn binnengebracht, waarin zich relieken van de heilige Martelaren bevinden. Na de eucharistieviering op 5 oktober was er een moment van ontmoeting, waarbij over het afgelopen bedevaartseizoen werd gesproken en naar aanleiding van de homilie ook over hoe je elkaar kunt bemoedigen in geloof.

De jongerenmiddag in het Heiligdom van de Martelaren van Gorcum vond kort daarvoor plaats op 29 september. Op die middag was broeder Joachim ofm te gast. De franciscaan las met de jongeren het begin van het testament van St. Franciscus en ging hierover met de jongeren in gesprek. Het thema van zijn lezing was “roeping” en met die bril keken zij ook naar de teksten.

Deel dit item

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze tweewekelijkse nieuwsupdate en mis niets.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze tweewekelijkse nieuwsupdate en mis niets.

Aanmelding aan het verwerken
Er is iets fout gegaan bij het aanmelden
Bedankt voor je aanmelding
× Deze popup niet meer weergeven