Inspiratie

Data WJD 2023 bekend: 1 tot en met 6 augustus 2023

Door: Bisdom Rotterdam woensdag 06 oktober 2021

Foto: Ramon Mangold

Twee weken met een voorprogramma en de WJD in Lissabon

Jongeren die in 2023 mee willen naar de Wereldjongerendagen (WJD) in Lissabon kunnen nu de eerste week van augustus reserveren én de laatste week van juli. De organisatie heeft namelijk bekendgemaakt dat de WJD in 2023 plaatsvinden van 1 tot en met 6 augustus. De week ervoor zijn de ‘dagen van de bisdommen’. Jongeren zijn dan welkom voor een voorprogramma in bisdommen in Portugal. Jong Katholiek laat weten dat voor de WJD 2023 wordt samengewerkt met reisorganisatie Huis voor de Pelgrim.

Hoogtepunt van de WJD is het bezoek van de paus. Tijdens de slotviering worden meer dan een miljoen deelnemers verwacht. De WJD vinden elke twee of drie jaar in een ander werelddeel plaats. De laatste keer was in 2019 in Panama. De bedoeling was dat de volgende editie in 2022 zou plaatsvinden, maar vanwege de coronapandemie is deze uitgesteld tot 2023.

Jongeren die mee willen naar de WJD zijn van harte uitgenodigd voor de WJD@Home die in het weekend van 14-16 januari worden gehouden op Ameland. Jong Katholiek organiseert dit weekend voor jongeren van 15-30 jaar. De organisatie hoopt dat net als bij de vorige editie (in 2019) opnieuw veel jongeren zich zullen aanmelden, omdat de WJD@Home de perfecte opstap zijn naar de WJD van Lissabon.

Deel dit item

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze tweewekelijkse nieuwsupdate en mis niets.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze tweewekelijkse nieuwsupdate en mis niets.

Aanmelding aan het verwerken
Er is iets fout gegaan bij het aanmelden
Bedankt voor je aanmelding
× Deze popup niet meer weergeven