Inspiratie

‘Dit is een goede reden om naar de WJD in Panama te gaan’

Door: Bisdom maandag 26 maart 2018

Foto: Peter van Mulken

De landelijke reisorganisatie heeft iets extra’s bedacht voor deze WJD: streams

“Redenen om niet naar deze Wereldjongerendagen te gaan, hebben we omgedraaid naar redenen om wél te gaan.” Sander van Aarle presenteert op Palmzondag 25 maart de reis naar de Wereldjongerendagen in Panama. Anders dan anders, vinden de WJD komend jaar niet plaats in de zomervakantie, maar in januari (22-27 januari). Dat kan een hindernis zijn voor jongeren om deel te nemen. En dan is er ook de prijs, die hoger is, omdat er een flink eind gevlogen moet worden.

De vingers gaan de lucht in als Sander vraagt wie er nog niet eerder deelnam aan een WJD. Later gebeurt dat nogmaals als hij vraagt wie van de jongeren in de zorg werkt of daar een opleiding toe volgt. De landelijke reisorganisatie heeft namelijk iets extra’s bedacht voor deze WJD: streams. Elke jongere die zich inschrijft voor de WJD kan een ‘stream’ kiezen, waarin geloof wordt verbonden met een werkveld of inhoudelijk thema. Zorg is er daar één van, onderwijs is een andere. Daarnaast is er bijvoorbeeld een stream voor wie meer wil weten vanuit de theologie. Een stream ‘Twitteren met God’ behandelt juist weer hele basale vragen.

Sander werkt zelf in het onderwijs. Hij is leraar op een basisschool en weet dat het niet altijd makkelijk is om uit te leggen wat je geloof voor je betekent en hoe het je inspireert in je opleiding of in je werk. “Durf je daarover te spreken? Of twijfel je of je genoeg weet om het goed uit te kunnen leggen? Daarom zijn die ‘streams’ gemaakt. Voor jou dus. De ‘streams’ komen bovenop de catechese van de bisschoppen, het algemene thema van de WJD en de gesprekken in de deelgroepen. Daarom is het voor iedereen interessant om te gaan. Als je denkt het wordt lastig…, zeg ik: ja, maar het wordt wél erg interessant!”

Op de website van de VNB worden nu vier reisopties aangeboden vanuit de landelijke WJD-organisatie. Inschrijven kan tot 1 oktober.

Deel dit item

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze tweewekelijkse nieuwsupdate en mis niets.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze tweewekelijkse nieuwsupdate en mis niets.

Aanmelding aan het verwerken
Er is iets fout gegaan bij het aanmelden
Bedankt voor je aanmelding
× Deze popup niet meer weergeven