Inspiratie

FOTOVERSLAG Ad limina bezoek van de bisschoppen

Door: Bisdom Rotterdam zaterdag 12 november 2022

Ontmoeting op het Sint Pietersplein na de audiëntie bij paus Franciscus. (Foto: Ramon Mangold)

Bekijk de foto’s en de videoregistratie van de eucharistievieringen van dag vier en vijf van het ad limina

Na een dag van gesprekken op verschillende dicasteries vierden de bisschoppen op donderdag 10 november de eucharistie in de Santa Maria dell’Anima. In deze kerk bevindt zich het graf van paus Adrianus VI. De bisschoppen vierden de eucharistie samen met de Duitstalige gemeenschap in deze kerk. Mgr. De Jong was hoofdcelebrant in deze viering.

Bekijk de foto’s van deze dag (alle foto’s © Ramon Mangold), klik op de foto voor een vergroting en op de pijltjes om te bladeren.

Op vrijdag 11 november gingen de bisschoppen op audiëntie bij paus Franciscus. De paus nam er ruim de tijd voor, in een “spontaan gesprek, met vragen over en weer”, zoals bisschop Van den Hende het omschreef na afloop. Op katholiekleven.nl zijn meer reacties te zien, ook van kardinaal Eijk en bisschop De Korte. Later die vrijdag vierden de bisschoppen de eucharistie bij het graf van Paulus in Sint Paulus Buiten de Muren. Mgr. Van den Hout was hoofdcelebrant in deze viering.