Inspiratie

Ga met de bus naar de Nationale Bedevaart Brielle op 9 juli

Door: Bisdom Rotterdam woensdag 25 mei 2022

De Nationale Bedevaart in 2019. (Foto: Peter Van Mulken)

Er rijdt een bus van Rotterdam CS naar het bedevaartsoord in Brielle

Dit jaar is het 450 jaar geleden dat in Brielle de Martelaren van Gorcum om het leven kwamen. Het bedevaartsoord staat daar op een bijzondere manier bij stil tijdens de Nationale Bedevaart op 9 juli. Speciaal voor deze gelegenheid rijdt er voor wie met het OV reist een bus naar Brielle vanaf het Centraal Station Rotterdam (Conradstraat). Daarvoor pikt de bus de eerste bedevaartgangers op bij de HH. Laurentius en Elisabeth Kathedraal in Rotterdam.

De Nationale Bedevaart kan dit jaar voor het eerst sinds de coronaperiode weer met velen worden gevierd. “We vieren ons geloof in de gemeenschap van de Kerk. Die gemeenschap geeft ons kracht. Dat is ook wat de Martelaren ons laten zien”, zegt custos pastoor Jack Glas. “Dus kom naar de Nationale Bedevaart op 9 juli, zodat we met velen samen ons geloof kunnen vieren op deze bijzondere historische plaats.”

Aanmelden voor de bus is nodig en kan via bureau@bisdomrotterdam.nl. Voor de bus wordt een bijdrage van € 10 per persoon gevraagd. Dit bedrag kan worden voldaan bij het instappen en is voor de heen- en terugreis. De Nationale Bedevaart wordt rond 15.30 uur afgesloten met een sacramentsprocessie. Daarna rijdt de bus terug naar Rotterdam.

Zaterdag 9 juli
8.45 uur vertrek vanaf de kathedraal in Rotterdam
9.00 uur vertrek vanaf Rotterdam Centraal Station (Conradstraat)
U wordt gevraagd om een eigen bijdrage van € 10 te voldoen bij het instappen
Meld u aan via bureau@bisdomrotterdam.nl

Parochies in het bisdom Rotterdam die ook per bus en vanuit de eigen regio naar de Nationale Bedevaart willen komen, kunnen voor het busvervoer contact opnemen met Anneke Donkers via a.donkers@bisdomrotterdam.nl

Deel dit item

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze tweewekelijkse nieuwsupdate en mis niets.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze tweewekelijkse nieuwsupdate en mis niets.

Aanmelding aan het verwerken
Er is iets fout gegaan bij het aanmelden
Bedankt voor je aanmelding
× Deze popup niet meer weergeven