Inspiratie

Geloofsgesprek met Ruud Vink: “Het was een Godservaring.”

Door: Bisdom Rotterdam woensdag 27 februari 2019

Afbeelding uit het geloofsgesprek van KRO-NCRV.

Geloofsgesprek met Ruud Vink over de Wereldjongerendagen in Panama

In het geloofsgesprek van KRO-NCRV vertelt Ruud Vink over zijn ervaringen als deelnemer aan de Wereldjongerendagen in Panama. Afgelopen januari ging hij voor de vijfde keer naar dit katholieke jongerenevenement van wereldformaat. Het geloofsgesprek met Leo Fijen is in de kerk van Ruuds woonplaats Waddinxveen. Naast hem staat in een vitrine zijn verzameling WJD-items uitgestald om parochianen te laten delen in zijn WJD-belevenissen.

“Het was een unieke ervaring”, vertelt Ruud Vink over zijn reis naar Panama. De jongeren overnachtten daar in gastgezinnen. “Het meest bijzondere vond ik dat mensen zo gastvrij en hartelijk waren. We werden bijna als koningen behandeld. De Panamezen stonden hun eigen bed voor ons af en verzorgden maaltijden. Het was gastvrijheid met een hoofdletter G.”

De ontmoeting van bijna 1 miljoen jongeren met paus Franciscus heeft Ruud en de jongeren uit Waddinxveen veel gebracht. “De uitspraak van de paus dat we als jongeren niet de toekomst zijn, maar er nu in zitten, nu iets moeten doen en niet wachten tot later, vond ik zeer bemoedigend”, zegt Ruud over paus Franciscus’ boodschap tijdens de Wereldjongerendagen. De eenheid van de Wereldkerk die hij sterk ervaarde in Panama inspireert hem: “Het was een Godservaring”. Ruud wil gehoor geven aan de oproep van de paus en zich actief inzetten om met jongeren en ouderen samen één Kerk te vormen.

Deel dit item

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze tweewekelijkse nieuwsupdate en mis niets.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze tweewekelijkse nieuwsupdate en mis niets.

Aanmelding aan het verwerken
Er is iets fout gegaan bij het aanmelden
Bedankt voor je aanmelding
× Deze popup niet meer weergeven