Inspiratie

Geloofsgesprek NPO2 over de bedevaart naar Rome

Door: Bisdom zondag 02 april 2017

Diaken Iwan Osseweijer (l) en vicaris-generaal Tjeerd Visser (r) in gesprek met Leo Fijen.

“De bedevaart naar Rome begint al bij de informatiebijeenkomsten. Mensen komen in beweging om zich te informeren.” Dit vertelt vicaris-generaal Tjeerd Visser op zondag 2 april in het Geloofsgesprek bij Leo Fijen. Samen met diaken Iwan Osseweijer is hij die ochtend te gast in het programma op NPO2.

De opname vond plaats op maandag 20 maart in Dordrecht, rond een van de informatiebijeenkomsten die worden gehouden. In totaal zijn er al meer dan tien bijeenkomsten gepland. Veel pelgrims zijn enthousiast voor de reis. “Als je met elkaar op reis gaat, leer je elkaar kennen”, vertelt Tjeerd Visser. “Je trekt naar elkaar toe. We hopen dat ‘netwerk van liefde’ in de (fusie)parochies te versterken. De bedevaart, ver van huis met allerlei prachtige ervaringen, kan je anders thuis doen komen dan je vertrok.”

"Mensen worden tegenwoordig op zichzelf teruggeworpen. Dat kan comfortabel zijn, maar ook heel alleen als je je vreugde of verdriet niet met elkaar kunt delen."

Iwan Osseweijer: “Op bedevaart gaan is uit je ‘comfort zone’ komen, mensen leren kennen die misschien anders in het leven staan, maar ook merken dat je tot elkaar komt en dat je niet alleen staat in je geloof.” En hij voegt eraan toe: “Een netwerk is nodig. Mensen worden tegenwoordig op zichzelf teruggeworpen. Dat kan comfortabel zijn, maar het kan ook heel alleen zijn als je je vreugde of verdriet niet met elkaar kunt delen.”

Bekijk het inspirerende Geloofsgesprek via uitzending gemist of de website van KRO-NCRV.

Meld je aan voor de bedevaart naar Rome:

Deel dit item

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze tweewekelijkse nieuwsupdate en mis niets.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze tweewekelijkse nieuwsupdate en mis niets.

Aanmelding aan het verwerken
Er is iets fout gegaan bij het aanmelden
Bedankt voor je aanmelding
× Deze popup niet meer weergeven