Inspiratie

Het grote aftellen naar de WJD is begonnen

Door: Katholiekleven.nl maandag 26 november 2018

Tijdens het weekend is het nog precies 50 dagen voor vertrek

Dit weekend bereidden jongeren die naar de WJD in Panama gaan zich in Bruinisse voor op hun reis. Ze streken neer in een groepsaccommodatie in de Zeeuwse kustplaats. Op zaterdag 24 november is het nog precies 50 dagen voor vertrek, weten de deelnemers van de app die ze door het programma leidt. Het grote aftellen naar de Wereldjongerendagen is begonnen. De jongeren kijken uit naar de reis.

Het is frisjes en er staat een stevige wind in Bruinisse, terwijl het nu in Panama, en ook straks tijdens de WJD, ongeveer 22 graden is. Ook dat is iets om naar uit te zien. Verschillende workshops bereiden de jongeren in Bruinisse voor op de WJD. Ook de streams, waarvoor jongeren zich aan konden melden zijn dit weekend actief. De streams geven extra verdieping bovenop het thema van de WJD ‘Zie de dienstmaagd des Heren, mij geschiede naar uw woord.’ Dit is het antwoord van Maria aan de engel die haar vertelt dat ze de moeder van de Heer zal worden.

De eucharistie wordt dit weekend gevierd in de Onze Lieve Vrouw Hemelvaart kerk in Oude Tonge. Tijdens de eucharistieviering op zaterdag is Mgr. Mutsaerts hoofdcelebrant. Hij preekt over geloof, hoop en liefde. De hulpbisschop van ’s-Hertogenbosch reist met Mgr. De Jong, die concelebreert, en Mgr. Hendriks mee naar Panama.

“Hoop is niet hetzelfde als optimisme,” benadrukt Mgr. Mutsaerts. “Jesaja, die we lezen in de Advent die volgende week begint, was geen optimist. Maar hij zegt: de woestijn zal bloeien.” De Advent gaat over de hoop. “Mensen van geloof, hoop en liefde maken het verschil.” Je kunt dus ook somber zijn in moeilijke situaties en toch hoopvol zijn. Mgr. Mutsaerts: “De engel die Maria boodschapte zei ook niet: alles komt goed. Maar hij zei: vrees niet.”

Klik op de foto voor een vergroting en meer foto's.

Tijdens het voorbereidingsweekend sprak Ruud Vink uit Waddinxveen met katholiekleven.nl over de inspiratie die de WJD hem telkens weer geven: “De Wereldjongerendagen zijn een oplaadmoment om begeesterd te raken en met energie in Nederland weer voor de Kerk bezig te zijn.”

Bekijk de video.

Deel dit item

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze tweewekelijkse nieuwsupdate en mis niets.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze tweewekelijkse nieuwsupdate en mis niets.

Aanmelding aan het verwerken
Er is iets fout gegaan bij het aanmelden
Bedankt voor je aanmelding
× Deze popup niet meer weergeven