Inspiratie

Jongeren bidden voor de bisschoppensynode in Rome

Door: Bisdom Rotterdam donderdag 18 oktober 2018

Foto: Ramon Mangold

Jongeren, geloof en roeping

Op zaterdag 20 oktober bidden jongeren in Den Haag voor de bisschoppensynode over ‘jongeren, geloof en roeping’ in Rome (3-28 oktober). Mgr. De Jong neemt hieraan deel namens de Nederlandse bisschoppenconferentie. Desiree Bühler: “We gaan proberen deze middag contact met hem te leggen in Rome.”

De Rotterdamse medewerkster jongerenpastoraat nodigt jongeren via onder meer Facebook uit voor de bijeenkomst. Ze doet dat samen met de jongerenwerkers van de andere bisdommen. “De bijeenkomst op 20 oktober was al langer gepland als bijeenkomst voor de deelnemers aan de Wereldjongerendagen”, legt ze uit. “Vanwege de synode is die uitnodiging verbreed.”

Na de eucharistieviering en de lunch, die voor iedereen gezamenlijk is, hebben de WJD-jongeren en degenen die vanwege de synode komen een eigen programma. Desiree Bühler: “Voor de ‘synodejongeren’, om ze zo maar even te noemen, is er een workshop met uitleg over de synode. We spreken over het onderwerp en zoeken dan contact met Mgr. de Jong in Rome.”

Het programma op 20 oktober begint om 10.30 uur met een eucharistieviering in de kapel van de Heilige Antonius van Padua (Fluwelen Burgwal 45, Den Haag). De viering wordt gecelebreerd door Mgr. Hendriks en Mgr. Mutsaerts. Zij nemen samen met Mgr. De Jong deel aan de WJD in Panama. Het tweede deel van het programma vindt plaats op het nabijgelegen Zandvlietcollege (Bezuidenhoutseweg 157, Den Haag).

Deel dit item

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze tweewekelijkse nieuwsupdate en mis niets.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze tweewekelijkse nieuwsupdate en mis niets.

Aanmelding aan het verwerken
Er is iets fout gegaan bij het aanmelden
Bedankt voor je aanmelding
× Deze popup niet meer weergeven