Inspiratie

‘Kom en zie-onderscheidingsjaar’ via Vronesteyn

Door: Bisdom Rotterdam donderdag 14 juli 2022

Foto: Ramon Mangold

Vanuit Vronesteyn voor mannen die op zoek zijn naar hun roeping en daarbij ook de mogelijkheid van het priesterschap of diaconaat openhouden

Met ‘Kom en zie’ start in september 2022 een onderscheidingsjaar via Vronesteyn, als centrum voor de priester- en diakenopleiding in het bisdom Rotterdam. Dit onderscheidingsjaar staat open voor mannen die op zoek zijn naar hun roeping en daarbij ook de mogelijkheid van het priesterschap of diaconaat openhouden. Het is dus een jaar dat nog op niets voorsorteert, maar wil helpen ontdekken hoe God concrete mensen roept, hoe Hij dat ook nu doet en hoe je daarop kunt antwoorden. Vanuit Vronesteyn wordt hierbij begeleiding gegeven.

Dit meldt de digitale nieuwsbrief van Vronesteyn die in juli is verstuurd aan abonnees. Het ‘Kom en zie-jaar’ is een weg van ontmoeting, onderricht, uitwisseling en gebed rond het thema roeping. Het programma bestaat uit een maandelijkse bijeenkomst, een wekelijks uur van onderscheiding, dagelijks gebed en persoonlijke begeleiding. Het initiatief staat onder leiding van rector Broeders en de begeleiding wordt door spirituaal Jeroen Smith en ook andere priesters gedaan.

“Kom, volg Mij”, zegt Jezus in het evangelie als Hij zijn eerste leerlingen roept (Marcus 1, 16-20). Die leerlingen hebben later op hun beurt anderen in contact gebracht met Jezus. Het ‘Kom en zie-onderscheidingsjaar’ wil juist dat doen: mannen die zich oriënteren op hun roeping helpen ontdekken wie Jezus is, en waartoe God hen roept. De eerste bijeenkomst is op 19 september. Voor meer informatie kan men mailen naar rector@vronesteyn.nl

Verder blikt in deze nieuwsbrief rector Broeders terug op het studiejaar 2021-2022. In de vaste rubriek ‘Tip van de spirituaal’ gaat het deze keer om de vraag: wat telt nu echt? En de seminaristen namen deel aan een landelijke ontmoeting van priesterstudenten.

  • Nog geen abonnement? Lees de nieuwsbrief via deze link
  • Een abonnement nemen kan eenvoudig via www.vronesteyn.nl (pop-up verschijnt in beeld, of via de blauwe button rechts in beeld ‘Volg Vronesteyn’)
  • De nieuwsbrief van Vronesteyn verschijnt vijf keer per jaar

Deel dit item

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze tweewekelijkse nieuwsupdate en mis niets.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze tweewekelijkse nieuwsupdate en mis niets.

Aanmelding aan het verwerken
Er is iets fout gegaan bij het aanmelden
Bedankt voor je aanmelding
× Deze popup niet meer weergeven