Inspiratie

Lectoren op cursus

Door: Bisdom vrijdag 17 maart 2017

In de parochie H.Theresia van Avila (Dordrecht en omstreken) gaat binnenkort een lectorencursus van start. Deze cursus is bedoeld voor zowel beginnende lectoren als voor lectoren die al enige tijd bezig zijn en een opfriscursus willen volgen. Het hoofdaccent ligt op oefenen van het hardop lezen in de liturgie. De cursus telt 5 bijeenkomsten van 2,5 uur. Tijdens iedere bijeenkomst komen alle cursisten aan bod met oefenen. In de eerste bijeenkomsten staat het technische aspect van het lezen meer op de voorgrond. Tijdens de volgende bijeenkomsten komt de nadruk meer te liggen op invoelend lezen en tot leven brengen van de teksten.

Parochies die het goede voorbeeld van de parochie H.Theresia van Avila willen volgen kunnen de lectorencursus aanvragen bij de Pastorale Dienstverlening. E:

Een cursusgroep bestaat uit minimaal 6 en maximaal 10 lectoren. De kosten voor de parochie zijn € 50,= per cursist.