Inspiratie

LIVESTREAM Chrismamis

Door: Bisdom Rotterdam dinsdag 08 september 2020

Foto: Ramon Mangold

De uitgestelde chrismamis werd uitgezonden als livestream

De chrismamis is de jaarlijkse diocesane eucharistieviering waarin de bisschop de oliƫn zegent en het chrisma wijdt voor de viering van de sacramenten in parochies en instellingen in het bisdom Rotterdam. De viering wordt normaliter gehouden in de Goede Week op de vooravond van Witte Donderdag. Vanwege het coronavirus werd de viering verplaatst naar woensdag 9 september.

Volg de viering van de chrismamis als livestream. Klik op de afspeelknop hieronder, of volg de viering via het YouTube-kanaal van het bisdom.

De collecte was bestemd voor de vaste opstelling van de livestream in de kathedraal in Rotterdam. Via een vaste opstelling voor livestreaming kan, nu het kerkelijk leven op anderhalve meter is hervat, de eucharistie blijvend worden uitgezonden via internet. Dit is een uitkomst voor mensen met een kwetsbare gezondheid, voor wie de gang naar de kerk nog steeds een opgave is. Bovendien geeft het missionaire kansen, omdat via de livestream mensen ook kennis kunnen maken met de rijkdom van de katholieke liturgie. Help mee en steun dit diaconale en missionaire initiatief met uw bijdrage.

De collecte kunt u overmaken met onderstaand formulier. U kunt zelf een bedrag invullen. Als u de vakken 'naam' en 'e-mailadres' leeg laat, geeft u anoniem.

Uw gegevens

Als u de bovenstaande velden niet invult, doneert u anoniem.

Met een bedrag van: